Η τελετή έναρξης των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Καλαθοσφαίρισης Λυκείων στην Λάρνακα.


Με εντυπωσιακό τρόπο άνοιξε σήμερα το πρωί και επίσημα η αυλαία των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Καλαθοσφαίρισης Λυκείων τους οποίους διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε γήπεδα της Λάρνακας.

Την επίσημη έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Δρ Κώστας Καδής. Ο κ. Καδής αφού τόνισε ότι οι αγώνες αυτοί αποτελούν συνέχεια της πολιτιστικής, εθνικής και ιστορικής ενότητας του Ελληνισμού, εξήρε την αξία του αθλητισμού για τη νέα γενιά λέγοντας χαρακτηριστικά «Με τον αθλητισμό χαλκεύονται οι χαρακτήρες, σφυρηλατείται το πνεύμα και η ψυχή, και δυναμώνει το σώμα. Έτσι, η κοινωνία μας τροφοδοτείται με νέους που γίνονται ώριμοι πολίτες, έτοιμοι να αγωνιστούν επάξια στους αθλητικούς και εθνικούς στίβους και να κάνουν πράξη στην κοινωνία το «ευ αγωνίζεσθαι». 

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής, Κάλλη Χατζηιωσήφ, καλωσορίζοντας τις ομάδες από την Ελλάδα αναφέρθηκε στην σημασία διοργάνωσης Πανελληνίων αγώνων στην Κύπρο, τονίζοντας «Το Πανελλήνιο αυτό συναπάντημα της ελληνικής νεότητας είναι γεμάτο συναισθηματική φόρτιση καθώς αποδεικνύεται πως η ιστορία βρίσκει τη συνέχειά της, πως η φλόγα της Ολυμπίας δεν είναι ανέστια, αλλά από την κοιτίδα της απλώνει το φως της από τον Έβρο ως την Κρήτη και από την Κέρκυρα ως την ημικατεχόμενη Κύπρος μας.» 

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, Διευθυντής Φυσικής Αγωγής, Στυλιανός Δασκαλάκης αφού ευχαρίστησε την κυπριακή πολιτεία για τη διοργάνωση των αγώνων τόνισε την αποφασιστικότητα Κύπρου και Ελλάδας για διατήρηση και ενίσχυση του σχολικού αθλητισμού και των Πανελληνίων αγώνων Ελλάδας - Κύπρου παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και στις δύο χώρες. 

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Λουρουτζιάτης, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση εξέφρασε τη χαρά του Δήμου Λάρνακας να φιλοξενεί τέτοιου είδους αθλητικές διοργανώσεις και ευχήθηκε σε όλους ευχάριστη διαμονή στην πανέμορφη πόλη της Λάρνακας. 

Το καλλιτεχνικό μέρος της Τελετής Έναρξης, με δημιουργίες μαθητών/τριών του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας και του Μουσικού Σχολείου Λάρνακας, λιτό και σύντομο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες και επισήμους. Το αυθεντικό παραδοσιακό καλωσόρισμα με το τραγούδι «Το γιασεμί» άφησε άφωνο όλο το γήπεδο, ενώ λίγο αργότερα οι τυμπανιστές με ρυθμό 9/8 και οι χορευτές/τριες με ζειμπέκικο του Δία και αιγαιοπελαγίτικους χορούς έδωσαν το στίγμα της ελληνικότητας και της κοινής ιστορίας ενός μακρόχρονου πολιτισμού. Την επιμέλεια των χορών είχε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Δημήτρης Κόνσολος και του τραγουδιού η καθηγήτρια Μουσικής Μαρία Ζανέττου. 

Η Τελετή ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο με ένα «μπασκετικό» υπερθέαμα. Αθλητές του σωματείου Ζήνων Λάρνακας, υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους Μιχάλη Μιχαήλ παρουσίασαν μια σειρά εντυπωσιακών και πολύ υψηλού επιπέδου καλαθοσφαιρικών δεξιοτήτων καθηλώνοντας τους θεατές και …. «δίνοντας πάσα» με τον καλύτερο τρόπο για την έναρξη των αγώνων . 

Πηγη: basketball.org.cy
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.