Π.Γιαννάκης και ΟΦΗ ξεκινούν συνεργασία .


Τριετή συνεργασία υπέγραψε ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ και το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, για την διεξαγωγή κάμπ κάθε καλοκαίρι στο Ηράκλειο, στο οποίο παιδιά από όλη την Κρήτη, θα έχουν την ευκαιρία, να διδαχθούν τα μυστικά του αθλήματος, από το ένα μύθο του Ελληνικού μπάσκετ.

Φέτος το πρώτο κάμπ θα γίνει από τις 2-7 Ιουλίου στο Ηράκλειο και θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρου, στα ανοιχτά γήπεδα της Εφόδου και στο κλειστό γυμναστήριο του ΤΕΙ Κρήτης.

-Αξίζει ωστόσο να αναφέρουμε τις αντιδράσεις που προκάλεσαν στα υπόλοιπα σωματεία της πόλης, οι επισκέψεις του Παναγιώτη Γιαννάκη και αντιπροσωπείας του ΟΦΗ στα σχολεία του Ηρακλείου, καθώς αφ ενός δεν πήγε ως "Παναγιώτης Γιαννάκης" αλλά μεροληπτικά με την σύμπραξη ενός σωματείου του ΟΦΗ (όπως αναφέρουν), χωρίς σχετικές άδειες από σωματεία η σχολική διεύθυνση, αφ έτερου εμπεριέχει και (οικονομικά) οφέλη, που δεν συνάδει με την ευγενή άμιλλα και στον ισότιμο ανταγωνισμό, στα αθλητικά δρώμενα.

Αν όπως αναφέρουν  τα παιδιά που θα  συμμετάσχουν στο κάμπ, ήταν υπό την έγκριση όλων σωματείων, τότε ασφαλώς και δεν θα είχαν αντιρρήσεις, καθώς όλοι υποκλίνονται στην "εγνωσμένη" αξία του "δράκου".

-Όπως αναφέρει ο ofierasitechnis.gr ,την επίσημη παρουσίαση της συνεργασίας, που έγινε την Τρίτη (22/5) στο ξενοδοχείο IBIS του Ηρακλείου, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι

«το Ηράκλειο και η Κρήτη, έχει πολύ περισσότερα να δώσει στο μπάσκετ» και αιτιολόγησε τη θέση του λέγοντας πως «οι άνθρωποι είναι μαχητές και νομίζω ότι μέσα από αυτά τα κάμπ και τις ιδέες που θα δώσουμε στα παιδιά, θα καταλάβουν πως πρέπει να σέβονται το σώμα τους, να αγαπάνε τον αντίπαλο τους και να σέβονται τον συμπαίκτη και να τον παρακινούν να γίνουν καλύτεροι».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανέφερε ακόμη ότι «αν κάποιος αγαπάει το μπάσκετ πρέπει να έχει ανοιχτά τα αυτά του και τα μάτια του για να γίνει καλύτερος. Ο συναγωνισμός βοηθάει. Θα βρεθούμε όλοι παρέα, ώστε να ανταλλάξουμε σκέψεις και ιδέες. Θα κάνουμε τα παιδιά που βλέπουν βουνά τους αντιπάλους τους, να καταλάβουν ότι το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση και πάθος. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και όταν χάνεις να μην απογοητεύεσαι. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείς να πετύχεις».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να καταφέρει κάποιος. Μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά η μάχη με την καθημερινότητα θα του κάνει ξεχωριστό. Δεν υπάρχει αντίπαλος που δεν μπορείς να τον κερδίσεις».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης, χαρακτήρισε τιμή για τον ΟΦΗ τη συνεργασία με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και ευχήθηκε να είναι πολυετής. Όπως είπε

«είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά για μας η έναρξη αυτής της συνεργασίας. Είναι πολύ σημαντικό για το σωματείο και το μπάσκετ όλης της Κρήτης, να βρίσκεται ανάμεσα μας ο θρύλος του μπάσκετ. Το πάθος ήταν πάντα αυτό που κυριαρχούσε στον Παναγιώτη Γιαννάκη. Στόχος μας μέσα από μικρά παιδιά να δούμε ένα καλύτερο μέλλον για το μπάσκετ της Κρήτης. Πάντα έλεγα ότι σωματείο που δεν έχει οργανωμένες ακαδημίες δεν έχει μέλλον. Ευχαριστώ τον Παν. Γιαννάκη για την παρουσία του εδώ και πιστεύω θα πάμε για μια σχέση ετών».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ του ΟΦΗ, Συμμεών Καμπάκας, ανέφερε ότι «αυτό που μας παρακίνησε για να κάνουμε ένα όνειρο πραγματικότητα, ήταν η ίδια η μορφή του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο ΟΦΗ και η επιτροπή μπάσκετ κάνει μια κίνηση για τα παιδιά που είναι από την Κρήτη, ώστε να έχουν και αυτά τις ίδιες ευκαιρίες, με παιδιά, άλλων περιοχών. Μέσα από τα κάμπο αυτά τα παιδιά θα πάρουν σπουδαίες εμπειρίες. Το ίδιο και εμείς που θα δουλέψουμε με τον κ. Γιαννάκη για αυτό το σκοπό.

Καλούμε όλα τα σωματεία της Κρήτης να συμμετάσχουν και όλα τα παιδιά, όχι μόνο τα παιδιά του ΟΦΗ. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι αυτό που κάνουμε είναι για όλα τα παιδιά της Κρήτης. Ευχαριστώ τον κ. Γιαννάκη που συνεργάζεται μαζί μας και να του υποσχεθώ ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, ώστε αυτή η συνεργασία να διαρκέσει».

Τον Παναγιώτη Γιαννάκη καλωσόρισαν στο Ηράκλειο για τη συνεργασία τους με τον ΟΦΗ, ο προπονητής της ανδρικής ομάδας Βασίλης Ράλλης και ο υπέυθυνος της ακαδημίας μπάσκετ του ΟΦΗ Γιάννης Κόκκινος.

Ενώ εκ μέρους του δήμου Ηρακλείου, ο Κώστας Βαρδαβάς, ανέφερε για τη συνεργασία του ΟΦΗ με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ότι «κάθε τι που συμβαίνει στον αθλητισμό ενδιαφέρει το Δήμο Ηρακλείου. Πόσο μάλλον μια συνεργασία με μια εμβληματική μορφή του ευρωπαικού μπάσκετ. Η ψυχή και η καρδιά του Ελληνικού μπάσκετ με το μεγαλύτερο σύλλογο της Κρήτης στο σύνολο των αθλημάτων, ένα ισχυρό όνομα όπως είναι ο ΟΦΗ».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης έπαιξε σε προτζέκτορα, ένα εξαιρετικό VIDEO με στιγμές απο την καριέρα του Παναγιώτη Γιαννάκη, το οποίο σκόρπισε σπουδαίες μπασκετικές αναμνήσεις στους παρευρισμόμενους και το οποίο επιμελήθηκε η τηλεόραση CRETA.

Οι ενδιαφερόμενοι για το κάμπ του ΟΦΗ με τον Παναγιώτη Γιαννάκη μπορούν να δηλώνουν την συμμετοχή τους στα τηλέφωνα 2810-311525 (γραφεία Ερασιτέχνη ΟΦΗ), και στο 2810-256600 (ακαδημία μπάσκετ ΟΦΗ).

Μετά το τέλος της επίσημης παρουσίασης ακολούθησε δείπνο της διοίκησης του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, στο εστιατόριο «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα» , παρουσία και των δημοσιογράφων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον σπουδαίο Παναγιώτη Γιαννάκη, για όλα τα θέματα του μπάσκετ και να θυμηθούν στιγμές από τα …παλιά.

Τόσο την Τρίτη (22/5), όσο και την Τετάρτη (23/5) έγιναν επισκέψεις στα σχολεία του Ηρακλείου, όπου ο Παναγιώτης Γιαννάκης, μοίρασε δεκάδες αυτόγραφα στους μικρούς φίλους του μπάσκετ, τους οποίους και κάλεσε στο κάμπ που διοργανώνει με τον ΟΦΗ.

Πηγή: "ofierasitechnis.gr"

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.