Λύγισε στο τέλος το Ρέθυμνο Cretan Kings (Pics+vid).


Το Ρέθυμνο Cretan Kings, κόντραρε την ΑΕΚ για τρία δεκάλεπτα,  όμως η Ένωση (που μετρούσε τέσσερις ήττες σε ισάριθμες επισκέψεις της για την regular season του πρωταθλήματος ), πήρε αυτό που ήθελε, ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας για σημείο αναφοράς την τέταρτη περίοδο, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής επικράτησε στο "Μ. Μερκούρη" με 95-90 . 

Οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν ρυθμό στην τελευταία περίοδο και με αιχμές τους Χάρις, Γκριν και Μαυροειδή νίκησαν για δεύτερη φορά φέτος την ομάδα του Ρεθύμνου Cretan Kings.

 Κορυφαία στιμή το  εντυπωσιακό κάρφωμα του Στέφαν Μούντι, που έγραψε το 69-65 στο φινάλε της τρίτης περιόδου ξεσήκωσε τον κόσμο στο "Μελίνα Μερκούρη" (δειτε παρακάτω στο βίντεο).

Tα δεκάλεπτα: 29-23, 46-43, 69-65, 90-95.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Βετούλας): Γκούντγουιν 19 (13 ριμπ.), Μούντι 25 (5 ασίστ), Λι 7 (6 ριμπ., 3 τάπες), Γιαννόπουλος 15, Άρμστεντ 8 (8 ασίστ), Ντάνιελς 2, Κώττας, Χριστοδούλου 5, Στεφανίδης 1, Μόρισον 8.
ΑΕΚ (Σάκοτα): Τζέιμς 7, Γκριν 10 (13 ασίστ), Χάρις 23, Άτιτς, Χάντερ 13 (6 ριμπ.), Ξανθόπουλος (3 ασίστ), Σάκοτα 8, Βασιλόπουλος 3, Μαυροειδής 18 (10 ριμπ.), Καββαδάς 3, Πάντερ 10.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ): 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ :
Ντράγκαν Σάκοτα (προπονητής ΑΕΚ): 
«Συγχαρητήρια στα παιδιά. Ξέραμε ότι είχαμε να δώσουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, όμως για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα τόσο δύσκολο. Το Ρέθυμνο παίζει πολύ καλά και είναι από τις πιο επικίνδυνες ομάδες.

Είναι πολύ δύσκολο να ελέγξεις τον Μούντι, ειδικά όταν έχει βρει ρυθμό, είναι πολύ γρήγορος, μπαίνει μέσα και σουτάρει. Εννοείται και οι υπόλοιποι παίκτες του Ρεθύμνου έχουν αθλητικά προσόντα, πήραν 37 ριμπάουντ, πρώτη φορά τα χάσαμε. Το ματς κρίθηκε στα τελευταία 6 λεπτά, που παίξαμε καλύτερη άμυνα. Κάπου εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Είχαμε ηρεμία στο τέλος.

Είναι μια σημαντική νίκη για εμάς, γιατί η αρχή μας δεν ήταν καλή. Έχουμε χάσει πολλά παιχνίδια εκτός έδρας. Τώρα μπήκαμε σε μια σειρά, έχουμε διορθώσει αρκετά τη θέση μας κι έχουμε την αισιοδοξία, περιμένοντας το τέλος του πρωταθλήματος.

Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο, μού αρέσει όπως παίζουν. Δύσκολα θα περάσουν από εδώ οι ομάδες. Καλή συνέχεια στον Νίκο Βετούλα.Οι σκέψεις μας είναι πια στο παιχνίδι του Κυπέλλου, να ξεκουραστούμε μια μέρα και να αναλύσουμε τον επόμενο αντίπαλο».

Νίκος Βετούλας (προπονητής Ρεθύμνου Cretan Kings): 
«Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, γι' αυτούς που το παρακολούθησαν. Ήταν ανταγωνιστικό, είχε ωραίες φάσεις από αθλητές που έχουν αθλητικά προσόντα, χωρίς όμως ιδιαίτερη βαρύτητα στην άμυνα.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, από τη στιγμή που είχαμε 20 λιγότερες βολές, ήταν φυσιολογικό να χάσουμε. Συνήθως οι προπονητές στην προπόνηση κάνουμε κάποια πράγματα, όσον αφορά στην αντιμετώπιση, για καταστάσεις με 5 εναντίον 4, 5 εναντίον 3, αλλά 5 εναντίον 8 δεν το έχω ξανακάνει. Δεν μπορούσαμε να μαρκάρουμε τρεις παίκτες που δεν είχαν κίτρινη φανέλα.

Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια, μπορεί να μην αρέσει που το λέω, αλλά είναι η πραγματικότητα. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μας αντιμετώπισαν και δεν μας σεβάστηκαν το ίδιο. Τώρα οι άλλες δικαιολογίες για να καλύψουν ο ένας τον άλλον, είναι για αυτούς που δεν ξέρουν.

Είμαι τόσα χρόνια στο μπάσκετ. Ξεκινάμε ένα παιχνίδι 7-2, 7-1 και μετά κοιτάνε πόσα είναι τα φάουλ για να το ισορροπήσουν. Παρόλα αυτά είχαμε και 10 φάουλ περισσότερα, που δεν παίξαμε πιεστική άμυνα.

Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, καλή συνέχεια, να εκπληρώσει τους στόχους και τον βασικό, το Κύπελλο και καλή συνέχεια στην Ευρώπη».

ΚΑΡΦΩΜΑ ΜΟΥΝΤΙ 



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.