Η αποτίμηση για τον ΟΦΗ στο Πανελλήνιο Κορασίδων : "Δικαίωση"(vid).


Το 28ο Πανελλήνιο Κορασίδων που διεξάχθηκε, στο κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας του Βόλου ανήκει στο παρελθόν και το kritikobasket.gr, που βρέθηκε στην όμορφη πόλη της  Μαγνησίας, κάνει την αποτίμησή του,  για τον ΟΦΗ, .

Σε αυτό το, Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων,  η παρουσία του ΟΦΗ,στα δικά μου μάτια και με βάση τα λίγα που γνωρίζω για το Γυναικείο μπασκετ , ήταν "δικαίωση" για το αποτέλεσμα χρόνων που δούλευαν τα κορίτσια του Νίκου Δελατόλα και θαυμασμό, που προκάλεσε ακόμα και στους αντιπάλους. 

ΔΙΚΑΙΩΣΗ.
Η εμφάνιση του  τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε τακτικό επίπεδο ήταν ολοκληρωτική και δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί σε κανένα σημείο του παιχνιδιών κάτι που ανέφεραν όλοι οι αντίπαλοι προπονητές αλλά το τουρνουά, ήταν μία δικαίωση πρωτίστως για τον προπονητή και τις αθλήτριες.
Μπορεί να είχαν κάποιες "κακές βραδιές", μπορεί κάποιες επιλογές να μην δικαιώθηκαν αλλά ο τελικός απολογισμός έχει σίγουρα θετικό πρόσημο. 
Είδαμε παίκτριες που παίζουν μπάσκετ ενστίκτου, να μεταμορφώνονται και να αλλάζουν  την αγωνιστική συμπεριφορά τους. 
Εκτός αυτού είδαμε έναν προπονητή  που ξεψάχνισε την ομάδα του για να πάρει το μέγιστο από τον κάθε κορίτσι. 
Δοκίμασε πράγματα, έκανε πειράματα και  παρότι δεν ήταν όλα επιτυχημένα, πολλά άλλαξαν τη λογική αγώνων όπως έγινε με τον ΠΑΟ και τον ΑΡΗ.
Επίσης πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στην συσπείρωση της ομάδας μετά την ηττα τόσο με τον Εσπερο οσο και τους Τιτάνες.
Ο Δελατόλας κράτησε την ομάδα δεμένη, τη στιγμή που πολλά κορίτσια εμφάνισαν σημάδια απογοήτευσης, όπως σημαντική ήταν και η βοήθεια των ανθρώπων δίπλα από τον πάγκο.
Σε αριθμούς η ομάδα του Ν.Δελατόλα, είχε τα περισσότερα κλεψίματα, πήρε τις περισσότερες κατοχές, είχε όμως τα λιγότερα ριμπάουντ, και τα περισσότερα λάθη , κυρίως αβίαστα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ:" ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ 
Το σύνολο του Ν.Δελατόλα εμφάνισε αυταπάρνηση, κάποιες εξαιρετικές αμυντικές ιδέες  σαν στήσιμο και πλάνο, αλλά πάνω από όλα έδειχνε να είναι ένα σύνολο που απολαμβάνει  το μπάσκετ που παίζει, με αποκορύφωμα οι αγώνες με ΠΑΟ και Αρη..
Ο ΟΦΗ είχε ιδανικές αντιδράσεις στην άμυνα, είτε αυτό ήταν παιχνίδι πικ εν ρολ, είτε  όταν η μπάλα είχε προορισμό το ποστ. 
Η άμυνα αλλαγών του ΟΦΗ ήταν εκπληκτική σε όλους τους τομείς.
Ωστόσο  ήταν  άστοχος στα πολύ στοχευμένα σουτ από συγκεκριμένες παίκτριες, τα οποία ορθώς ρίσκαραν, όπως αποτυπώνει και το παρακάτω βίντεο.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ:
Εξαιρετική. ΟΜΑΔΑ! Ολες μαζί ντυμένες ομοιόμορφα με τάξη και πειθαρχεία σε οποιαδήποτε εκδήλωση, σοβαρές, μετρημένες και σε κάθε δραστηριότητα που έκαναν ρωτούσαν τους ανθρώπους της ομάδας.
Ομοψυχία στα τάιμ άουτ, στήριξη σε όποια χρειαζόταν,  ενώ σε κάθε καρεκλά στον πάγκο κάθε κοριτσιού, ένα λάβαρο της ομάδας, που δινόταν στον εκάστοτε αντίπαλο.
Για εμάς κορυφαία η παρουσία του φυσιοθεραπευτή του ΟΦΗ, (ζητώ συγνώμη, δεν θυμάμαι το ονοματεπώνυμό του), που στήριξε , βοήθησε και αντεπεξήλθε άμεσα και σωστά στα προβλήματα υγείας που παρουσίασαν οι Κρητικές αθλήτριες.

Και η διοίκηση παρών.
Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο για την ομάδα του ΟΦΗ, η διοικητική στήριξη, με τον έφορο μπασκετ της ομάδας κ.Συμεών Καμπάκα, να βρεθεί τις τρεις τελευταίες μέρες του τουρνουά στον Βόλο, που σχολιάστηκε θετικά απ όλες τις ομάδες. 
Για άλλες ομάδες ίσως να έλεγαν μπράβο, αλλά για τον κ.Καμπάκα , αποτελεί υποχρέωση να βρίσκεται κοντά στην ομάδα (με προσωπικά του έξοδα) και σίγουρα αυτό καταγράφεται στα απολύτως θετικά.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ: 
Όταν κάποιοι μπαμπάδες, άρχισαν να παίζουν... μπουνιές στον τελικό Πανελληνίου κορασίδων, αμέσως μου ήρθε στο μυαλό η συμπεριφορά των γονέων του ΟΦΗ, που ήταν σε όλα τα επίπεδα άψογη.
Στον αθλητισμό υπάρχουν δυο ειδών γονείς .Εμας μας ενδιαφέρουν αυτοί  που στέλνουν, τα παιδιά τους, στον αθλητισμό , τον οποίον αντιμετωπίζουν ως κοινωνικό αγαθό.
Ως μέσo,  προκειμένου τα παιδιά τους να να κοινωνικοποιηθούν, να βιώσουν κάποιες βασικές αρχές της ζωής , όπως την προσπάθεια , την δουλειά, το ομαδικό πνεύμα, το κίνητρο , το να χαίρονται τον αθλητισμό και να σέβονται τους αντίπαλους.
Τέτοιοι ήταν οι γονείς του ΟΦΗ.
Ήταν δίπλα στα παιδιά τους από μακριά και οι θυσίες που έκαναν  να βρίσκονται μαζί τους μεγάλες και τους αξίζει μια ακόμη επιβράβευση.


ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ:"Οι παραλείψεις".
Σαν πρώτη παρουσία του ΟΦΗ σε τελικούς Πανελληνίων είδαμε και κάποια αρνητικά στοιχεία, παραλείψεις θα λέγαμε..
-Δεν μπορεί να μην γίνει αναφορά στην παρουσία ενός ακόμα τεχνικού στο πάγκο (το αναφέραμε από την πρώτη μέρα στον Δελατόλα), που θα έδινε μια άλλη οπτική, τακτικά και αγωνιστικά αλλά κυρίως στο ότι αν συνέβαινε κάτι στον νεαρό τεχνικό (όπως συνέβη με τον πυρετό που είχε τις δυο τελευταίες μέρες), δεν θα υπήρχε άλλος.
Απ ότι μάθαμε η Έφη Ζερβάκη (προπονήτρια Ακαδημιών), έχει δουλέψει πολύ με τα κορίτσια αυτά. Μήπως η παρουσία της στον πάγκο, θα έδινε ακόμα περισσότερα στοιχεία στην ομάδα;
-Η απουσία του ΟΦΗ από τις aπονομές. Δικαιολογίες υπάρχουν και βάσιμες (έγκαιρη επιστροφή). Ωστόσο σαν σωματείο οφείλεις να παρευρεθείw σε αυτές τις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα όταν μια αθλήτρια σου, βρίσκεται στην καλύτερη πεντάδα.
Όπως κι αν έχει οποίες παραλείψεις κι αν έγιναν, χωρίς να υπάρχει διάθεση για αρνητική κριτική από μέρους μας, γιατί και στη ζωή μας συμβαίνουν αυτά, καλό είναι στο μέλλον να ληφθούν υπ όψιν.


Ο δρόμος…"Ατομική βελτίωση".
Ο δρόμος αυτός λέει ότι κάθε κορίτσι χρειάζεται συγκεκριμένη ατομική βελτίωση το διάστημα που η ομάδα δεν θα έχει υποχρεώσεις, να βελτιώσει τις αδυναμίες της και πρέπει οπωσδήποτε να στραφούν στο κομμάτι αυτό.
Συνολικά⎬ η χρονιά κρίνεται σαφέστατα επιτυχημένη, αφού οι "ασπρόμαυρες"  κέρδισαν εντυπώσεις με τον τρόπο που έπαιξαν ο ΟΦΗ  μπορεί να επενδύσει επάνω στα κορίτσια αυτά, και φαίνεται να βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και στελεχωθεί ιδανικά το καλοκαίρι στα κομμάτια στα οποία υστερεί.

Τέλος να αναφέρουμε ότι δυο αθλήτριες τις ομάδας (σύμφωνα με πληροφορίες μας), σημειώθηκαν από την Ομοσπονδιακή τεχνικό κ.Κωστάκη για ενδεχόμενη κλήση στην Εθνική Παγκορασίδων.

Βίντεο:Η αυταπάρνηση και οι εκπληκτικές άμυνες, των Κορασίδων του ΟΦΗ στο ματς με τον Παναθηναϊκό.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.