Το Ηράκλειο πρωταθλητής Κρήτης στους Έφηβους. Ανάλυση.


Το Ηράκλειο,πίστεψε στην νίκη και  αποφασισμένο και ψυχωμένο, κατέκτησε τον Παγκρήτιο  τίτλο στο Εφηβικό , επικρατώντας στο ΒΑΚ του ΟΦΗ , με 41-90 και πήρε την πρωτιά σε τριπλή  ισοβαθμία, με τον Γιαννο Τζάνη να κατακτά για 2η συνεχόμενη φορά το πρωτάθλημα , καθώς πέρυσι το κατέκτησε  με τους εφήβους του Εργοτέλη.

Πόσοι περίμεναν αυτό που συνέβη στο ΒΑΚ; Σίγουρα, λίγοι. Ακόμα και μέσα από την ομάδα  του Ηράκλειο, δεν περίμεναν αυτό το αποτέλεσμα. Εκτός από τους προπονητές (που διάβασαν άριστα το ματς),και τους παίκτες που δούλεψαν σκληρά όλην την εβδομάδα .

Με απόλυτη συγκέντρωση, αποφασιστικότητα, μπήκε από το πρώτο λεπτό ασκώντας πίεση από  την πρώτη πάσα,  η ομάδα του Γιάννου Τζάνη,βρήκε ρυθμό στην άμυνα, γεμίζοντας το χώρο  και κλέβοντας τη μία μπάλα πίσω από την άλλη, ακολούθησε επιθετικό κρεσέντο είτε σε καταστάσεις 5 vs 5 , είτε σε  1 vs 1 και παίζοντας με ένστικτο , πέρασε από το ΒΑΚ  σαν σίφουνας , αναδεικνύοντας την ποιότητά τους ως ομάδα, και απέδειξαν στους εαυτούς τους , πως θα ήταν λυπηρό να μην κατακτούσαν την πρωτιά., άσχετα αν και οι άλλες ομάδες, διεκδίκησαν (δίκαια) ως τέλους τον τίτλο. .Παράλληλα μην ξεχνάμε ότι η ομάδα της "Δ.Μποφόρ", είχε αλλαγή προπονητή στην μέση της σαιζόν, που όπως κι αν έχει επηρεάζει.

Ο ΟΦΗ από την άλλη, μια ομάδα που ήδη είχε πετύχει τον στόχο της, καθώς είναι αλήθεια πως κανείς πριν την έναρξη της τελικής φάσης, περίμενε πως θα έχει αυτήν την πορεία, δεν κατάφερε να διαχειριστεί την πίεση του αποτελέσματος και σε συνδυασμό με το μικρό ρόστερ , δεν είχε την ποιότητα, την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση, να επαναλάβει την επιτυχία του πρώτου γύρου.

Σίγουρα δεν του άξιζε αυτή η εικόνα που βγήκε στο τελευταίο ματς , ωστόσο η επικράτηση των  φιλοξενούμενων  ήταν εντυπωσιακή, κατά κράτος και πέρα ως πέρα ολοκληρωτική.

Το Ηράκλειο από την αρχή ως το τέλος,  ήταν βγαλμένο από τα καλύτερα plays του προπονητή του, έκανε εμφανή την διαφορά δυναμικότητας, ,καθώς η ομάδα πήγε σε… άλλη ταχύτητα χάρη στην ενέργεια που έβγαλε όπως είπαμε , καθώς δεν στηρίχτηκε σε δύο παίκτες όπως την περασμένη εβδομάδα, με τον Ηρόδοτο στα Δυο Αοράκια , αλλά σε όλη την ομάδα, στηρίχτηκε στο σύνολο, καθώς απ όλους τους παίκτες πήρε το καλύτερο .

Και αυτό γιατί, όσοι μπήκαν , πέρασε η μπάλα από τα χέρια τους, είχαν ρόλο, ενσωματώθηκαν στο παιχνίδι και γενικά φάνηκαν πως είχαν την ψυχολογία σε επιθυμητά επίπεδα, όπως και την αυτοπεποίθηση για τις δυνατότητες της ομάδας.

Μπορεί ο Μαραγκουδάκης  (με την γρήγορη σκέψη και το instant score) και ο Κίτσος -Καλυβιανάκης (με την αθλητικότητα και την ποιότητά του), να ήταν οι πρωταγωνιστές και σε αυτό το ματς (βοηθά πολύ και η παρουσία τους στο αντρικό), ωστόσο είδαμε και άλλους  παίκτες να ξεχωρίζουν από την ομάδα.

Ο Στιβακτάκης, έδειξε τις δυνατότητές του, με το ταλέντο και την ποιότητα που διαθέτει, ο Γεωργόπουλος, έδωσε οξυδέρκεια, καθώς πήρε τον χρόνο και τον ρόλο που έπρεπε, που είχε χάσει σε προηγούμενα ματς και γενικά όλοι οι παίκτες "πατούσαν γερά" στα πόδια τους και   ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις .

Το ζητούμενο είναι η ομάδα να μπορέσει να ανταποκριθεί  από εδώ και πέρα και ειδικά  στην β φάση του Πανελληνίου η και εφ όσον προκριθεί στα τελικά, όπου ανεβαίνει κατακόρυφα η πίεση και ο βαθμός δυσκολίας στο υψηλότερο εφηβικό επίπεδο. 

Η αξία τους είναι δεδομένη και εφόσον ο Τζάνος καταφέρει να βρει τον τρόπο να τους "κουμπώσει" καλύτερα ενόψει των "τελικών" θα βοηθήσουν  πρώτα την ομάδα και μετά τον εαυτό τους.

Και για να μην ξεχνιόμαστε στο άθρο του πρώτου γύρου του αγώνα ΟΦΗ-Ηράκλειο, είχαμε γράψει ότι "θεωρώντας ότι τα παιχνίδια στις υποδομές είναι μια ενδιάμεση κατάσταση  για να δούμε τη πρόοδο τη προοπτική ιδιαίτερα των ταλαντούχων παιχτών και οι τίτλοι σε επίπεδο Κρήτης δεν συνιστά μεγάλη επιτυχία ,καιρός είναι οι ομάδες να δώσουν χώρο στα αντρικά τμήματα τους μεγαλώνοντας το κίνητρο και την προοπτική τους !!!!"

Πηγή φώτο:" capitano.gr"

ΟΦΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ 41-90
Διατητές : Μακρής , Σκανδαλάκης.
Δεκάλεπτα: 08-21, 21-51 (ημ),34-69, 41-90
Πόντοι δεκάλεπτων: 08-21, 13-30, 13-18, 07-21

Ο.Φ. Ηρακλείου (Καρλάφτης Σπ., Καρλάφτης Εμ.): Τοχτάμης Κ., Κατεργιαννάκης Κ., Κελλέργης Ι. 10, Ζουμπάκης Α., Μαλλιαράκης Μ. 11, Κοκοσάλης Μ. 3, Χρηστάκης Ν. 5, Σπυριδάκης Μ. 1, Φθενός Σ., Βλαχάκης Σ. 6, Σπηλιωτάκης Π. 3(1), Καμπάκας Λ. 2.
Ηράκλειο Ο.Α.Α. (Τζάνης Ι., Μακράκης Γ.): Βιδάκης Δ., Καλλέργης Κ. 2, Βαμβουκάκης Ι. 6, Γκίζης Κ., Γεωργόπουλος Μ. 2, Στιβακτάκης Α. 12, Κίτσος Καλυβιανάκης Ι. 21, Αλεξάκης Α. 1, Κυπριωτάκης Ι. 5(1), Βαρβεράκης Α. 2, Μαραγκουδάκης Γρ. 35(5), Βολιτάκης Δ. 4

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.