Στον Προμηθέα ο Κρητικός Χρ. Σαλούστρος .



Στον Προμηθέα Πάτρας θα συνεχίσει την καριέρα του για τα δύο επόμενα χρόνια ο Ηρακλειώτης Χρήστος Σαλούστρος, ο οποίος υπέγραψε με την αχαϊκή ομάδα και αποτελεί παρελθόν από τον Κολοσσό, που αποτελούσε να από τα πλέον βασικά στελέχη του.

Την απόφαση του να μετακομίσει στην Πάτρα, την επιβεβαίωσε και στο 12sports με τις πρώτες του δηλώσεις, αν και η επιθυμία των ανθρώπων του Κολοσσού Η Hotels να τον κρατήσουν στην ομάδα: 
"'Στη Ρόδο πέρασα δύο υπέροχα χρόνια γεμάτα μόνο χαρές, δεν έχω να θυμηθώ τίποτα άσχημο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη θητεία μου στο νησί.
Ήταν πραγματικά δύσκολο για μένα. Καλή σεζόν με υγεία σε όλη την οικογένεια του Κολοσσού. 
Τα δύο χρόνια στη Ρόδο δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Ευχαριστώ για όλα.. εις το επανιδείν".

Ο Χρήστος Σαλούστρος γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 29 Μαρτίου του 1990, έχεις ύψος 2μ.01 και αγωνίζεται ως γκαρντ/φόργουορντ. 
Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην Κρήτη και σε ηλικία 14 ετών, αρχικά στον Αστέρα και στη συνέχεια στο Μίνωα, προτού μετακομίσει στην Αθήνα μαζί με την οικογένειά του το 2006.
Έπαιξε στο Κουκάκι για δύο χρόνια και ως το 2008, στη συνέχεια ήταν μέλος της εφηβικής ομάδας του Ολυμπιακού, ενώ την σεζόν 2009-10 αγωνίστηκε στον Σπόρτιγκ και ακολούθησε μία τριετία (2010-13) στον Φιλαθλητικό. 

Ήταν βασικός συντελεστής στις δύο συνεχείς ανόδους του συλλόγου: το 2011 από την Γ’ Εθνική στη Β’ και το 2012 από τη Β΄ Εθνική στην Α2 καθώς και στην πρωταγωνιστική πορεία που είχε το 2013, όταν έχασε την άνοδο αν και ισοβάθμησε με τις δύο ομάδες που ανέβηκαν.

Την σεζόν (2013-14) έκανε το ντεμπούτο του στην Α1, με την ομάδα του Πανιωνίου.

Την διετία 2014-16, βρεθηκε στην Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ, αγωνιζόμενος σε υψηλό επίπεδο.

Τα τελευταία δυο χρόνια έγινε "κάτοικος Ρόδου) καθώς αγωνίστηκε με επιτυχία στον Κολοσσό Η Hotels.

Την χρονιά που μας πέρασε στην κανονική περίοδο, ο Ηρακλειώτης αθλητής σημείωσε σε 18 ματς 121 πόντους, έχοντας μ.ο 6,72  πόντους πήρε 84 ριμπάουντ, είχε 25 ασίστ, 1 μπλοκ, 11, κλεψίματα, σε 20:25"  συμμετοχής. 

Φώτο :"Οι Ηρακλειώτες Σαλούστρος-Γρύλλης, στις 22 Μαΐου 2011 στο παιχνίδι Ηράκλειο – Φιλαθλητικός 71-89 . "

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.