Ιστορία του Κρητικού μπάσκετ | Γ.Ε.Η.-ΟΑΧ 64-54 , 32 χρόνια μετά..


Το kritikobasket.gr, με αφορμή την φωτογραφία στην προσωπική σελίδα του Μιχάλη Δασκαλάκη, για την επέτειο των 32 χρόνων του ιστορικού αγώνα μπαράζ ΓΕΗ-ΟΑΧ, στο ανοιχτό !!! γήπεδο Ρεθύμνου, γυρίζει το χρόνο πίσω και βάζει ..πινελιές στην την ιστορική  αυτή αναμέτρηση.

Ο συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων.
ΓΕΗ-ΟΑΧ 64-54
Διατητές : Βιδάλης Θεωδ.-Ράλλης Ιωαν.

ΓΕΗ ( Νικος Τουλης): Νεκτάριος Σαατσάκης,Γεωργακάκης Γιώργος,Κώστας Περαντωνακης 12, Μιχάλης Πε τρακης 10, Γιάννης Χαρωνίτης 17, Στέλιος Διαλεκτάκης 12, Βαγγέλης Καλαϊτζάκης,Αλκης Βενερης8 ,Μανος Σπυριδακης 4,Μιχάλης  Αρχοντουλακης 1.
ΟΑΧ (Αντρεας Τρουλακης): Τάκης Σβουρακης 2, Θοδωρής Παπαγρηγορακης, Σταμάτης Πιπεράκης 7, Μανόλης Μπαγάκης 12, Μανουσος Χριστοδουλακης 6, Γιαννης Σκαραντωνακης 27,Ηλίας Παναγόπουλος, Γ.Παπαδακης, Γ.Ασημινας.


Η ζωντανή ιστορία του Κρητικού μπάσκετ Μιχάλης Δασκαλάκης αναφέρει στην φωτογραφία επέτειο του ιστορικού αγώνα:
Φωτογραφία 1.

"Ήταν Σάββατο 24 του Μάρτη το 1984. Στο ουδέτερο γήπεδο του Ρεθύμνου έγινε ο αγώνας μπαράζ για το πρωτάθλημα Κρήτης περιόδου 1983/84. Αντίπαλοι η ΓΕΗ και ο Ο.Α.Χανιων.
Ο νικητής κατακτούσε το πρωτάθλημα Κρήτης και ανέβαινε στην Β'.Εθνική κατηγορία, μετά την αναδιάρθρωση σε Εθνικές κατηγορίες των πρωταθλημάτων Ελλάδος.

Η ΓΕΗ νίκησε 64-54 και ανέβηκε στη Β'. Εθνική. Ήταν μια τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο της ΓΕΗ, που μετά την επαναδραστηριοποίηση της και τη συμμετοχή της για 5 χρονιά στο τοπικό πρωτάθλημα, ξεκινώντας από την αρχή με παίδες και εφήβους και με προπονητή τον Νίκο Τούλη, κατόρθωσε να βγει στην Β'.Εθνική κατηγορία και να πρωταγωνιστήσει στο Κρητικό Μπάσκετ τη δεκαετία του 80.
Οι παίκτες που αποτελούσαν την 10αδα( 3 άνδρες και 7 εφηβοι)!! κατά ηλικία ήταν: 
Γιάννης Χαρωνίτης(αρχηγος), Μανωλης Σπυριδακης , Αλκης Βενερης,  Στέλιος Διαλεκτάκης, Κωστας Περαντωνακης,  Μιχαλης Πετρακης ,Βαγγέλης Καλαϊτζάκης, Μιχαλης Αρχοντουλακης ,Νεκτάριος Σαατσάκης, Γεωργακάκης Γιώργος.

Η φωτο 1 είναι πριν το τζαμπολ του τελικού και δείχνει περίτρανα το τρίπτυχο της επιτυχίας της 'ΟΜΑΔΑΣ' που λεγόταν ΓΕΗ και ένωνε Διοίκηση-Προπονητές-Παίκτες : < "Πίστη - Ομόνοια - Δουλειά ".>
Φωτογραφία 2: Μ.Χαρωνίτης, Πετράκης, Δασκαλάκης , Σπυριδάκης , σε τάιμ άουτ.


Φωτογραφία 3:

 Φωτογραφία 4. Ο Γ. Χαρωνίτης παίρνει την κούπα από τον τότε Νομάρχη Ρεθύμνου κ. Λουγιάκη.

 Στους ώμους των παικτών της ομάδας του ο έφορος κ.Μ.Δασκαλάκης.
 Η ομάδα της ΓΕΗ με τον πρόεδρο της ΓΕΗ κ.Κώστα Σμαριανάκη.

Φωτογραφία 6. Ο Αλκης Βενέρης με άψογο στυλ, προς το καλάθι της Χανιώτικης ομάδας.
Φωτογραφία  7, : Περαντωνάκης πατέρας,  .Βαρζακιάν, Δασκαλάκης ,.

Φωτογραφία 8: Μεταξάκης(έφορος ΟΑΧ απο Ηράκλειο) και Μ.Δασκαλάκης τα λένε.

Ο αγώνας έγινε στο κατάμεστο ανοιχτό γήπεδο του Ρεθύμνου, κάτω από πολιτισμένες συνθήκες αντάξιες της ιστορίας των 2 συλλόγων.



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.