Και οι τρεις Κρητικές στην τελική Επιλογή της Εθνικής Κορασίδων.Δηλώσεις Κριμίλη.


Ανακοινώθηκαν από την ΕΟΚ ,τα ονόματα των κοριτσιών που θα συμμετέχουν στην τελική επιλογή για την συγκρότηση της Εθνικής Κορασίδων , που θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό U16 Β’ Κατηγορίας που θα διεξαχθεί από 17-26 Αυγούστου.

Μεταξύ των κοριτσιών που επιλέχθηκαν  είναι και τα τρία κορίτσια από το νησί μας που είχαν προεπιλεγεί , η Ιωάννα Κριμίλη, η Μαρία Σεμερτζάκη και η Βάσια Παπαμαρκάκη , οι οποίες  είναι γεννημένες το 2002 και αναμφισβήτητα αποτελεί ιδιαίτερη επιτυχία, τόσο για τις ίδιες όσο για τους συλλόγους που ανήκουν.
Η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στον Γ’ Όμιλο, όπου συγκατοικεί με την Σουηδία, την Ισλανδία, το Ισραήλ και το Λουξεμβούργο. Συνολικά παίρνουν μέρος 22 χώρες χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους των 5 ή 6 ομάδων. 
Η Ελλάδα θα κάνει την πρεμιέρα της στις 17 Αυγούστου απέναντι στο Ισραήλ στις 22.00 σε έναν αγώνα που μπορείτε να δείτε από το κανάλι youtube της FIBA.

Το πρόγραμμα της ελληνικής ομάδας
17/8: 22.00 Ισραήλ-Ελλάδα
18/8: 17.30 Ελλάδα-Ισλανδία
19/8: 13.00 Λουξεμβούργο-Ελλάδα
20-21/8: Ρεπό
22/8: 19.45 Ελλάδα-Σουηδία

*Από κάθε όμιλο οι δύο πρώτες ομάδες περνούν στα προημιτελικά και αρχίζουν τα χιαστί νοκ άουτ παιχνίδια ως τους τελικούς. 

Το εισιτήριο για την άνοδο στην Α’ Κατηγορία παίρνουν οι τρεις πρώτες ομάδες της διοργάνωσης.

Η σύνθεση
Χριστίνα Αναστασοπούλου 2002 1.85 Πρωτέας Βούλας
Μαρία Βαντσιούρη 2001 1.81 Άρης
Λίλια Άννα Καρακασίδου 2001 1.68 Φάρος Κερατσινίου
Χριστίνα Κατσαμούρη 2001 1.81 ΠΑΟΚ
Ευαγγελίνα Κοντραφούρη 2001 1.80 Φάρος Κερατσινίου
Ιωάννα Κριμίλη 2001 1.77 ΠΑΟΚ
Χρυσάνθη Μπενέκη 2001 1.85 Ολύμπια Λάρισας
Έλενα Μποσγανά 2003 1.85 Κρόνος Αγ. Δημητρίου
Δανάη Παπαδοπούλου 2003 1.93 Αστέρας Ιπ.
Βάσια Παπαμαρκάκη 2001 1.73 ΟΦΗ
Μαρία Σεμερτζάκη 2001 1.70 Εργοτέλης
Ιωάννα Χατζηλεοντή 2002 1.87 Φάρος Κερατσινίου

Προπονητής: Τάκης Μπακογεώργος
Β. Προπονητές: Γιάννης Παππούλης, Αναστασία Κωστάκη
Αρχηγός Αποστολής: Γιάννης Μακρής
Γιατρός: Αλεξία Μαρίνου
Φυσικοθεραπευτής: Νατάσα Αποστόλου.

Κριμίλη: «Ιδιαίτερα σημαντικό το καλό κλίμα στην Εθνική Κορασίδων»

Μία ακόμη Εθνική Ομάδα βρίσκει το δρόμο της ως το παρκέ. Είναι η σειρά των κοριτσιών, της Εθνικής Κορασίδων να δώσει τις δικές της μάχες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β’Κατηγορίας.

Με τα πόδια γερά στη γη και γνωρίζοντας τις δυσκολίες που κρύβει μια διοργάνωση 22 ομάδων, από τις οποίες μόλις τρεις θα βρεθούν στην Α’ Κατηγορία. 

Η αρχηγός της ομάδας, Ιωάννα Κριμίλη (και όχι Κρίμιλη όπως συχνά την αποκαλούμε), το εξηγεί από την πρώτη στιγμή με τη λογική σε πρώτο πλάνο.

«Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά. «Βρεθήκαμε» μέσα στο γήπεδο και έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ δυναμικό σύνολο, που πιστεύουμε ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Δεν κοιτάμε μακριά όμως από τώρα. Ο στόχος μας είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να βελτιωνόμαστε και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο που είναι η άνοδος στην Α’ Κατηγορία».

Η Εθνική Κορασίδων αν και βρίσκεται στα πρώτα της ευρωπαϊκά «ραντεβού» δείχνει «δεμένη» και το καλό κλίμα ανάμεσα στις αθλήτριες ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές και στις προπονήσεις ακόμη. «Είναι γεγονός. Ξέρουμε πως το καλό κλίμα σε μια ομάδα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να επιτευχθεί ο όποιος στόχος αυτή θέτει. Και το γεγονός ότι έχουμε έρθει όλες με πολύ όρεξη και ενθουσιασμό, μαζί με την χημεία που έχουμε μεταξύ μας στο γήπεδο μας έχει βοηθήσει να γίνουμε όλες μια πολύ  καλή παρέα. Και μην ξεχνάμε: Ο κοινός στόχος βοηθάει στην δημιουργία του ζεστού κλίματος στην ομάδα».

Η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν όμιλο με «παγίδες», καθώς στην Α’ Φάση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη Σουηδία, την Ισλανδία, το Ισραήλ και το Λουξεμβούργο: «Όλες οι ομάδες είναι καλές. Στον όμιλό μας συνυπάρχουμε με ομάδες που πιστεύουμε πως μπορούμε να ανταγωνιστούμε. Αυτό που θα κάνουμε εμείς, είναι να κοιτάξουμε την δική μας ομάδα. Αν εμείς είμαστε έτσι όπως μπορούμε να είμαστε, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν.»

Η Κριμίλη επιστρέφει στην καλή χημεία στην ομάδα όταν τίθεται ερώτηση για το δυνατό της σημείο και στο τι πρέπει να προσέξει περισσότερο: «Ως ομάδα μας χαρακτηρίζει το γεγονός ότι έχουμε μεγάλο ρόστερ και οι καλές σχέσεις μεταξύ μας, η χημεία θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Επίσης, δίνουμε μεγάλη έμφαση στο πλάνο και στις οδηγιες του τεχνικού επιτελείου μας, ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η άνοδος».
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.