ΟΦΗ | "Πρώτη" με νέα πρόσωπα.Δηλώσεις Τακιανού -Τζόρτζεβιτς,Πλιούκα.

Στο Βαρδινογιάνειο Αθλητικό Κέντρο, ξεκίνησε χθες το απόγευμα η προετοιμασία του ΟΦΗ, για την νέα αγωνιστική περίοδο, στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών.Φ. Τακιανός: «Χρειάζεται υπομονή και στήριξη».Τζόρτζεβιτς: «Ξέρω ποιος είναι ο ΟΦΗ».


Την πρώτη του προπόνηση για τη νέα σεζόν πραγματοποίησε την Δευτέρα (19/8) στις 7μ.μ ο ΟΦΗ στο Κλειστό του ΒΑΚ. 

Η περσινή ομάδα που κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία ουσιαστικά διαλύθηκε και ο Φώτης Τακιανός που παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία προσπαθεί να φτιάξει ένα αξιόμαχο σύνολο από το μηδέν με ένα πολύ χαμηλό μπάτζετ έχοντας και φέτος σαν στόχο την παραμονή στην κατηγορία.

Από την περσινή ομάδα έμειναν μόνο ο Τάσος Τραϊνός, και ο νεαρός Κυρίτση, ενώ μέχρι στιγμής έχουν αποκτηθεί πέντε παίκτες που αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην πρώτη προπόνηση της νέας χρονιάς. Αυτοί είναι οι Στέφαν Τζόρτζεβιτς, Θεοχάρης Πλιούκας, Απόλλων Δεληγιώργης , Δημήτρης Γρύλλης και Γιάννης Καραγκιογλίδης.

Παράλληλα στην προετοιμασία της ομάδας βρίσκονται και οι έφηβοι Ζερβουδάκης και Τζουλάκης, αλλά και τους υπό δοκιμή Σταθάκης, Χατζόπουλος, Λογοθέτης και Καρακωνσταντάκης, που θα περάσουν από το "μικροσκόπιο" του ικανότατου τεχνικού του ΟΦH που θα κρίνει για το μέλλον τους στην ομάδα των "ασπρόμαυρων".

Όπως είναι αντιληπτό ο ΟΦΗ ψάχνεται ακόμη για 4 παίκτες επικεντρώνοντας την προσοχή του στις θέσεις των γκάρντ όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο κενό.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί ένας πλέι μέικερ, πολύ κοντά είναι ο ένας από τους δύο ψηλούς (και με το δεύτερο οι συζητήσεις είναι προχωρημένες), ενώ εκκρεμεί ακόμα η περίπτωση ενός παίκτη.

Φ. Τακιανός: «Χρειάζεται υπομονή και στήριξη» 

«Πέρυσι πιεστήκαμε πάρα πολύ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να φτιάξουμε μια ομάδα για την Α2. Φέτος δεν πιεστήκαμε χρονικά και ίσως το ότι δημιουργούμε μια ομάδα από μηδενική βάση να είναι η δυσκολία αυτής ομάδας. Για να φτιάξεις ένα ρόστερ 14 παικτών από το μηδέν είναι αρκετά δύσκολο χωρίς να έχουμε την πολυτέλεια να κρατήσουμε παίκτες από τον περσινό μας κορμό. Φέτος θα υπάρξει μεγάλη διαφορά σε ότι έχει να κάνει με το στυλ της ομάδας γιατί θα βασιστούμε περισσότερο στη δουλειά, στον ενθουσιασμό των νεαρών παικτών και στην δίψα που έχουνε για διάκριση. Ξέρουμε ότι θα έχουμε ένα έλλειμμα σε ότι έχει να κάνει με την εμπειρία στην ομάδα αλλά θα προσπαθήσουμε μέσα από καθημερινή προσπάθεια και υποστήριξη των παιδιών να το καλύψουμε αυτό το μειονέκτημα. Δημιουργείται μια νέα ομάδα και χρειάζεται υπομονή τόσο από εμάς , όσο και από τους παίκτες και από τον κόσμο για να δούμε την ομάδα όπως θέλουμε.»

Για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του ΟΦH ο τεχνικός της κρητικής ομάδας υπογράμμισε :

«Το ρόστερ έχει προχωρήσει αρκετά. Έχει κλείσει ο βασικός μας πόιντ γκάρντ που δεν είναι ώρα να τον ανακοινώσουμε ακόμα , είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με δύο παιδιά που θα καλύψουν τις θέσει των ψηλών στο 4 και στο 5 και βρισκόμαστε σε συζητήσεις και με ένα παίκτη που παίζει στη θέση του φόργουορντ αλλά η περίπτωση του θα αργήσει. Για τις άλλες τρεις περιπτώσεις μπορώ να πώ ότι η συμφωνία με τους παίκτες έχει κλείσει. Για τον πλέϊ μέϊκερ μπορώ να πω ότι θα ανακοινωθεί ίσως και εντός της ημέρας, και ακόμη και αύριο ένας από τους παίκτες στις θέσεις 4 και 5 μπορεί να κλείσει ακόμη και αύριο».

Δηλώσεις Τζόρτζεβιτς, Πλιούκα.

Από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του ΟΦΗ ο Σέρβος σέντερ Στέφαν Τζόρτζεβιτς  τόνισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στο Ηράκλειο και στην ομάδα του ΟΦΗ. Ξέρω την Κρήτη σαν νησί γιατί έχω έρθει για διακοπές παλιότερα. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για την ομάδα του ΟΦΗ και ήρθα για να παίξω καλό μπάσκετ και να κάνω μια καλή σεζόν. Δεν έχω ξαναπαίξει στην Ελλάδα στην Α2 κατηγορία αλλά έχω ακούσει και έχω δει κάποια πράγματα και θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να μπορέσει ο ΟΦΗ να πετύχει τους στόχους που έχει βάλει. Ξέρω ότι το ρόστερ της ομάδας ακόμη δεν είναι έτοιμο αλλά αυτό δεν είναι κάτι που με ανησυχεί. Με το πέρασμα του χρόνου και τις προσθήκες που θα γίνουν η ομάδα θα είναι έτοιμη όταν πρέπει». 

Ο Χάρης Πλιούκας από την πλευρά του θεωρεί ότι "είναι τιμή μου που φοράω τη φανέλα του ΟΦΗ. Ξέρω ότι είναι ιστορικό σωματείο. Επέλεξα τον ΟΦΗ γιατί ξέρω ότι έχει μεγάλη δυναμική στο νησί και κόσμο που τον στηρίζει. Επίσης γνωρίζω τον κόουτς και έχω ακούσει τα καλύτερα για τη νέα διοίκηση".

Πηγη:"gentikoule.gr".


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.