Αφιέρωμα στον Ηρόδοτο | Η σωτηρία ...ειναι πολύ μεγάλο πράγμα.


Το περασμένο καλοκαίρι με τα όσα συνέβηκαν στην Ανδρική ομάδα του Ηροδότου, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως οι τελευταίες ημέρες της ομάδας όπως την γνωρίζαμε.

Ωστόσο η επανεξέταση της κατάστασης και αντί για παραίτηση, η παραμονή του Μάνου Δημητριάδη στην άκρη του πάγκου, με την παρουσία κάποιων ανθρώπων που αγαπούν την ομάδα, κατάφεραν με τις κατάλληλες κινήσεις να διατηρήσουν την ομάδα στο πάνω διάζωμα της κατηγορίας, που αυτο απο μόνο του συνιστά ένα μικρό θαύμα.

Αγωνιστικά δυστυχώς για την ομάδα δεν έχουμε να πούμε πολλά, γιατί ΄βρεθήκαμε εκεί τις λιγότερες φορές απο κάθε άλλη ομάδα Εθνικής κατηγορίας συνεπώς η όποια κρίση μας θα ήταν άδικη.

Ο τρόπος που στήθηκε η ομάδα πέρυσι σε συνδυασμό με τον πολύ λίγο χρόνο για σχεδιασμό, απαιτούσε σωστές και συναμα έξυπνες μεταγραφικές επιλογές, ήταν λίγο πολύ ένας αντικατοπτρισμός της σαιζόν που μόλις θα ξεκινούσε.

Μια σαιζόν που ξεκίνησε (παρά τα μύρια όσα προβλήματα), με την προσμονή της παραμονής στην κατηγορία και επιβεβαιώθηκε τελικά, καθώς στην διάρκεια  της, στην μέση της πορείας, ενώ  εδειχνε πως θα είχε νομοτελειακή κατάληξη.

Η παραμονή κατακτήθηκε λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος , χάρη στην ορθή διαχείριση του Μάνου Δημητριάδη, που "έδωσε τα ρέστα του" σε πολλούς αγώνες και φρόντισε να διατηρήσει την ομάδα σε καλή αγωνιστική κατάσταση και εγρήγορση, εχοντας ισορροπημένη ψυχολογία, κατακτώντας σπουδαίες νίκες που έβαλαν τα θεμέλια παραγωγής.

Σημαντικό προσθέστε κομμάτι, επαιξε η δύναμη της έδρας (με τον κόσμο να είναι κοντά στην ομάδα), η οποία αποδείχτηκε ικανή να δώσει τις νίκες, που έδωσαν την πίστη και την πνευματική ισορροπία για την παραμονή της ομάδας.

Ο στόχος επιτεύχθηκε και τώρα στο μέλλον τι ;

Τα θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα και στον Ηρόδοτο, ίσως εξαντλήθηκαν, ιδιαίτερα απο την στιγμή που δεν εμφανίζεται ένας αξιόπιστος χρηματοδότης κι όχι κάποιος η κάποιοι που κάνουν διαχειριστικό έλεγχο στα εσοδα και σημειώνουν σ ένα τετράδιο της Δ΄Δημοτικού, τα όσα δίνει η δεν δίνει, για τις ανάγκες της ομάδας.

Κάπου εκεί φαίνεται να επικρατεί η λογική που ακούμε τώρα τελευταία εκ των έσω να επικρατεί και να λεει : " ο μοναδικός τρόπος να στηριχτεί αυτή η ομάδα είναι απο εμάς, που την πονάμε απο μέσα κι όχι κάποιοι παίκτες οι οποίοι ήταν τραυματίες επι τρίμηνο, χωρίς να παρέχουν ουσιαστική βοήθεια. Και πάντα με τον Δημητριάδη στον πάγκο".

Ωστόσο οτι εξελίξεις υπάρχουν στο (σύντομο) μέλλον της ομάδας, καλό θα είναι αυτοί θα που έχουν το γενικό πρόσταγμα ν αντιληφθούν (κατά την ταπεινή μας γνώμη ως φίλοι του μπάσκετ), τι ειναι αυτο που θέλουν να εμφανίσουν στο πλάνο τους .

Ακόμα μια παραμονή στην κατηγορία με οτι αυτο συνεπάγεται, η αξιοποίηση του πλούσιου υλικού που υπάρχει στις υποδομές του Ηροδότου και οπου φτάσει ;


Μια προσφορά:

Mo Club Heraklion - Teaser (2015 Promo Video)


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.