Ιστορία του μπάσκετ της Κρήτης | 1955. Η πρώτη γυναικεία ομάδα μπάσκετ στην Κρήτη.


Το kritikobasket.gr, σε συνεργασία με ανθρώπους που τίμησαν επί χρόνια το μπάσκετ στο νησί  με αρκετό αρχειακό υλικό, με ιδιαίτερη τιμή και περηφάνια, σας παρουσιάζει την Ιστορία του μπάσκετ της Κρήτης, που ξεκινά από το μακρινό 1955, μέχρι τις μέρες μας, για να θυμούνται οι παλιοί, και να μαθαίνουν οι νεώτεροι. 

Το kritikobasket.gr,ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας του Κρητικού μπάσκετ, που μοιάζει σαν ένα παραμύθι της γιαγιάς, και κάθε χρόνο αποκτούσε όλο μεγαλύτερη αίγλη και λάμψη.

Σήμερα ξεκινάμε από την πρώτη ομάδα που ξεκίνησε στην Κρήτη η οποία είναι ...γυναικεία και την ξεκίνησε ποιος άλλος....ο πρωτοπόρος αθλητικός σύλλογος στην Κρήτη ο ΟΦΗ, από το πολύτιμο αρχείο του Μιχάλη Δασκαλάκη και του αείμνηστου καθηγητή αγγλικών Χάρη Ευαγγελινό.

1955  | Η πρώτη γυναικεία ομάδα του ΟΦΗ.

ΟΦΗ 1955 γυμναστήριο ΟΦΗ. Η πρώτη γυναικεία ομάδα μπάσκετ στην Κρήτη..
Δημιουργός της ποιος άλλος από τον αείμνηστο καθηγητή αγγλικών Χάρη Ευαγγελινο που ήταν από τους πρωτοπόρους του μπάσκετ στη Κρήτη.

Ένας πραγματικός εργάτης του αθλήματος σε αγόρια και κορίτσια. Το άθλημα του οφείλει πολλά.

 Στη φώτο που είναι το  1955 στο γυμναστήριο του ΟΦΗ,βρίσκεται στο μέσο μιας γυναικείας ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ που προπονούσε , σε μια τόσο δύσκολη εποχή τότε για τον γυναικείο αθλητισμό. 



Από αριστερά :    
1. Αερακη Καλλια ,
2. Γλυκα Ρενα ,
3. Φιλιππιδου Αλικη,
4.  άγνωστη,
5. Καρελλη Λιλιαν,-
6. Θεριακη Καλλιοπη,        
7. Μανδαροπουλου Ερασμια,
8. Βασιλειαδου Κιτσα,
9. Ρουσακη Νελλη,          
10. Σκαλοχωρίτου Μαιρη,
11. Μπαιραμογλου Στ.
12. Μοσχολάκη Μαρία


Προς τους αναγνώστες.

Το kritikobasket.gr, με ατέλειωτες ώρες δουλειάς τους τελευταίους μήνες,σε συνεργασία με παλαίμαχους αθλητές,παράγοντες, προπονητές , με συλλογή αρχείων, έχει συγκεντρώσει πλούσιο ιστορικό υλικό με την ιστορία του μπάσκετ στο νησί μας και συνεχίζει να συλλέγει πληροφορίες.

Όποιος νομίζει ότι μπορει να βοηθήσει στην μεγάλη αυτή προσπάθεια,  να εποκοινωνήσει με

- στο email :  heraklionbasket.kreta@gmail.com , ή
- στο  facebook στην σελίδα Kritikobasket, σε προσωπικό μύνημα.

Προσοχή:

Το συγκεκριμένο  περιεχόμενο του Δικτυακού μας τόπου, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, των κειμένων, ειδήσεων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδιαγραμμάτων, απεικονίσεων, παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικά κάθε είδους αρχείων, αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας  (copyright) και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με εξαίρεση τα ρητώς αναγνωρισμένα δικαιώματα τρίτων. 

Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «φόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά η περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη-προφορική συναίνεση του συγγραφέα του άρθρου.




Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.