Αδίκησε τον εαυτό της η Εθνική Ελλάδος, έχασε 87-95 από τη Γαλλία.




Μια φορά κι έναν καιρό, η Γαλλία απλά δεν θα μπορούσε να νικήσει την Ελλάδα. Ωστόσο, οι καιροί αλλάζουν και αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς.Η Εθνική ομάδα γνώρισε την ήττα, με 87-95 από τη Γαλλία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του α’ ομίλου του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στο Ελσίνκι.

Η Γαλλία μετά την ήτα από  τη Φινλανδία,  πήρε μια κρίσιμη νίκη με  95-87 . 

Η Γαλλία ήταν καταπληκτική για τις τρεις πρώτες περιόδους απέναντι σε μια κακή κατά γενική ομολογία ελληνική εθνική ομάδα που απλά δεν θα μπορούσε να παίξει άμυνα, καθώς υστερούσε απέναντι στα πικ εν ρολ και στις αλλαγές.

Ο τρόπος για να σταματήσει επιθετικά μια ομάδα σαν την Ελλάδα είναι κάτι περισσότερο από απλός. 

Απλά να τους περιορίσουν περιφερειακά, αφού η Ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να "βγάλει" εύκολα καλάθια.. 

Στο παιχνίδι κατά της Ισλανδίας στην οποία η πίεση ήταν χαμηλή, Ελλάδα "πυροβόλησε" 50% σε τρίποντα. 

Κατά της Γαλλίας, η Ελλάδα είχε μόλις 3/17 σουτ "μεγάλης εμβέλειας" μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Όταν η ομάδα στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε την αντεπίθεση και βρήκε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση  και έκανε 5/8 τρίποντα στο τελευταία περίοδο, επέστρεψε, στο ματς αν ήταν πολύ αργά, ενώ ουσιαστικά η νίκη της Γαλλίας δεν απειλήθηκε.

Η Ελλάδα προσπάθησε να «κλέψει» το παιχνίδι, ωστόσο η κόπωση και ο Boris Diaw ήταν εκεί για να ενεργεί ως πλέι μέικερ της ομάδας του. 

Έχει ακόμα την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να γίνουν τα πράγματα, όπως πρέπει  ακόμα και αν τα στατιστικά του ήταν μόλις 3 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος των Γάλλων παικτών που είχε ένα καλό παιχνίδι, αλλά  πρώτος μεταξύ ίσων ήταν Joffrey Lauvergne ο οποίος σημείωσε 21 πόντους και είχε επίσης 9 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετικός ο T. Heurtel, με 13 πόντους και 4 ασίστ.

Από την δική μας πλευρά, που πρέπει να πάρει διδάγματα απ αυτό το ματς, και κυρίως να κρατήσει την αντίδραση που έβγαλε στο τέλος, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν κορυφαίος και πάλι χάρη στην ενέργεια του. 
Είχε επίσης 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 μπλοκ και 2 κλεψίματα. 

Δίπλα του και πάλι ο Γιώργος Πρίντεζης, που "παίχτηκε" κυρίως κατά τη διάρκεια που η Εθνική  πήγε να  επανέλθει και  σκόραρε με 22 πόντους με δυο τρίποντα , ενώ έδωσε και μια ασίστ.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Team P W L P
1 GRE Greece 2 1       3  
2 POL Poland 2 1 3
3 FRA France 2 1 3
4 SLO Slovenia 1 1 2
5 FIN Finland 1 1 2
6 ISL Iceland 2 0 2
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.