Ανδρών ΕΚΑΣΚ | Μείωσε σε 2-1, η Ακαδημία, κάνοντας την ανατροπή.


Με οδηγό τον Α.Νταλιάνη, που σημείωσε 12 συνεχόμενους πόντους, η Ακαδημία επικράτησε του Κύδωνα, στο κλειστό Ρεθύμνου, παρουσία 500 φίλων του, που έκαναν εκπληκτική ατμόσφαιρα με 62-47 και ξαναμπαίνουν στο κόλπο της πρόκρισης στα τελικά του πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΚ.
Η ομάδα του Β.Θεοδωρουλάκη, κατάφερε χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα απο τον αντίπαλό του να πάρει την νίκη, χάρη στην εξαιρετική της αμυντική λειτουργία (σήμα κατατεθέν της φετινής Ακαδημίας), αλλά έκανε και την έκπληξη, χτυπώντας τον Κύδων εκεί που είναι δυνατός.

Δηλαδή στο ζωγραφιστό, και με τον Νταλιάνη να πραγματοποιεί εκπληκτικό παιχνίδι.

Παράλληλα  οι Ρεθυμνιώτες έβγαλαν τρομερή ενέργεια από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, βρήκαν λύσεις από τη γραμμή των 6μ.75, είχαν τον έλεγχο στα επιθετικά ριμπάουντ και κατάφεραν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο δεκάλεπτο και στην δεύτερη περίοδο, οι Χανιώτες, με επι μέρους σκορ 20-14, κατάφεραν και προηγήθηκαν το ημίχρονο, προηγούμενοι με 32-27, δημιουργώντας προσδοκίες πως θα πηγαίναν τελικό με το απόλυτο νικών.

Όμως η ομάδα του Β.Θεοδωρουλάκη, έδειξαν χαρακτήρα στην επανάληψη και αφού αρχικά ισορρόπησαν στην τρίτη περίοδο (42-42), στην συνέχεια πίστεψαν στην νίκη και με επι μέρους σκορ 20-5 πήραν το ροζ φύλλο χάρη σε 12 συνεχόμενους πόντους του Νταλιάνη.

Ο Κριθινάκης με 15 πόντους και ο στρατευμένος Μαραυγάκης, (που είχε προετοιμαστεί κατάλληλα αυτήν την εβδομάδα), ήταν οι κορυφαίοι σκόρερ της Ακαδημίας.

Από τον Κύδωνα,  σε άσχημη  μέρα μέρα βρέθηκαν οι ψηλοί του Κύδωνα (Αδοντάκης, Τσαμπάς), προσπάθησαν οι Κάρολος Κυριακάκης και Νίκος Λαγουδάκης.

Στα αξιοσημείωτα η παρουσία 500 φίλων του Ρεθύμνου στον αγώνα, που με χαρτάκια που πετούσαν και με τις φωνές τους, δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα, γεμίζοντας αισιοδοξία τους ανθρώπους της ομάδας, που βλέπουν οτι η Ακαδημία καθιερώνεται στο Ρέθυμνο.

Ακαδημία Ρ._ Κύδων 62-47
Δεκάλεπτα: 13-12, 27-32 (ημίχ.), 42-42, 62-47

Ακαδημία Ρ. (Θεωδορουλάκης Β.): Μπιρλιράκης, Κριθινάκης 15(3), Νύκταρης 3(1), Μαραυγάκης 15(1), Χρυσουλάκης 4, Καραπέτσας, Σταμούλης 9(3), Νταλιάνης 12, Δουλγεράκης 4, Κατσαβίδης, Κωσταντίνου, Παναγιωτάκης.
Κύδων (Ε.Θεοδωράκης): Κασίμης, Ξυλάκης, Πιαλόγλου, Καμπάνης, Θεργιάκης 1, Μπαγάκης 7(1), Λαγουδάκης 9, Κυριακάκης 10, Κατσαμάνης 4, Αδοντάκης 6, Τσαμπάς 6.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.