Το Scouting Report του Παντελή Μαραγκάκη (vid)..


Ένας από τους παίκτες, που αποτελούν...τη νότα αισιοδοξίας για το μέλλον του Κρητικού μπάσκετ στο άθλημα είναι ο Παντελής Μαραγκάκης.

Ο 20χρονος ταλαντούχος παίκτης του Ηράκλειο, που έχει αγωνιστεί σε Γ'  Β΄Εθνική και Α2 Ανδρών, μεσώ του παρακάτω βίντεο, σας βοηθά να γνωρίσετε τον Αρκαλοχωρίτη στην καταγωγή καλύτερα, σκιαγραφώντας όλες τις πτυχές του στο παρκέ με το αναλυτικό Scouting Report που ακολουθεί., μαζί με την αναλυτική άποψη, από το kritikobasket.gr. 

Παντελής Μαραγκάκης 
Χώρα:  Ελλάδα   
Τόπος γέννησης : Ηράκλειο
Ημερ. γέννησης  : 04/09/1996
Ύψος  : 1.95
Θέση : Play Maker, Shooting Guard
Προηγούμενες ομάδες : Ακαδημία Ρεθύμνου (2014-15, Γ' Εθνική),Ηράκλειο (2013-14, Β' Εθνική), Ηράκλειο (2015-17, Α2)

Διακρίσεις και τίτλοι
3η θέση στην Β' Εθνική και άνοδος στην Α2 (2016) ,Μέλος της προεπιλογής της εθνικής εφήβων (2014) ,Πρωταθλητής ΕΚΑΣΚ εφήβων (2014) ,5η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων (2014).

Η ανάλυση από το kritikobasket.gr:
Γαλουχήθηκε στο Αρκαλοχώρι του Μιχάλη Καλαϊτζάκη, ξεχωρίζοντας αμέσως από το 2011.
Συνέχισε στις Ακαδημίες του Ηράκλειο και στην συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Ακαδημία Ρεθύμνου, οπού με τις οδηγίες του Βαγγέλη Θεοδωρουλάκη δούλεψε αρκετά , βελτιώνοντας αρκετές αδυναμίες.
Επιστροφή στο Ηράκλειο, οπού με πολύ ατομική προπόνηση και συγκέντρωση, κατάφερε  να κερδίσει με το "σπαθί" του μια θέση στην αρχική πεντάδα, καθώς ο Βασίλης Ράλλης, τον ξεκινούσε πάντα, καθώς στηριζόταν η ομάδα του,πάρα πολύ στο αμυντικό κομμάτι, με την παρουσία του "Παντέλα"

Έχει καλό σωματικό μέγεθος και πολύ ενέργεια, όντας ο κορυφαίος αμυντικός της ομάδας του. 
Είναι πολύ καλός αθλητής που συνδυάζει εξαιρετικό άνοιγμα χεριών με ένα καλοδουλεμένο upper και lower body. 
Σίγουρα το σήμα κατατεθέν του είναι τα πόδια του, καθώς πραγματικά διαθέτει απίστευτο motor. 
Μπορεί να κλέψει μια μπάλα και να φύγει πιο γρήγορα και από μικρόσωμο γκαρντ στον αιφνιδιασμό.

Έχει την δυνατότητα να αμυνθεί από αρκετές θέσεις και να βγαίνει αποτελεσματικά στις αλλαγές, μαρκάροντας κοντά. Χαμηλώνει πολύ σωστά και με τα μεγάλα άκρα του δυσκολεύει οποιοδήποτε σουτ. 
Μου αρέσουν τα πλάγια βήματά του, ενώ η πλευρική του ταχύτητα είναι επίσης σε καλό σημείο. 
Είναι σημαντικό ότι δεν χάνεται στις αλλαγές και πάντα έχει το νου του στον παίκτη του.

Επιθετικά ο Μαραγκάκης είναι ένας παίχτης που χωρίς αμφιβολία έχει ιδιαίτερη επαφή με το καλάθι και το απέδειξε όταν έλειψε ο Κουπίδης.

Το φυσικό/αθλητικό του πακέτο τον βοηθά σημαντικά στη προσωπική φάση. Έχει καλό πρώτο βήμα και μια ικανότητα να σκοράρει αποτελεσματικά με πολλούς τρόπους είτε από μετά λει απ, είτε από μεσαίο σουτ, είτε από μακρινή απόσταση.

Χρησιμοποιεί μια σειρά από ντρίμπλες (σταυρωτές, reverse ψηλά) για να βγάλει τον αντίπαλο εκτός ισορροπίας, ενώ έχει την ικανότητα να δώσει πλεονέκτημα στην ομάδα του σε παίκτες, καθώς μπορεί να περνά τον αντίπαλο και εκεί να επιλέξει αν θα σουτάρει η θα πασάρει..

Συμπέρασμα
Ένας μαχητής που βελτιώνεται συνεχώς σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, που χρειάζεται μονάχα ρόλο και όχι χρόνο για να προσαρμοστεί στο παιχνίδι της ομάδας του.

Πιστεύει στον εαυτό του καθώς έχει μεγάλη επιθετικότητα κι αν δουλέψει τις τεχνικές αδυναμίες του , βελτιώσει την δημιουργία του και το ball handling  ,  θα είναι πλήρης παίκτης .


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.