Πάλεψε αλλά ηττήθηκε από τον Εθνικό το Ηράκλειο.



Το Ηράκλειο ηττήθηκε 74-79 από τον Εθνικό  στα Δυο Αοράκια για τη 19η αγωνιστική της Α2 αν και  πάλεψε μέχρι τέλους στην αναμέτρηση αλλά δεν κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο  ώστε να αυξήσει τις ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία.

Το παιχνίδι μπορεί να μην ξεχώρισε ποιοτικά, ωστόσο, είχε ρυθμό, δυνατές μονομαχίες ενδιαφέρον εξέλιξη στο σκορ ενώ ξεχώρισαν και οι μάχες της "σκακιέρας" από τους δυο προπονητές, αφήνοντας τον αρκετό κόσμο που το παρακολούθησε ικανοποιημένο.

Πονάει..ο Κουπίδης, πονά το Ηράκλειο.

Η ομάδα του Γιάννη Βισκαδουράκη  δεν είχε τον Θέμη Κουπίδη, έναν κομβικό παίκτη για την επιθετική του λειτουργία, το εύκολο καλάθι, είτε με περιφερειακό σουτ , είτε στο ένας προς ένας,καθώς η έλλειψη προπονήσεων κι ένας μικροτραυματισμός, ανάγκασε τους Κρητικούς να τον χρησιμοποιήσουν ελάχιστα, ενώ όταν χρησιμοποιήθηκε ο Β.Βλάχος, φρόντισε και τον έκλεισε σωστά..

Βέβαια για να αποδώσουμε δικαιοσύνη στην προθέρμανση του Εθνικού , ένιωσε "τσίμπημα" στην γάμπα ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ο Νίκος Κόκκαλης, με αποτέλεσμα να  τον χρησιμοποιήσει  για 15:00 περίπου μόνο ο Βαγγέλης Βλάχος.

Οι παίκτες του Γιάννη Βισκαδουράκη,μπήκαν δυνατά, συγκεντρωμένα με πλάνο στο ματς και  προηγήθηκαν 8-0 στο 3:00, με οδηγό τον Γιάννη Λιανό, που πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

Κάπου εκεί χάθηκε η συγκέντρωση ενώ παράλληλα η ομάδα του (δικού μας από την θητεία του στον ΟΦΗ ) Βαγγέλη Βλάχου, με ζον πρες και την εξαιρετική παρουσία του Μαχαίρα άντλησε δύναμη και κατάφερε γρήγορα να καλύψει την διαφορά και να να ισσοροπήσει αρχικά, κατόπιν πέρασαν 21-22 στο 09:15' και στο τέλος της περιόδου να προηγούνται 21-24.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Εθνικός, συνεχίζοντας το ζον πρες, ξεκινούσε μια κυκλοφορία της μπάλας απέναντι σε άμυνα που βρισκόταν σε ανισορροπία και ο Εθνικός έβρισκε είτε ανοιχτό σουτ από τον Οικονομόπουλο, είτε χώρο να επιτεθεί απέναντι σε Close out άμυνες, είτε  από το ζωγραφιστό με τον Μαχαίρα.

Το Ηράκλειο στο πρώτο μέρος έχασε αρκετά ανοιχτά σουτ, δεν είχε καλές επιστροφές και ότι πήρε, ήταν κυρίως μέσα στο ζωγραφιστό.

Στο δεύτερο μέρος το Ηράκλειο μπήκε με  τη σωστή προσέγγιση, καθώς απέκλεισαν από το ζωγραφιστό τον Μαχαίρα είτε με σωστό διάβασμα των κινήσεων του, είτε βγάζοντας τον μακριά από την ρακέτα, τον ανάγκασαν σε πολλά λάθη και βγήκε εκτός παιχνιδιού.

Επιθετικά οι Παπαδάκης, Πετράκης  βρήκαν γρήγορα τον στόχο από μακριά, ενώ ο Λιανός συνέχιζε να κυριαρχεί με αστείρευτη ενέργεια και ο Εθνικός είχε μεγάλο πρόβλημα στη περιφέρεια, με αποτέλεσμα  ο γηπεδούχος, να κάνει ένα σερί 10-0 και πλησίασε 50-54 στο 25’. 

Με καλάθι του Λάτοβιτς, μάλιστα, ισοφάρισε 60-60 στο 29’.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι  κατάφεραν να σκοράρουν σε διαδοχικές κατοχές, βρήκαν ρυθμό  και με τον νεαρό Οικονομόπουλο να βάζει ωραία καλάθια και τον με τον Χάλαρη να σημειώνει πολύτιμους πόντους έφτασαν στο +9 (64-73) στο 33:00'.

Όμως το Ηράκλειο αντέδρασε, έβγαλε ψυχή κι ενέργεια, περιόρισε τα αντίστοιχα  επίπεδα ενέργειας των κυανολεύκων και μαζί έφθινε την αμυντική τους αποτελεσματικότητα και τη παραγωγή σκορ στην επίθεση,  βρήκαν τρόπο να μειώσουν το σκορ  και 34:00 βρέθηκαν στο -4 , 69-73. 

Αυτό που χρειαζόταν  στα κρίσιμα λεπτά, ήταν να βγουν 1-2 άμυνες και να δημιουργηθούν παράλληλα οι συνθήκες για λίγο σκορ στο ανοιχτό γήπεδο, προκειμένου να κλειδώσει το Ηράκλειο την μεγάλη νίκη. 

Η είσοδός του Κουπίδη θα έδινε την ώθηση αυτή, όμως ο Βαγγέλης Βλάχος φρόντισε με σωστές άμυνες και έβγαλε εκτός τον "Κούπι" στέλνοντας δυο παίκτες πάνω του,και το ματς κύλησε στο τέλος με πολλές χαμένες κατοχές και από τις δυο πλευρές χωρίς δημιουργία, χωρίς να βρεθεί παίκτης που να κάνει το σουτ με τον Εθνικό τελικά να βρίσκει τον τρόπο να πάρει την νίκη.


ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΕΘΝΙΚΟΣ 74-79
Δεκάλεπτα: 21-24, 38-47 (ημ.), 62-62, 74-79.
Διαιτητές: Παναγιώτου, Δημόπουλος, Κωνσταντινίδου.

Ηράκλειο (Βισκαδουράκης): Γουμενάκης, Λόλας 19, Παπαδάκης 10, Τσερκιτζόγλου, Μαραγκάκης, Πετράκης 7 (1), Κουπίδης, Κυπριωτάκης, Πάνου, Λιανός 24 (3), Λάτοβιτς 10 (1), Πάλλης4.
Εθνικός (Βλάχος): Μάρτζος 15 (2), Αντωνάκης 2, Κόκκαλης 7, Λάανε 11, Παπαφλωράτος, Οικονομόπουλος 14 (4), Μαχαίρας 17, Χάλαρης 10 (2), Καζάκος, Δρόσος 3 (1).

Τα στατιστικά του αγώνα:



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.