Κερδισμένη η "Ηλιαχτίδα", στο φιλικό Ηράκλειο-Εργοτέλη.



Σε ένα πολύ ενδιαφέρον φιλικό παιχνίδι, που  έγινε στο κλειστό της Αλικαρνασσού με φιλανθρωπικό χαρακτήρα και συνδιοργανωτή τον Ηρόδοτο, το Ηράκλειο επικράτησε με 73-59 του Εργοτέλη."Κερδισμένη" και  από την  διαιτησία, δηλώσεις προπονητών.

Το φιλικό πραγματοποιήθηκε με  σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τον Παγκρήτιο Σύλλογο γονέων και φίλων παιδιών με νεοπλασία η "Ηλιαχτίδα" και ο κόσμος ανταποκρίθηκε στις ανάγκες αυτού του στόχου.

Όσον αφορά στο φιλικό και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Νίκης Μηλιαράκης, στην "neakriti.gr" ,  ήταν το πιο δυνατό και για τις δύο ομάδες και ως εκ τούτου Βασίλης Ράλλης και Γιώργος Μακράκης έβγαλαν αρκετά συμπεράσματα για την ομάδα τους. 

Για τον Εργοτέλη ειδικά ήταν η πρόβα τζενεράλε καθώς το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής ξεκινά το την ερχόμενη Κυριακή 2/10.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν καλύτερα το ματς, προηγήθηκαν με 6-12 και δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στο Ηράκλειο, το οποίο ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του. 

Για την ακρίβεια πίεσε περισσότερο στην άμυνα στη 2η περίοδο, εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του μέσα στο καλάθι και έτρεξε ένα 12-2 σερί για να προηγηθεί με 26-22 στο 16'. Από εκεί και μετά είχε σταθερά το προβάδισμα, ενώ βρέθηκε και στο +16 (62-46) στο 34'.

Κατά διαστήματα, ωστόσο, ο Εργοτέλης του δημιουργούσε προβλήματα κυρίως στο τρανζίσιον παιχνίδι. Από τους «κιτρινόμαυρους» δεν αγωνίστηκε ο Σαρρής που ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ για το Ηράκλειο ντεμπούτο έκανε ο Κουπίδης που είναι ανέτοιμος ακόμα.

-Από την μεριά μας να αναφέρουμε στο δικό μας ρεπορτάζ, την "παράλογη" απόφαση της ΕΟΚ να ζητά και στα φιλικά παιχνίδια τρεις διαιτητές εκ των οποίων ο ένας να είναι από τα Χανιά! (πληρώνοντας τα έξοδα μετακίνησης και ημεραργία)  και να στοιχίζει στις ομάδες τα"μαλλιοκέφαλά τους" σε περίοδο κρίσης! 

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό το φιλικό παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα η διαιτησία, στοίχισε κοντά στα 200 ευρώ για κάθε ομάδα 


Ο Σύνδεσμος διαιτητών από την άλλη διέθεσε τα χρήματα στη "Ηλιαχτίδα" γνωστοποιώντας το με σχετική ανακοίνωση:

Ανακοίνωση ΣΥΔΚΑΚ
Ο Σύνδεσμος μας θα ήθελε να συγχαρεί τις ομάδες Ηράκλειο, Εργοτέλη και Ηρόδοτο για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν φιλικό αγώνα, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν στο σύλλογο παιδιών με νεοπλασία "Ηλιαχτίδα".
Και φυσικά, το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν τα μέλη μας, ήταν ν' αποδεχθούν με χαρά την πρόσκληση να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και να διαθέσουν την αμοιβή τους στο ταμείο της "Ηλιαχτίδας".

Ηράκλειο -Εργοτέλης 73-59
Διαιτητές: Μακρής, Κώτσου, Μπανασάκης.
Δεκάλεπτα: 14-20, 37-31 (ημίχ.), 55-42, 73-59.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Β. Ράλλης): Παπαδάκης 4, Τσερκιτσόγλου 3 (1), Μαραγκάκης 16 (3), Πετράκης 9, Κουπίδης 2, Πάνου 8, Λόλας 16, Λιανός 11 (2), Σπυριδάκης, Πάλλης 4.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γ. Μακράκης): Γεωργούτσος 15 (1), Καρακωνσταντάκης 16 (2), Καβαλαράκης, Βερτούδος, Χουχούμης 8 (1), Μανιαδής, Χασάπης 4, Σταράκης, Δόσπρας 2, Σταμάτης 6 (1), Καραλής 7.


Β. Ράλλης: "Το πιο δυνατό φιλικό. Από εβδομάδα ο Λάτοβιτς"

Ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την απόδοση των παικτών του στο σημερινό φιλικό κόντρα στον Εργοτέλη έμεινε ο Βασίλης Ράλλης, ο οποίος στάθηκε αρχικά στο φιλανθρωπικό χαρακτήρα που είχε το παιχνίδι. 

"Δε χρειάζεται να κάνουμε φιλικά φιλανθρωπικού χαρακτήρα μόνο τα Χριστούγεννα. Νομίζω ότι όποτε μπορούμε να προσφέρουμε κάτι να το κάνουμε ανά πάσα στιγμή και σε κάθε παιχνίδι όταν γίνεται και μπορούν οι ομάδες".

Όσον αφορά στο παιχνίδι είπε: «Το φιλικό ήταν το πιο δυνατό που έχουμε παίξει ως τώρα. Μπορέσαμε να δούμε περισσότερα πράγματα. Σίγουρα δεν είμαστε έτοιμοι, ούτε εμείς, ούτε ο Εργοτέλης. 

Θέλαμε να βάλουμε σε ρυθμό παιχνιδιού τον Κουπίδη, ο οποίος είναι ακόμα πίσω σε φυσική κατάσταση. Νομίζω ότι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος θα είναι σε ένα επίπεδο που θα μπορεί να μας βοηθήσει. Θεωρώ ότι πήγαμε καλά σε σχέση με την εποχή που βρισκόμαστε. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε κάποια κομμάτια, ειδικά στην άμυνα. 

Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια, μπορούσαμε και λίγο καλύτερα, όμως το επίπεδο της κούρασής μας δε μας το επέτρεψε. Προχωράμε, θα προγραμματίσουμε άλλο ένα φιλικό για το επόμενο Σάββατο".

Αναφερόμενος στον Νταμίρ Λάτοβιτς, ο οποίος αναμένεται μεθαύριο Δευτέρα στο Ηράκλειο είπε: 

"Ο Λάτοβιτς θα έρθει τη Δευτέρα για να υπογράψει, θα φύγει και θα ξαναγυρίσει μέσα στην εβδομάδα για να ενσωματωθεί στην ομάδα. 
Σίγουρα δε θα είναι έτοιμος στην αρχή, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Η ομάδα άργησε να φτιαχτεί με την ιστορία της ανόδου στην Α1. 
Είναι σε καλό επίπεδο από όσο ξέρω σωματικά και θα μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε καλά το πρωτάθλημα"..

Γ. Μακράκης: "Δεν είμαστε έτοιμοι σαν ομάδα. Θέλουμε προσθήκες"


Ο προπονητής των "κιτρινόμαυρων" στάθηκε αρχικά στο φιλανθρωπικό χαρακτήρα του φιλικού (τα έσοδα δόθηκαν στο σύλλογο "Ηλιαχτίδα"  τονίζοντας: 

"Είμαστε χαρούμενοι που σαν ομάδα κι εμείς και το Ηράκλειο μπορέσαμε, τουλάχιστον με αυτό τον τρόπο, να προσφέρουμε κάτι σε αυτό το σύλλογο που κάνει τεράστια δουλειά. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες. Νομίζω ο χώρος του αθλητισμού μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι και είμαι χαρούμενος που το κάναμε σε αυτό το παιχνίδι".

Αγωνιστικά, ωστόσο, ο Γιώργος Μακράκης θεωρεί ότι θα πρέπει να γίνουν προσθήκες στο ρόστερ της ομάδας του. Αρχικά για το φιλικό είπε: 

"Δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλά φιλικά παιχνίδια και για εμάς ήταν πάρα πολύ καλό αυτό το φιλικό. Το ρόστερ μας είναι "φτωχό"  και δεν έχουμε τη δυνατότητα στην προπόνηση να παίξουμε τόσο δυνατά. 
Το Ηράκλειο σήμερα έκανε αλλαγές σε όλα τα σκριν και μας δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα με τα μεγάλα κορμιά που έχει. Δεν είμαστε έτοιμοι σίγουρα σαν ομάδα. 
Θα θέλαμε τον Μαχαιριανάκη στην ομάδα γιατί από εκεί που τον μετρούσαμε για βασικό παίκτη, μας ανακοίνωσε ότι θα κάνει μόνο μία προπόνηση την εβδομάδα γιατί θα διαβάζει για τις πανελλαδικές εξετάσεις. 
Το καλοκαίρι μιλούσαμε για άλλα πράγματα. Μας το είπε την προηγούμενη εβδομάδα και για εμάς είναι μεγάλη απώλεια γιατί χάσαμε ένα ψηλό γκαρντ, τον οποίο τον έχουμε ανάγκη. 

Επίσης θέλαμε να βρούμε ένα ψηλό παίκτη γιατί τα δικά μας παιδιά είναι άπειρα. Είναι πολύ σημαντικό όταν μία ομάδα πιέζει και θέλει να παίξει επιθετικά για να φύγει στον αιφνιδιασμό θα πρέπει να πάρει το ριμπάουντ. 
Δεν ξέρω τι θα γίνει, θα κουβεντιάσω με τους ανθρώπους της ομάδας. Χρειαζόμαστε προσθήκες, αλλά  δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να τις κάνουμε. Θα δούμε  στο επόμενο διήμερο και με τα υπόλοιπα παιδιά που έχουμε, γιατί έχουμε πολλά νέα παιδιά, τα οποία πιστεύουμε και θα τα βοηθήσουμε για να μας βοηθήσουν».

Αναφερόμενος, τέλος στην πρεμιέρα με τον Έσπερο τόνισε: 

"Ξεκινάμε το πρωτάθλημα με μόλις δύο δυνατά φιλικά. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει την 1η αγωνιστική με την περίπτωση του Εσπέρου γιατί εκκρεμεί η ένσταση της Αγίας Παρασκευής, η οποία έχει προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ. 
Περιμένουμε λοιπόν και αυτό και συνεχίζουμε τη δουλειά. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά…"

Πηγή :"neakriti.gr".
Φωτογραφία: "image-services.gr".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.