Τιμήθηκε ο Γ.Μαυράκης, σε κλίμα συγκίνησης (pics)..



Με απόλυτη επιτυχία (αναμενόμενο, αφού την πρωτοβουλία και την οργάνωση την είχε αναλάβει ο Νίκος Τούλης) και σε κλίμα συγκίνησης, διοργανώθηκε φιλικός αγώνας στη μνήμη του Γιάννη Μαυράκη που έφυγε πριν από τρία χρόνια από τη ζωή ((7/5/2014)) νικημένος από την επάρατη νόσο.

Το βράδυ της Κυριακής στις εγκαταστάσεις του Ηράκλειο στην "Δ.Μποφώρ", μνήμες "ξύπνησαν", η συγκίνηση "ξεχείλισε" και ο κόσμος, ο μπασκετικός κόσμος ανταποκρίθηκε πλήρως, καθώς στο ανοιχτό γήπεδο, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, αποδεικνύοντας πως ο μπασκετικός κόσμος της πόλης δεν ξεχνά και τιμά τα άξια παιδιά.

Ένα τέτοιο παιδί ήταν ο Γιάννης Μαυράκης, ο "νταλίκας", το γελαστό παιδί, που μπορεί να τον γνωρίσαμε λίγο, αλλά η φήμη που τον ακολουθούσε , κυρίως για τις σταθερές απόψεις του και τα λεγόμενα των φίλων του, απεδείκνυε τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τον αθλητή, παράγοντα αλλά κυρίως άνθρωπο Γιάννη Μαυράκη.

Ο Γιαννης Μαυράκης, σίγουρα "χαμογελούσε" από εκεί ψηλά βλέποντας όλο τον μπασκετικό κόσμο να δίνει το παρών , μένοντας ικανοποιημένος για την παρακαταθήκη που άφησε πίσω του και αξίζει να έχει συνέχεια.

Τα λόγια που ακούστηκαν συγκινητικά , εμείς κρατήσαμε δυο λόγια από δυο "παιδιά" του που τα ανέθρεψε μπασκετικά, τον Μάνο Σηφομιχελάκη, που τόνισε ότι: "Ότι βλέπουμε εδώ, είναι έργο Γιαννη Μαυράκη. Ενός ανθρώπου που ασχολήθηκε σαν υπεύθυνος της ανάπτυξης και της υποδομής του Συλλόγου και αν ζούσε σήμερα οι υποδομές της Κρήτης θα ήταν διαφορετικές".

-Από την άλλη ο Παντελής Περδικάκης, που δεν δίστασε ούτε στιγμή να διανύσει την μακρινή και επίπονη διαδρομή Σητείας-Ηράκλειο και αντίστροφα, μόνο μόνο για να τιμήσει ένα άνθρωπο :"που εγώ έχω μεγαλώσει με τις αρχές του", μας τόνισε χαρακτηριστικά.

-Και βέβαια τα λόγια των Νίκου Τούλη, Μανώλη Δραμητινού, του προέδρου του Ηρακλείου κ. Μιχάλη Δελάκη,του αντιδημάρχου Αθλητισμού κ.Κ.Βαρδαβά, μπήκαν στις καρδιές μας.

Βραβεύθηκαν τα παιδιά του αείμνηστου Γιαννη, Βασίλης και Σάββας  από τον τον επίτιμο πρόεδρο και αθλητή της πρώτης ομάδας του ομίλου Μανώλη Παπακαλιάτη, με  αναμνηστικές πλακέτες.

Πέρα το φιλικό που διεξήχθη ανάμεσα στους φίλους και συμπαίκτες, εναντίον των Συναδέλφων (ΤΕΕ), του Γιάννη Μαυράκη, είχαμε και την  λήξη του τουρνουά μπάσκετ μικρών ηλικιών που διοργανώνει το Ηράκλειο και φέρει το όνομα του αδικοχαμένου Γιάννη.

Φίλοι Συμπαίκτες και συνάδελφοι Γιάννη Μαυράκη: 
Προπονητες : Τουλης, Λυγερός, Δασκαλάκης, Μ.Χαρωνίτης.
Συμπάικτες -φίλοι και Συνάδελφοι Γιάννη: Γιάννης Χαρωνίτης, Διαλεκτάκης, Στεφανάκης, Μακράκης, Σφακιανάκης, Σαατσάκης, Μακράκης, Σπυριδάκης, Στεφανάκης, Καφούσης, Πανανός, Δότσιος, Περδικάκης, Πετράκης Μιχάλης, Πετράκης Κυριάκος, Σενετάκης, Κριτσωτάκης, Σαλούστρος, Φανουράκης.

Φωτογραφικό υλικό από τον κ.Στέφανο Κατεργιανάκη, τον οποίο και ευχαριστούμε για την ευγενική προσφορά του.





















Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.