"Παλιοί" και "νέοι" κι ένας Κρητικός,πρόσφεραν θέαμα στη γιορτή των αδερφών Αντετοκούνμπο στη Θεσσαλονίκη (pics+vid).



Γιορτή του μπάσκετ πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο "Nick Galis Hall", καθώς τα αδέρφια Αντετοκούνμπο και η "παρέα" τους με την συμμετοχή του Ηρακλειώτη Χρήστου Σακούστρου,αντιμετώπισαν την Εθνική Ελλάδος του 2005, η οποία είχε κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ στο πλαίσιο του AntetokounBros Event! 

Σε ένα κατάμεστο Αλεξάνδρειο, στο οποίο ο κόσμος το επισκέφθηκε για να απολαύσει τον Γιάννη και τον Θανάση σε εντυπωσιακές φάσεις με καρφώματα, αλλά και να ξαναζήσει στιγμές από την αγαπημένη Εθνική, των Ζήση, Χατζηβρέττα, Παπαλουκά, Διαμαντίδη, Βασιλόπουλου, Τσαρτσαρή, Κακιούζη, Παπαδόπουλου και Ντικούδη (απουσίαζαν Σπανούλης, Φώτσης και Μπουρούσης). Παράλληλα στον πάγκο της επίσημης αγαπημένης βρέθηκε ξανά το δίδυμο των επιτυχιών Γιαννάκης - Κακιούσης, ώστε να κοουτσάρουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2005!

Καρφώματα, τρίποντα, ασίστ, τάπες και γενικά εντυπωσιακές φάσεις προσέφεραν οι πρωταγωνιστές σε μικρούς και μεγάλους που βρέθηκαν στο κλειστό. Το τζάμπολ του αγώνα έκανε ο πατήρ Αντώνιος από την "Κιβωτό του Κόσμου", ο οποίος έχει αγκαλιάσει τα μικρά παιδιά. Μπορεί η ομάδα των Γιάννη και Θανάση (Καρτερολιώτης, Γκίκας, Κουρέπης, Σεργιένκο, Σαλούστρος, Τσιλιγκίρης, Καμπερίδης, Γούλας, Γαρμπής, Τρικαλιώτης ήταν οι υπόλοιποι παίκτες με προπονητή τον Τάκη Ζήβα) να ήταν πιο φρέσκια και φυσικά πιο ενεργή, όμως τα βρήκε σκούρα απέναντι στην εμπειρία των "παλιών". 

Οι "νέοι" επιβλήθηκαν των "παλιών" με 109-107, ενώ στο τέλος όλο το κλειστό έζησε μεγάλες στιγμές καθώς στο τελευταίο σουτ του αγώνα ο Ζήσης έδωσε στον Διαμαντίδη, αλλά εκείνος αστόχησε στο τρίποντο, σε μια παρόμοια φάση όπως τότε με τη Γαλλία, που μας είχε χαρίσει την πρόκριση στον τελικό! 

Φυσικά, εκτός από τους αδερφούς Αντετοκούνμπο και ο 3D ήταν πρωταγωνιστής, καθώς το γήπεδο φώναζε ρυθμικά το όνομά του, ένα χρόνο μετά την απόσυρσή του, από την ενεργό δράση.

Συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έβγαλε τα παπούτσια του και τα έδωσε στο «μικρό Γιαννάκη», γνωστό οπαδό του ΠΑΟΚ, που δεν χάνει παιχνίδι της αγαπημένης του ομάδας, παρά τα προβλήματα υγείας του. 

Τα εκατοντάδες μικρά παιδιά που βρέθηκαν στο κλειστό είχαν ένα τεράστιο χαμόγελο, αλλά και τα παιδιά με τα αναπηρικά καροτσάκια, που έδωσαν αγώνα μπάσκετ επίδειξης, ένιωσαν την αγάπη και την επιβράβευση όλου του κόσμου.

Όλοι μαζί σε μια γιορτή του μπάσκετ.

Πηγή:"basketblog.gr". Πηγή βίντεο: "eurohoops.net"











Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.