Μετά την Ελλάδα κανείς !!! Tο ελληνικό έπος στη Σαϊτάμα! (pics & vids). 10 χρόνια μετά.



Περάσαν 10 χρόνια πρωτομηνιά του Σεπτέμβρη 2006, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ στη Σαϊτάμα ,που η Ελλάδα σόκαρε τον πλανήτη και έγραψε ιστορία κερδίζοντας την Αμερική με 101 – 95 και το kritikobasket.gr σας υπενθυμίζει εκείνο το ονειρεμένο μεσημέρι που έκανε όλους τους Έλληνες να "ξεχειλίζουν" από υπερηφάνεια!!.

Έχουν περάσει 10 ολόκληρα χρόνια και εκείνες οι στιγμές μοιάζουν ακόμα τόσο ζωντανές που νομίζεις ότι το παιχνίδι αυτό έχει αποτυπωθεί... σαν βίντεο μέσα στο μυαλό και το επαναφέρεις όταν χρειάζεσαι μια όμορφη ανάμνηση.

Αυτή η νίκη έχει μείνει αναμφίβολα στην ιστορία, όχι μόνο για την Εθνική ομάδα, η οποία πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της, καθώς ο θρίαμβος επί των ΗΠΑ μπορεί να ξεπερνά σε... δόξα ακόμα και τις νίκες που της έχουν χαρίσει τις δύο ευρωπαϊκές κούπες (1987, 2005), ενώ για τους Αμερικανούς αποτέλεσε το... σημείο μηδέν, καθώς από τότε δεν έχουν ηττηθεί ξανά,  (έφθασαν πλέον το σερί νικών τους στο 76-0!), φτάνοντας σε τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και δύο παγκόσμιους τίτλους!

-Κατάρ, Λιθουανία, Αυστραλία, Βραζιλία, Τουρκία οι πρώτοι 5 σταθμοί που το... τρένο του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν έκανε στάση, αντίθετα έβαλε τις βάσεις για την συνέχεια.

-Στους «16» αντίπαλος ήταν η Κίνα και στους «8» της διοργάνωσης η Γαλλία.

-Οι δύο αυτοί αντίπαλοι δεν γινόταν να σταθούν εμπόδιο στην διαδρομή της ελληνικής ομάδας.

Όλα έμοιαζαν ιδανικά, ακόμα κι αν στον δρόμο της Εθνικής μας για τον τελικό βρισκόταν η... τρομακτική «Dream Team»!

Τα αποτελέσματα μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν απόλυτα επιτυχημένα και το άγχος της διάκρισης είχε πλέον φύγει από το πνεύμα των παικτών της ελληνικής αποστολής.

Η 1η Σεπτέμβρη ξημερώνει και φτάνει η ώρα οι διεθνείς να βρεθούν απέναντι στους αστέρες του ΝΒΑ.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 10:30 το πρωί, ώρα Ελλάδας και για τους Έλληνες δεν ήταν ένα συνηθισμένο παιχνίδι.

-Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, με παίκτες όπως Παπαλουκά, Διαμαντίδη, Σπανούλη, Σχορτσανίτη, Φώτση, Χατζηβρέττα, Ντικούδη, Τσαρτσαρή, Παπαδόπουλο, Κακιούζη, Βασιλόπουλο αλλά και τον τραυματία τότε Ζήση, κατάφερε αυτό που για πολλούς έμοιαζε άπιαστο όνειρο, κόντρα στην Team USA των ΛεΜπρόν, Αντονι, Ουέιντ, Πολ, Μπος, Χάουαρντ, Τζόνσον, Χάινριχ, Μπατίερ, Μπραντ, Μίλερ και Τζέιμισον και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης, όπου ηττήθηκε από τους Ισπανούς.




Πηγή: "sdna.gr - gazzetta.gr".

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.