Ανδρών ΕΚΑΣΚ | Με 11 ομάδες (τρεις νέες) , δήλωσαν συμμετοχή.Δεν κατεβαίνει η Ιεράπετρα!


Οριστικοποιήθηκαν την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 , οι συμμετοχές στο πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΚ, καθώς στα γραφεία της κατατέθηκαν οι δηλώσεις συμμετοχής , περιλαμβάνοντας τα στοιχεία που αναφέρονται στο άρθρο 28 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

Έτσι  φέτος το πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΚ θα διεξαχθεί με  δέκα ομάδες και μια Νέων Ανδρών, άνευ συναγωνισμού, έχοντας ωστόσο, πολλές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι, καθώς, από αυτές που υπήρχαν πέρυσι θα είναι μόνο πέντε, ενώ θα υπάρχουν τρεις νέες ομάδες και ο Εργοτέλης, που επέλεξε το τοπικό.



Το γεγονός της φετινής σαιζόν ωστόσο δεν είναι άλλο από την απουσία της Ιεράπετρας, μιας ομάδας ιστορικής με συνεχείς παρουσίες, η οποία ωστόσο δεν δήλωσε συμμετοχή.

Με αυτήν την εξέλιξη το τοπικό μπασκετ θα διεξάγεται πλέον σε τρεις νομούς στην Κρήτη, καθώς το Λασίθι δεν θα εκπροσωπείται πλέον στο τοπικό της ΕΚΑΣΚ.

Παράλληλα δήλωσαν συμμετοχή τρεις νέες ομάδες ο Τηγανίτης (Ηράκλειο) και το Ακρωτήρι (Χανιά), για πρώτη φορά, ενώ επανιδρύεται ο ιστορικός ΟΑΧ.

Αναλυτικά οι ομάδες του πρωταθλήματος Ανδρών ΕΚΑΣΚ 2016-17:

Εργοτέλης, Κύδων, Ακαδημία Ρεθύμνου, ΓΑΣ Μεσαρά, Δειλινό, Πεδιάδα, Ηρόδοτος, Τηγανίτης, ΟΑ Χανίων, ΑΟ Ακρωτηρίου, Νέοι Ηράκλειο.

Αγωνιστικά, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ελάχιστες είναι οι ομάδες προχώρησαν  σε αλλαγές προπονητών, ενώ οι περισσότερες ομάδες φαίνεται να επενδύουν στα νιάτα.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις:

-Στην Α φάση όλες οι ομάδες  θα συγκροτήσουν, ένα όμιλο και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί. 

-Στην Β’ Φάση, να  προκρίνονται οι 4 πρώτες ομάδες και θα συναντηθούν μεταξύ τους στις τρεις (3) νίκες με τα ζευγη:
1-4
2-3
συνυπολογίζοντας τα μεταξύ τους αποτελέσματα της Α’ φάσης, ενω πλεονέκτημα έδρας έχει η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

-Στην τρίτη Γ’ Φάση (τελική) Φάση προκρίνονται οι νικήτριες ομάδες της Β’ φάσης και θα συναντηθούν μεταξύ τους στον τελικό στις τρεις (3) νίκες, συνυπολογίζοντας τα μεταξύ τους αποτελέσματα της Α’ φάσης.

-Η πρωταθλήτρια ομάδα θα ανέλθει στη Γ ́ Εθνική Κατηγορία Ανδρών, σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΟΚ.

Τέλος οι αγώνες του Πρωταθλήματος Ανδρών θα διεξάγονται Δευτέρα εφόσον πρόκειται για
συναντήσεις του ίδιου νομαρχιακού διαμερίσματος και οι υπόλοιπες συναντήσεις θα
διεξάγονται Κυριακή.

Η ομάδα Νεών Ηράκλειο θα λάβει μέρος, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα αποτελέσματά της στην βαθμολογία, ανευ συναγωνισμου.

Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί τη Δεύτερα 28/8/2017 και ώρα 17.00 στα γραφεία της Ένωσης, παρουσία εκπροσώπων των σωματείων..
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.