Καλύτερη, η Εθνική, αλλά δεν έφτανε.Τα σενάρια πρόκρισης.



Προσπάθησε, έδειξε καλό πρόσωπο για δύο δεκάλεπτα, αλλά τελικά ηττήθηκε από την Σλοβενία με 78-72. Ο Σλούκας που ήταν ο κορυφαίος της ελληνικής ομάδας έμεινε στο παρκέ αρκετή ώρα μέχρι τα μέσα της τελευταίας περιόδου, με αποτέλεσμα η Εθνική στο τέλος να κολλήσει και τελικά να τρακάρει πάνω στον Ντόντσιτς και τον Ντράγκιτς. Μεγάλη εμφάνιση από τον Παπαγιάννη…

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική έμοιαζε σα να συνέχιζε το παιχνίδι με την Γαλλία. Δεν μπήκε συγκεντρωμένη κι ενώ υπήρχε πλάνο για να περιοριστεί ο Ντράγκιτς και ο Ντόντσιτς, αβίαστα αμυντικά λάθη έδιναν τη δυνατότητα στους Σλοβένους να σκοράρουν και να είναι σταθερά μπροστά στο σκορ. Επιθετικά οι περισσότερες λύσεις για την Ελλάδα, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο, ήταν με παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Μπουρούσης και Πρίντεζης έδιναν κάποιες λύσεις, όμως, υπήρχε σαφέστατο πρόβλημα στην άμυνα.


Τα δεκάλεπτα: 23-13, 35-30, 52-58, 78-72

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Κοκόσκοφ): Ράντολφ 8, Ντράγκιτς 20 (7/16 σουτ), Νίκολιτς, Πρέπελιτς 16 (3), Μούριτς 6 (1), Μπλάζιτς, Βίντμαρ 6, Ζάγκορατς, Ντίμετς, Τσάντσαρ, Ντόντσιτς 22 (7/12 σουτ, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ)

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλάθης 6, Μπουρούσης 9, Σλούκας 18 (2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Παππάς 10, Παπαγιάννης 10, Πρίντεζης 10 (10 ριμπάουντ), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Αγραβάνης, Παπαπέτρου 5 (1), Μπόγρης, Αντετοκούνμπο

Συγκλονιστικές αναμένονται οι δύο τελευταίες στροφές του ελληνικού ομίλου στο Ευρωμπάσκετ, με τις αναμετρήσεις με Φινλανδία και Πολωνία να κρίνουν την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση της Πόλης.


Με μία νίκη και δύο ήττες σε τρεις αγωνιστικές, η Ελλάδα πλέον ψάχνει τουλάχιστον μία νίκη για πρόκριση και αυτή πρέπει να είναι στο παιχνίδι με την Πολωνία την τελευταία αγωνιστική στο Ελσίνκι, την προσεχή Τετάρτη (6/9).

Μία μέρα νωρίτερα (5/9) αντίπαλος της ομάδας του Κώστα Μίσσα θα είναι η οικοδέσποινα του ομίλου, Φινλανδία, όπου αν επικρατήσουμε, θα μπορούμε να τερματίσουμε υπό προϋποθέσεις τρίτοι στον όμιλο, εφόσον συνδυαστεί κατόπιν και με νίκη επί της Πολωνίας.

Σε περίπτωση ήττας από τους Φινλανδούς, τότε η τελευταία στροφή με τους Πολωνούς θα έχει ξεκάθαρα χαρακτήρα τελικού για την πρόκριση στους “16” για την Εθνική.

Παιχνίδι που μπορεί να περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα στην ήδη μπερδεμένη κατάσταση είναι αυτό της Γαλλίας με την Πολωνία (5/9), όπου αν οι Πολωνοί κάνουν την έκπληξη, στο φινάλε μπορεί να προκύψει ακόμα και τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε Ελλάδα, Γαλλία, Πολωνία!

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει η Ελλάδα να νικήσει τους Πολωνούς και τότε πλέον θα μετρήσουν οι διαφορές των μεταξύ αγώνων, αφού όλοι θα έχουν από μία νίκη και μία ήττα στη μίνι βαθμολογία!

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας έχουν ως εξής. 1. Αποτελέσματα στα, μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν, παιχνίδια, 2. Οι διαφορές των πόντων  στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται… αίμα και άμμος στο φινάλε του ομίλου!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες)

1. Σλοβενία 3-0 (+18)
2. Φινλανδία 2-1 (+2)
3. Γαλλία 2-1 (+42)
4. Πολωνία 1-2 (+18)
5. Ελλάδα 1-2 (+15)
6. Ισλανδία 0-3 (-95)

Το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών:

Τρίτη 5/9

Ισλανδία-Σλοβενία (13:45)
Πολωνία-Γαλλία (16:30)
Ελλάδα-Φινλανδία (20:00)

Τετάρτη 6/9

Σλοβενία-Γαλλία (14:45)
Ελλάδα-Πολωνία (17:30)
Φινλανδία-Ισλανδία (20:45)


Πηγή:"novasports.gr".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.