Νίκη της Ελλάδας επί της Εσθονίας και προκριση .Δηλώσεις (vid).


Την πρόκριση της στη δεύτερη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου εξασφάλισε η Εθνική ομάδα των Ανδρών. 

Οι παίκτες του Σκουρτόπουλου επικράτησαν της Εσθονίας με 87-75 στα Δυο Αοράκια , παρουσία περίπου 2.500 Κρητικών και έκαναν το τρία στα τρία. 

Οι διεθνείς μας είχαν από την αρχή τον πρώτο λόγο, αντιμετωπίζοντας μια ομάδα η οποία διακρίνεται και απειλούσε,  με τα σουτ της από μέση η (κυρίως) περιφερειακή απόσταση, αλλά με ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο κι ένα επιμέρους σκορ 26-13 πήραν διαφορά ασφαλείας και τη διατήρησαν έως το τέλος. 

Ποιοττική εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Μπουρούσης που σημείωσε 21 πόντους και πήρε 8 ριμπάουντ και ο Βασιλόπουλος με 17.


Το σημερινό (24/02), παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο για τους Λεωνίδα Κασελάκη, Λευτέρη Μποχωρίδη και Μιχάλη Λούντζη αφού έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση με τη φανέλα της επίσημης αγαπημένης. 

Ελλάδα-Εσθονία 87-75
Διαιτητές: Γιασεβίτσιους (Λιθουανία), Σούλγκα (Ουκρανία), Νίκολιτς (Σερβία)
Δεκάλεπτα: 20-18, 35-29, 61-42, 87-75

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Λούντζης 3, Κατσίβελης 6, Αθηναίου 1, Μπουρούσης 21, Μαργαρίτης 9, Μποχωρίδης 7, Σάκοτα, Βασιλόπουλος 17, Μαυροειδής 11, Γκίκας 3, Γιαννόπουλος 3, Κασελάκης 4.
Εσθονία (Σοκ): Σοκ 16, Ταλτς 12, Κέεντους 8, Χέρμετ, Κανγκούρ 3, Ντόρμπεκ 4, Κούρμπας, Κάγιουπανκ, Όλμρε 3, Κίτσινγκ 14, Παασόγια 13, Κουλαμάε
Πλεον η Εθνική περιμένει τον αγώνα της Κυριακής με τη Μεγάλη Βρετανία.

Σκουρτόπουλος: «Κρατάμε το αποτέλεσμα»
«Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι για μας, απέναντι σε έναν αντίπαλο ιδιαίτερο, που παίζει με χαμηλά σχήματα και πολλά μακρινά σουτ. Δουλέψαμε γι’ αυτό αλλά δεν είχαμε τη συγκέντρωση για να κάνουμε αυτά που ζητήσαμε, ειδικά στο πρώτο και το τέταρτο δεκάλεπτο. Καταλαβαίνω τους παίκτες, δεν είναι εύκολο να ξεχάσεις πώς παίζεις στο κλαμπ σου και να κάνεις κάτι διαφορετικό.

Το πιο σημαντικό για μας είναι ότι κάναμε το 3/3, έχουμε ένα ακόμη σημαντικό ματς την Κυριακή. Πρέπει να δουλέψουμε για να διορθώσουμε κάποια πράγματα, στην επικοινωνία, τα ριμπάουντ και την άμυνα. Βάλαμε 85 πόντους, αλλά αυτό δεν είναι σημείο αναφοράς. Νομίζω πως δουλεύοντας και συζητώντας με τα παιδιά θα βρούμε τη λύση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να παίζουμε δυνατά και να το απολαμβάνουμε», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.


Το πανόραμα των προκριματικών της Fiba
Νίκησε δύσκολα τη Μ. Βρετανία το Ισραήλ με 82-75  στο Τελ Αβίβ , καθώς οι Βρετανοί έδειξαν καλά στοιχεία ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με την Εθνική μας στα Δύο Αοράκια.

Η' Όμιλος
Ισραήλ-Μ. Βρετανία 82-75
Ελλάδα-Εσθονία 87-75

Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)
Ελλάδα 3-0
Ισραήλ 2-1
Εσθονία 1-2
Μεγ. Βρετανία 0-3

Ο ομιλος στο "2ο παραθυρο" της Εθνικής μας.
Ζ' Όμιλος
Αυστρία-Γεωργία 64-78
Γερμανία-Σερβία 79-74

Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)
Γερμανία 3-0
Σερβία 2-1
Γεωργία 1-2
Αυστρία 0-3
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.