Α1 | Προσπάθησε αλλά ηττήθηκε το Ρέθυμνο (photos).


Πάλεψε αλά γνώρισε την ήττα με 76-61 γνώρισε η ομάδα μπάσκετ του Ρεθύμνου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό σε παιχνίδι που έγινε στο ΟΑΚΑ για την 25η αγωνιστική της Α1 Ανδρών. 
Καμία έκπληξη δεν επεφύλαξε το αποψινό απόγευμα σε όσους βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με το Ρέθυμνο. Οι «πράσινοι» έχοντας αφήσει πίσω τους τα της… Euroleague επικράτησαν των Κρητικών με 76-61, έχοντας και τα αναμενόμενα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Πλέον άπαντες στον Παναθηναϊκό έχουν μπει σε ρυθμούς playoffsκαι προετοιμάζονται για το ματς του Σάββατου στην Πάτρα. Για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα με τον Αλβέρτη να «βλέπει» την αναμέτρηση ως μια καλή.. προπόνηση εν όψει της συνέχειας.

Είχε κέφια ο αρχηγός

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανέλαβε να βάλει τις βάσεις της επικράτησης και τα κατάφερα, αφού στο πρώτο δίλεπτο οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 7-2, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να έχει ήδη 5 πόντους στο ενεργητικό του. Λίγο αργότερα η διαφορά μεγάλωσε ακόμα περισσότερο ύστερα από απίστευτο κάρφωμα του Γκιστ, 11-4, ενώ ο Αμερικάνος παίκτης ήταν εκείνος που λίγο μετά το πρώτο πεντάλεπτο έδωσε… αέρα 11 πόντων στην ομάδα του 17-6.

Σερί 0-14 από το Ρέθυμνο

Και αν όλα έμοιαζαν ειδυλλιακά για τον Παναθηναϊκό οι παίκτες του Γιώργο Καλαφατάκη εξαπέλυσαν την αντεπίθεσή τους. Οι «πράσινοι» έμεινα άποντοι για σχεδόν 4:30 λεπτά και την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι «έτρεξαν» σερί 0-14 και προηγήθηκαν με 17-10. Ο Σίννης ήταν ο.. μπροστάρης για το Ρέθυμνο, ενώ πολλές βοήθειες έδινε και ο Κουμπούρας, με την ομάδα της Κρήτης να… πονοκεφαλιάζει τους «πράσινους».

Από κοντά οι Κρητικοί

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός θέλησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα και με τρίποντο του Φώτση στο 13’, το ματς ήρθε και πάλι στα ίσια, 24-24. Οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη προσπάθησαν να ξεφύγουν, αλλά οι Κρητικοί είχαν τις λύσεις για να μείνουν κοντά στο σκορ. Με την είσοδό του στο παρκέ ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να δώσει άλλο ρυθμό στο παιχνίδι της ομάδας του και στο 18’ ο Δημήτρης Διαμαντίδης με σουτ τριών πόντων έκανε το 34-31, ενώ αμέσως μετά με πολύ ωραία ασίστ έδωσε έτοιμο καλάθι στον Λάσμε ο οποίος με κάρφωμα «έγραψε» το 36-31. Οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 38-32, έπειτα από πάρα πολύ όμορφη προσπάθεια του Νίκου Παππά στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Τον ξεμπλόκαρε ο Λάσμε

Όμως και στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός έβαλε μόνος του δύσκολα στον εαυτό του και έδωσε το δικαίωμα στους Κρητικούς να.. ξαναμπούν στο παιχνίδι. Καλαμπόκης και Κουμπούρας μείωσαν με το.. καλησπέρα σε 38-37, ενώ με τρίποντο ο Γκάμπριελ έκανε το 40-40. Οι παίκτες του Καλαφατάκη είχαν βρει ρυθμό και ο Καλαμπόκης με πολύ τυχερό καλάθι έκανε το 40-42, με την διαφορά να φτάνει και στο 40-46. Στο σημείο εκείνο όμως «μίλησε» ο Λάσμε. Αρχικά μείωσε σε 42-46 και στην συνέχεια ήταν ο παίκτης που εκμεταλλεύτηκε το αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε ο Παππάς από τον Κουμπούρα. Με μία βολή του Έλληνα παίκτη έγινε το 43-46, ενώ ο Λάσμε στην συνέχεια με πέντε πόντους έκανε το 48-46 βάζοντας και πάλι τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού. Το Ρέθυμνο πήρε και πάλι το προβάδισμα με 58-59 με τρίποντο δια χειρός Καλαμπόκη, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είχε…προβλήματα. Και αυτό γιατί ο Λάσμε συνέχιζε το.. βιολί του (50-49), ενώ ο Διαμαντίδης με δύο τρίποντα έκανε το 56-49 με τον Γκάμπριελ με την σειρά του να.. υπογράφει το 56-52.

Στο…προτελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά έβαλε τέλος στον αγώνα, μιας και με δύο βολές του Λουκά Μαυροκεφαλίδη το εύθραυστο 56-52, έγινε 63-54, μ τους φιλοξενούμενους να μην δείχνουν ικανοί για να ξαναμπούν στον αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό πως όσο φτάναμε προς το τέλος ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε στην άμυνα, ενώ στην επίθεση έβγαζε περισσότερη ενέργεια με τον Φώτση να κάνει με τρίποντο το 69-57 και τον Κάρι να τον.. μιμείται και να φτάνει την διαφορά στους  15 πόντους, 72-57.  

Δεκάλεπτα: 19-20, 38-32, 56-52, 76-59, 76-61

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 5, Κάρι 5(1), Φώτσης 12(4), Ούκιτς 2, Λάσμε 15, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 23(4), Γκιστ 4, Παππάς 4, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις, Ράιτ 2
Ρέθυμνο (Καλαφατάκης): Χαρτ 3, Καλλινικίδης 4, Κουμπούρας 11, Αγγελόπουλος, Αντωνόπουλος, Καλαμπόκης 12(2), Κανονίδης, Σιννης 7(1), Λάτοβιτς, Κάλιστους 6, Ντρτσα, Γκάμπριελ 16(2)
Πηγή: "onsports.gr".




Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.