Final Four Κορασίδων | Αρκάδι - ΟΦΗ 55-51


Στον δεύτερο ημιτελικό του Final four, των Κορασίδων ΕΚΑΣΚ, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο (27-28/02), στα "Δύο Αοράκια", το Αρκάδι,  επικράτησε του ΟΦΗ με   55-51, κλείνοντας το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό αύριο, που θα συναντήσει τον Εργοτέλη χωρίς την Παναρετάκη.

Η ομάδα του κόουτς Πλευράκη,  που τερμάτισε δεύτερη στην κανονική σαιζόν, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο επιτυχιών, της ομάδας,   βρέθηκε απέναντι στην νεανική ομάδα του Νίκου Δελατόλα, που τα τελευταία χρόνια, έχει αναδείξει το γυναικείο μπάσκετ στους "ασπρόμαυρους", 

Το ματς κρίθηκε στην περιφερειακή ευστοχία της ομάδας του Πλευράκη, που άντεξε στην πίεση της ομάδας του Δελατόλα, που έκανε συγκινητική προσπάθεια για την ανατροπή.

Στ αρνητικά ο τραυματισμός της Παναρετάκη (Αρκάδι), που υπέστη διάστρεμμα.

Η εικόνα του ματς:
Το παιχνίδι, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ρεθυμνιώτικη ομάδα, που είχε την ευτυχία, να αξιοποιήσει στο μέγιστο το περιφερειακό της σουτ και με οδηγούς τις Ρήγα, Μούκα και Παναρετάκη, ξέφυγαν στο σκορ (15-7 και 18-8 στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε την ίδια εικόνα, ωστόσο, τα κορίτσια του Ν.Δελατόλα, με όπλα την περιφερειακή της άμυνα και με κορυφαία σε αυτόν τον τομέα Ιατράκη, έκλεψε την μπάλα και έτρεξε μπροστά, , προσπαθώντας με την Β.Παπαμαρκάκη κυρίως να μειώσει.

Το ημίχρονο τελείωσε 45-35.

Σην επανάληψη, το Αρκαδι ξεκίνησε πάλι καλύτερα και ξέφυγε 13 πόντους (38-25), αλλά στο 15' η διαφορά ροκανίστηκε και η Παπαμαρκάκη έκανε το 40-30.

Στο 27" ο ΟΦΗ μείωσε στους 8 (40-32),με την Σφακιανάκη, ενω η Παπαμαρκάκη με τρίποντο στο 28" έκανε το 42-35.

Η Σφακιανάκη έκανε εκπληκτικό ματς σε αυτό το δεκάλεπτο.

Τελικά η Μούκα, με τρίποντο επανέφερε την τάξη κι έκλεισε το δεκάλεπτο στους +9 (49-40).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το Αρκάδι έδειξε να έχει τον έλεγχο, ωστόσο στο 31' ο Τραυματισμός της κορυφαίας παίκτριας Παναρετάκη (γύρισε το πόδι της σ ένα ριμπάουντ), , επηρέασε τις Ρεθυμνιώτισσες, που υπέπεσαν εύκολα στα λάθη.

Στην συνέχεια , όμως έδειξε ψυχραιμία και ένα τρίποντο της Ρήγα στο 24΄ έκανε το 53-42.

Στο 35΄το σκορ ήταν 53-44.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο ΟΦΗ, έτρεξε, προσπάθησε να κλέψει, διεκδίκησε τα ριμπάουντ , προσπάθησε για την ανατροπή, εχοντας για ενα ακομα ματς οδηγό την Βασια Παπαμαρκάκη, , αλλά το Αρκάδι, ήταν αυτό που χαμογέλασε,  επικρατώντας με 55-51, και πάει στα τελικά.


ΑΡΚΑΔΙ - ΟΦΗ       55-51
Δεκάλεπτα: 20-10, 35-25 (ημιχ.),, 49-40, 55-51

ΑΡΚΑΔΙ (Κ.Πλευράκης): Τσιμπούκα , Ρήγα 9(3), Μούκα 11(1), Στεφανουδάκη, Καλοκύρη, Παναγιωτάκη 6, Ανυφαντάκη 2 Ταταράκη, Φραγκελάκη , Δημήτρη 2, Σταγάκη 4, Παναρετάκη 21(4).
ΟΦΗ (Ν.Δελατόλας):  Αντιμησάρη 4, Ιατράκη ,Παπαδάκη , Βατσινά 9(1), Μπορμπαντωνάκη  ,Κοντογιάννη , Μαυρόκωστα , Κουράτορα 6(1), Φραγκάκη , Παπαμαρκάκη  24(5),Σφακιανάκη 5 , Λιόντα 3 .






Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.