Αφιέρωμα στον ΟΦΗ | "Μια απο τα ίδια".


Το kritikobasket.gr, μετά απο παραίνεση πολλών φίλων του, κάνει αφιέρωμα στις ομάδες του Ηρακλείου (μετά τον Εργοτέλη) που αγωνίστηκαν φέτος στις Εθνικές κατηγορίες και παραθέτει την δική του άποψη, για την εικόνα που μας έδωσαν οι ομάδες μας, στα πρωταθλήματα που αγωνίστηκαν, ..ρίχνοντας και μια ματιά στο μέλλον.

Ο ΟΦΗ λοιπον, λόγω κατηγορίας, είναι η τρίτη ομάδα που θα μας απασχολήσει . 

Η ομάδα που εκπροσωπεί το Ηρακλειώτικο μπάσκετ, σε κορυφαίο επίπεδο τα τελευταία χρόνια, στην Α2 .

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, εχοντας δυο τρεις αξιόπιστους χρηματοδότες και ποντάροντας στην λογική που τους δίνει το brand name, ο κόσμος της ομάδας, το δικό του γήπεδο ,αλλά και οι ευσεβείς πόθοι, για επιπλέον έσοδα απο το ποσοστό του Ερασιτέχνη απο την ΠΑΕ, δημιούργησε προσδοκίες και πλάνο για πρωταγωνιστικό ρόλο και για άνοδο.

Αναμφισβήτητα σαν πλάνο και σαν όραμα, απόλυτα αποδεκτό. Οι διοίκηση και ο προπονητής ορθά σκέφτηκαν πως με την καθιέρωση της ομάδας στην Α2 τόσα χρόνια , ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, για το "παραπάνω βήμα", κάτι που δήλωσε λίγο αργότερα και ο ίδιος ο Φώτης Τακιανός.

Κάτι αντίστοιχο που έκανε ο Εργοτέλης φέτος και που αυτός το κατάφερε.

Ωστόσο με το ξεκίνημα της χρονιάς, η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική.


Οι προσδοκίες ίσως εξαντλήθηκαν απο την στιγμή που πλήρωνε τις επιλογές του καλοκαιριού και δεν αναφερόμαστε μόνο στο στήσιμο της ομάδας, αλλά στην κρίσιμη επιλογή του διοικητικού, η απουσία οικονομικού ηγέτη (που είχε ακουστεί)  και που θα ενέπνεε όλους για το όραμα του "βήματος παραπάνω".

Αγωνιστικά δεν (αν και δεν παρακολουθήσαμε πολλά παιχνίδια) είδαμε κάτι διαφορετικό απο τις άλλες χρονιές. Μια απο τα ίδια. 

Το "χτίσιμο" της ομάδας είχε κενά (ιδίως στην θέση του πλέι μέικερ, καθώς μετά τον Ραζή, δεν υπήρχε άλλος 'καθαρόαιμος άσσος", ενώ τα αποτελέσματα στο πρωτο μισό ήταν αρνητικά.

Στα μέσα της σαιζόν κορυφώθηκε η απογοήτευση, καθώς είχαμε , αποχωρήσεις παικτών μονιμα (Ραζής), η πρόσκαιρα (Μποχωρίδης).

Η τοποθέτηση του Τακιανού σ εκείνο το σημείο (σκέφτομαι κάθε μέρα να φύγω απο τον ΟΦΗ), επιβάρυνε σημαντικά το κλίμα και ήρθε η διοίκηση (με χρήμα και σύνεση) αλλα και οι παίκτες με τον εγωισμό τους  και την μαγκιά τους , να επαναφέρουν την ομάδα στις επιτυχίες.

Μετά τα όσα προέκυψαν στα μέσα της σαιζόν και την αλλαγή στόχων, η σωτηρία θα λέγαμε ήρθε πιο εύκολα απο προηγούμενα χρόνια.

Αν και προδόθηκε απο το μικρό του ρόστερ που ο ίδιος επέλεξε (φυγή Ραζή, τραυματισμός Κιτσούλη κλπ), με την ικανότητα του Φώτη Τακιανού (που αξιοποίησε μέγιστα τους Μποχωρίδη Λιανό, στην διάρκεια της σαιζόν,ενώ διαχειρίστηκε άψογα τα κρίσιμα τελευταία λεπτά σε πολλά ματς) και εκμεταλλευόμενος την αγωνιστική αδυναμία κάποιων αντιπάλων να τον απειλήσουν σε διάρκεια χρόνου, κινήθηκε με την λογική του αλόγου "κεφαλά", στον ιππόδρομο.

Τα άλογα δηλαδή που φεύγουν εξ αρχής στο κεφάλι, ελπίζοντας πως η διαφορά που θα δημιουργήσουν, θα είναι αρκετή για να πάρουν την νίκη στο τέλος. 

Κάτι που τελικά κατάφερε σε αρκετά παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα μόνο ένα σημείο ήταν  άξιο προσοχής.

Για μια ακόμη χρονιά δεν είδαμε στην δωδεκάδα Κρητικό παίκτη (θα ήταν όνειρο θερινής νυκτός, να βλέπαμε στην πεντάδα), ενώ ο κόσμος (αν και ήταν πιο πολύς φέτος), θα λέγαμε οτι απαξίωσε (εκτός απο κάποια παιχνίδια), μια ομάδα με το βεληνεκές του ΟΦΗ.

Όσο για το μέλλον ; 

Αν και θα ασχοληθούμε σύντομα γενικά, θα λέγαμε οτι δεν φτάνει μόνο το brand name, που πραγματικά ασκεί γοητεία σε φίλους και οπαδούς όχι μόνο του ΟΦΗ, να αναζητήσει σε άλλα μονοπάτια την ύπαρξή του, αλλιώς αν μείνει όπως τα τελευταία χρόνια , αν περιμένεις πάλι την τελευταία στιγμή να σώσεις την χρονιά, το πιθανότερο είναι να τη χάσεις.

Εξ αλλου, οταν ζεις πάντα υπό το καθεστώς κινδύνου, το vivere pericolosamente που στα Ιταλικά, σημαίνει "εχεις πάντα ρίσκο και κάποιες φορές επιβιώνεις κάποιες "καίγεσαι".

Φέτος σώθηκε. Του χρόνου ;

Μια προσφορά:

Mo Club Heraklion - Teaser (2015 Promo Video)



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.