'Έπαιξε με την φωτιά", αλλά δεν κάηκε ο Κύδων, που νίκησε στην παράταση την ηρωική Πεδιάδα.


Σ ένα παιχνίδι θρίλερ, ακατάλληλο για καρδιακούς, που πρόσφερε όμως αμείωτο ενδιαφέρον, ο Κύδων επικράτησε στην παράταση της εκπληκτικής Πεδιάδας με 72-67, στην παράταση κι ενώ ο κανονικός αγώνας, είχε λήξει με 62-62. 

Το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, το εξ αναβολής παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Ανδρων ΕΚΑΣΚ, έμελλε να ήταν και το πιο συναρπαστικό.

Ο Κύδων, με πολλές αλλαγές στην σύνθεσή του (εχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά), επικράτησε στην παράταση της ηρωικής (και ακόμα με περισσότερες ελλείψεις, καθώς ήρθε με 10 μόλις παίκτες και στην διάρκεια του αγώνα αποβλήθηκαν με πέντε φάουλ 5 !!παίκτες), Πεδιάδας με 72-67, που αν μη τι άλλο δείχνει οτι η πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα την αδικεί.

Το ξεκίνημα του αγώνα μέχρι το ημίχρονο ήταν απόλυτα ισορροπημένο, εχοντας όμως ανατροπές στο σκορ, αφού στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι είχαν βραχεία κεφαλή 2 πόντων (19-17), ενώ στο ημίχρονο κεφάλι στο σκορ είχαν πάρει οι παίκτες της ομάδας απο την Χερσόνησο (33-34).

Στην τρίτη περίοδο, οι παίκτες του Μ.Κανάκη πιάνοντας ένα εκπληκτικό δεκάλεπτο, διάστημα που αποτελεί την μεγάλη τους δύναμη, έτρεξαν ένα επιμέρους σερί 06-16 και με ηγέτες το δίδυμο , Συντιχάκη, Αποστολίδη, έφτασαν την διαφορά του σκορ στους 11 πόντους, (39-50).

Ωστόσο οι παίκτες του Κ.Σδράκα, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, καθώς κάνοντας κατάθεση ψυχής, και παίρνοντας δύναμη από την έδρα τους, έκαναν στο τέλος τη μεγάλη ανατροπή, απο την "λαβωμένη Πεδιάδα", που έχανε παίκτες με φάουλ, και ισοφάρισαν σε 62-62 και πηγαίνοντας το ματς στην παράταση.

Εκεί οι φιλοξενούμενοι λύγισαν απο τις απουσίες και την κόπωση, ενώ οι γηπεδούχοι, με ανεβασμένη ψυχολογία, εδειξαν να  ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα, παίρνοντας τελικά την νίκη.

Κύδων -Πεδιάδα  72-67 παράταση (κ.α 62-62).
Δεκάλεπτα: 19-17, 33-34 (ημίχ.), 39-50, 62-62 κ.α 72-67 παράταση.

Κύδων (Κ.Σδράκας): Βλαχάκης 13, Σταμούλος 4, Παπαμαστοράκης 6, Τσαμπα΄ς 14, Πούρος 11, Μπερτ΄σιδης 4, Κολαρετάκης 2, Αδοντακης 18.
Πεδιάδα(Μ.Κανάκης): Θεολογίτης, Συντιχάκης 22(3), Αλμπαντάκης 7, Κουτρούλης 8, Αποστολίδης 11(1), Δράγαζης 2, Καπετανάκης 2, Ρεντούμης 11 (1), Κελέρης 4, Φουτζόπουλος.


Δηλώσεις προπονητών.

Σχολιάζοντας το παιχνίδι ο προπονητής του Κύδων κ.Κ.Σδράκας στο kritikobasket.gr, επισήμανε πως:

"Σ ένα ακόμα παιχνίδι κάναμε πολλές αλλαγές σε πρόσωπα. Ήταν μια δύσκολη νίκη, επι μια πολύ καλής ομάδας. Εχουμε χάσει τον  τον ρυθμό μας και πρεεπι να τον ξαναβρούμε μέχρι τα πλέι οφ  ".

Από την πλευρά ο προπονητής της Πεδιάδας κ.Μ.Κανάκης, μπορεί να έχασε στις λεπτομέρειες αλλά ήταν απόλυτα ικανοποιημένος απο την προσπάθεια των παικτών και επισήμανε οτι:

" Ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας μας και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες  μας,
Αλλωστε μετά το παιχνιδι ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ του Κύδωνα κ.Ξυλάκης, μας έδωσε συγχαρητήρια.

Δυστυχώς όμως, σ ένα τόσο δυνατό παιχνίδι ψυχολογίας, θα έλεγα οτι οι διαιτητες ήταν ανεπαρκής σε σχέση με το ματς".

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.