“Παίζω αλλιώς” στον Αγ. Νικόλαο, από ΑΣΚΑ Ηράκλειο και "το Μέλλον"(pics).


Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου στο “θεατράκι” της λίμνης του Αγίου Νικολάου, που  διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) και του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία νότιας Κρήτης “Το Μέλλον”, με τον ΑΣΚΑ Ηράκλειο, που ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση,  έδρασαν ταυτόχρονα φορώντας μπλουζάκια με τη φράση “ΠΑΙΖΩ ΑΛΛΙΩΣ” σε μια εκδήλωση που είχε σκοπό να αναδείξει και να απομυθοποιήσει την διαφορετικότητα αναφορικά με την αναπηρία.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του ΑΣΚΑ Ηράκλειο αναφέρει:
"Η ομάδα μας ΑΣΚΑ Ηράκλειο ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) και του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία νότιας Κρήτης “Το Μέλλον” και βρέθηκε σήμερα Κυριακή 11 Ιουνίου στο “θεατράκι” της 
λίμνης του Αγίου Νικολάου προκειμένου να συμμετέχει στην εκδήλωση με τίτλο “Παίζω αλλιώς”.

Οι σύλλογοι ΑΣΚΑ Ηράκλειο και Μέλλον έδρασαν ταυτόχρονα φορώντας μπλουζάκια με τη φράση “ΠΑΙΖΩ ΑΛΛΙΩΣ” σε μια εκδήλωση που είχε σκοπό να αναδείξει και να απομυθοποιήσει την 
διαφορετικότητα αναφορικά με την αναπηρία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγώνα επίδειξης - οικογενειακό διπλό της ομάδας μας , όπου οι αθλητές μας έπαιξαν μπάσκετ στο “γήπεδο ” που είχε στηθεί από τους διοργανωτές.

Στην συνέχεια ο Ηρακλειώτης Παρολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Μέλλοντος , εκπαίδευαν παιδιά σε αμαξίδιο καθημερινής χρήσης σε πραγματικά δεδομένα! 

Είχαν στηθεί ράμπες και σκαλοπάτια ειδικά για το σκοπό των διαδραστικών βιωμάτων.

Την ίδια στιγμή η ομάδα μας έπαιζε διπλό πλέον με πολίτες του Αγίου Νικολάου, οι οποίοι απ ́ότι φάνηκε το ευχαριστήθηκαν παρά την έντονη πρωινή ζέστη.

Ο ΑΣΚΑ Ηράκλειο θέλει να ευχαριστήσει τον ΠΑΟΔΑΝ για την άψογη διοργάνωση και την φιλοξενία που έδειξαν στην ομάδα μας. 

Επίσης , ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία νότιας Κρήτης “Το Μέλλον” και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Αγίου Νικολάου που αγκάλιασε το event .

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι απαραίτητες για τη διαμόρφωση της εικόνας της αναπηρίας έτσι ώστε να πάψουν να διαιωνίζονται οι στερεοτυπικές αντιλήψεις που επικρατούν έως τώρα".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.