ΕΚΑΣΚ | Εφιστά την προσοχή στις τελικές φάσεις.


Με ανακοίνωσή του τόσο  προς τα σωματεία, όσο και στο επίσημο site της η Ε.Π.της ΕΚΑΣΚ, εφιστά την προσοχή, αυστηρή τήρηση των κανονισμών σχετικά με τις ηλικίες των αθλητών που δικαιούνται συμμετοχής και άφορα τις τελικές φάσεις των πρωταθλημάτων Εφήβων, Παίδων (αλλά και Νεανίδων, Κορασίδων) της ΕΚΑΣΚ 2013-14 
Η σχετική ανακοίνωση:


Στα πλαίσια της τελικής φάσης των πρωταθλημάτων Εφήβων, Παίδων (αλλά και Νεανίδων, Κορασίδων) της ΕΚΑΣΚ 2013-14, σας εφιστούμε την προσοχή στην αυστηρή τήρηση των κανονισμών σχετικά με τις ηλικίες των αθλητών που δικαιούνται συμμετοχής.

Σας υπενθυμίζουμε το άρθρο 4 της Γενικής Προκήρυξης της Ε.Ο.Κ. (και της ΕΚΑΣΚ), σύμφωνα με την οποία τόσο στα Τοπικά Πρωταθλήματα όσο και στις προκριματικές και τελικές φάσεις των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

«Πρωτάθλημα Εφήβων: δικαιούνται να πάρουν μέρος δυο (2) Αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 1995 οι γεννημένοι τα έτη 1996,1997, και μέχρι (2) δύο παίδες γεννηθέντες το έτος 1998 και νεώτεροι».

«Πρωτάθλημα Παίδων: δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 1998 και νεώτεροι».

«Πρωτάθλημα Νεανίδων: δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλήτριες που γεννήθηκαν τα έτη 1995,1996,1997 και μέχρι (3) τρεις κορασίδες γεννηθείσες το έτος 1998 και νεότερες .

(Στο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, και για την αγωνιστική περίοδο 2013 – 2014, έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται και κορασίδες (γεννηθείσες το 1998 και νεώτερες), λόγω σημαντικών ελλείψεων που παρουσιάζονται στη δυναμικότητα των σωματείων της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., που διατηρούν τμήματα Νεανίδων, χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλημα στη Ένωση για τη σύγχρονη διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων.

Ειδικά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων (Α&Β) φάση κάθε σωματείο δικαιούται να χρησιμοποιήσει μέχρι και τρεις (3) Κορασίδες στην ομάδα Νεανίδων, χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλημα στη Ε.Ο.Κ. για τη σύγχρονη διεξαγωγή των δυο Πρωταθλημάτων)».
«Πρωτάθλημα Κορασίδων: δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλήτριες που γεννήθηκαν το έτος 1998 και νεώτερες».

«(Η χρησιμοποίηση κορασίδων και παίδων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Νεανίδων και Εφήβων δεν θα αποτελεί πρόβλημα στην Ε.Ο.Κ. για την σύγχρονη διεξαγωγή των δύο Πρωταθλημάτων)».

«Εφιστάται ιδιαιτέρως η προσοχή των Διοικήσεων Των Ενώσεων και των Τοπικών Επιτροπών ότι οι ηλικίες που αναφέρονται παραπάνω είναι δεσμευτικές και πρέπει να συμμορφωθούν προς τις άνω διατάξεις, προκειμένου, σε αντίθετη περίπτωση να αποφευχθούν οι εκ των Κανονισμών και της παρούσης επιβαλλόμενες δυσμενείς για τα Σωματεία συνέπειες και κυρώσεις, μεταξύ των οποίων και η μη συμμετοχή των Πρωταθλητών, μη συμμορφωθείσης Ένωσης ή Τοπικής Επιτροπής στους αγώνες του οικείου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος (π.χ. Εφηβικού – Νεανίδων κ.λ.π.)».

Σύμφωνα με τα παραπάνω η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ δεν θα δεχτεί καμία παρατυπία που θα θέσει σε κίνδυνο την μη συμμετοχή της Πρωταθλήτριας Ομάδας στις προκριματικές και τελικές φάσεις των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.