Α1 Ανδρών | Το Ρέθυμνο άλωσε την "Γούβα".

Παίζοντας εξαιρετικά στο πρώτο μέρος, που του έδωσε το "στήριγμα" της νίκης το Ρέθυμνο Aegean, επικράτησε με 72-87 του Πανελευσινιακού στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, της Α1, φτάνοντας στην 4η νίκη του.





Έχοντας ως “βάση” του το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο που πραγματοποίησε, το Ρέθυμνο άλωσε τη “Γούβα” επικρατώντας του Πανελευσινιακού με 87-72. Οι Κρητικοί ήταν καταιγιστικοί για είκοσι λεπτά αποκτώντας διαφορά ασφαλείας, την οποία δεν κατάφεραν να ανατρέψουν οι γηπεδούχοι στην επανάληψη με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα.

Η αρχική νωθρότητα των “σταχυοφόρων” σε συνδυασμό με τη μνημειώδη ευστοχία του Ρεθύμνου από περιφέρεια και “ζωγραφιστό” έβαλε από νωρίς το νερό στο αυλάκι για την ομάδα του Θανάση Γιαπλέ. 

Οι Κρητικοί πήραν ευθύς εξαρχής τον έλεγχο της αναμέτρησης, κυρίως γιατί μπορούσαν να “πληγώσουν” την άμυνα των γηπεδούχων με όποιον τρόπο ήθελαν. Έτσι, δεν άργησαν να αποκτήσουν διψήφιο προβάδισμα (15-26) με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Δεν σταμάτησαν, όμως, εκεί! Αντίθετα, συνέχισαν να “σφυροκοπούν” τον Πανελευσινιακό, ο οποίος έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει. Και πως να γίνει αυτό, από τη στιγμή που το Ρέθυμνο έβλεπε το καλάθι σα βαρέλι (13/22 σουτ στο 13’), την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν στους ίδιους ρυθμούς.

Όταν, μάλιστα, μπήκαν στην εξίσωση τα λάθη από πλευράς Πανελευσινιακού, τότε τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο απλά για τους φιλοξενούμενους.

Κάπως έτσι, το συγκρότημα του Θανάση Γιαπλέ πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας ουσιαστικά “κλειδώσει” τη νίκη αφού το +23 (26-49) του πρώτου ημιχρόνου δεν έδινε πολλές ελπίδες ανατροπής στους “σταχυοφόρους“.

Οι αντιθέσεις (ψυχολογικές και μη) συνέχιζαν να χαρακτηρίζουν το παιχνίδι των δύο ομάδων στην επανάληψη, μόνο που αυτή τη φορά ο Πανελευσινιακός έδειχνε να έχει διάθεση να… πιέσει περισσότερο στην άμυνα. Όπως κι έγινε, με τους παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα να βελτιώνονται μεν στον αμυντικό τομέα, αλλά να μην μπορούν να μετουσιώσουν αυτή την πρόοδό τους στο σκορ αφού η τρίτη περίοδος τούς βρήκε να απέχουν αρκετά από το Ρέθυμνο (51-69).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν η τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων να κυνηγήσουν την ανατροπή. Παρότι το προσπάθησαν, όμως, δεν τα κατάφεραν, με τους Κρητικούς να παίρνουν το “διπλό” (72-87) δείχνοντας πως βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.
Πηγη ρεπορταζ: "ebasket.gr".

Διαιτητές: Σχινάς – Σταματόπουλος – Τσούνας.
Τα δεκάλεπτα: 15-26, 26-49, 51-69, 72-87.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου 1 (10 ασ.), Παπαμακάριος 14 (2), Αράπης, Ράλεϊ – Ρος 10, Τζόουν 5, Φαγιέ 26 (1 τρίπ., 11 ριμπ.), Τέρνερ 3, Μάντζαρης 13 (3), Αβραμίδης.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χαρτ 24 (3), Καλλινικίδης 2, Κουμπούρας 12 (2), Αγγελόπουλος 15 (3), Ράιτ 6, Καλαμπόκης 11 (1), Λάτοβιτς 2, Άρμπετ 6 (2), Γκάμπριελ 9 (1).
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.