Το σχόλιο της Δευτέρας (14/05).

Του συνεργάτη μας "threepointer"

Το κλειστό του Λίντο γνώρισε δόξες, θυμίζοντας παλιές καλές εποχές, την Κυριακή το βράδυ στον τρίτο και τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ, όπου το ΔΕΙΛΙΝΌ, με κατάθεση ψυχής και πάθους, κέρδισε τον Εργοτέλη και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Κρήτης, αποσπώντας συγχαρητήρια από όλους.

Δεν θα μείνουμε σε τεχνική ανάλυση του ματς αλλά στο σπουδαιότερο κατά τη γνώμη μας:
Η κοσμοσυρροή και η καταπληκτική ατμόσφαιρα, έδειξαν, για μιά ακόμη φορά, ότι το Ηράκλειο έχει μπσκετικό κοινό για να γεμίσει ένα γήπεδο, αρκεί να υπάρχει πάντα τοπικό ενδιαφέρον, δηλαδή πέρα των άλλων και συμετοχή παικτών από την Κρήτη, καθώς επίσης και ποιότητα στο αθλητικό κομμάτι για να υπάρχει διάρκεια στην προσέλευση του κόσμου.

Το χτεσινό ματς δεν μπορεί να πει κανείς ότι διεκδίκησε δάφνες ποιότητας αλλά είχε ενδιαφέρον, σασπένς και το κυριότερο: ατμόσφαιρα που θα ζήλευαν πολλές ομάδες εθνικών κατηγοριών.

Δυστυχώς οι τεχνικές ελλείψεις των περισσοτέρων παικτών ήταν εμφανείς και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τους ίδιους και τους
προπονητές τους, αλλά η εμφάνιση ορισμένων νεαρών παιδιών άφησε ελπίδες για το μέλλον.

Η στήριξη και η προώθηση, με πρόγραμμα και στόχο, των νέων και ιδιαίτερα των ταλαντούχων παιδιών είναι πιά επιβεβλημένη γιατί το κρητικό μπάσκετ έχει  γεράσει και έχει ανάγκη από νέο αίμα στις φλέβες του, με νέους παίκτες που να στελεχώνουν με το ταλέντο τους τις ομάδες του. 

Και στο τοπικό πρωτάθλημα και στις εθνικές κατηγορίες.
Για να συμβεί αυτό, πρέπει να ξεκινήσει μια στοχευμένη προσπάθεια από τους συλλόγους με ταλαντούχα παιδιά από τις μικρές ηλικίες, έτσι ώστε να αποδώσει καρπούς μετά από μερικά χρόνια αργότερα.

Παράγοντες και προπονητές ίσως πρέπει να προβληματιστούν για το τί δεν κάνουν καλά και να δουλέψουν με πιό ανοιχτό μυαλό για να το διορθώσουν.

Ας δουν το παράδειγμα των άλλων και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται στήν κορυφή. Των αμερικανών.

Πριν δύο χρόνια είχαμε την τύχη να δούμε στα 2 Αοράκια τους έφηβους Αμερικάνους. Να παρακολουθήσουμε πόσο σοβαρά δουλεύουν με τους νέους παίκτες οι προπονητές, πόσο σημασία δίνουν στο ατομικό ταλέντο και σε σύγχρονα στοιχεία του πσιχνιδιού όπως αθλητικότητα, ταχύτητα, παιχνίδι 1vs1  κλπ. αλλά και η ψυχολογία.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν ένας από αυτούς παίζει στους τελικούς της Ανατολής. Ο Jayson Tatum με τους Boston Celtics.

Ο Tatum μάλιστα ίσως διεκδικήσει και τον τίτλο του ρούκι της χρονιάς με τέτοια σαιζόν που κάνει και μάλιστα στα play offs γράφει ιστορία για τους Κέλτες.

Η βελτίωση του όπως και όλων των Αμερικανών που είδαμε στα 2 Αοράκια, μέσα σε δύο χρόνια είναι θεαματική. Αυτό δεν είναι τυχαίο. 
Γίνεται με σχέδιο και με συνέπεια.
Ας αποκτήσουμε λοιπόν και εμείς, και όχι μόνο στην Κρήτη, επιτέλους κάποιο σχέδιο για τους νέους παίκτες με ταλέντο αφού έτσι κι αλλοιώς τόσα χρόνια που δεν το έχουμε, δεν καταφέραμε να αναδείξουμε κάποιο παίκτη σε υψηλό επίπεδο.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.