Μπρέντ Πέτγουεϊ | Μπορούμε την 3η θέση.

Για όλους και νγια όλα μίλησε ο Μπρέντ Πέτγουεϊ μιλώντας στο πρωινό αθλητικό μαγκαζίνο «Παίξε Μπάλα» στον Team FM 102.

Ο Αμερικανός σταρ του Ρέθυμνο Aegean «γιόρτασε» την πρόκριση της ομάδας στα ημιτελικά με «σκούπισμα» επί του ΠΑΟΚ και χθες μίλησε για όλους και για όλα σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε. Ο επόμενος μεγάλος στόχος και για τον Πέτγουεϊ είναι η κατάκτηση της 3ης θέσης στην φετινή Α1, που θα σημάνει μία ακόμη πολύ μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο και το Κρητικό μπάσκετ, ενώ για τον εαυτό του τόνισε ότι δεν τον  έχει προσεγγίσει καμία Ελληνική ομάδα,ενώ δηλώνει ότι έχει συμβόλαιο με την ομάδα του Ρεθύμνου και ότι είχε πολλές προτάσεις, δεν ήταν μόνο η Μπάμπεργκ.
Αναλυτικά...
* Για την επαφή και την σχέση του με τον κόσμο:
«Είναι πολύ σημαντικό να γεμίζει το γήπεδο και να κρατάς τους οπαδούς σου ζεστούς και να τους προσφέρεις μια δίωρη χαλάρωση και ευτυχία».

* Έχεις βρει τον παράδεισο σου στο Ρέθυμνο, αντιμετωπίζοντας το μπάσκετ ως ένα παιχνίδι;
«Εδώ στο Ρέθυμνο λίγο παραπάνω, γιατί είναι η μόνη επαγγελματική ομάδα σε τόσο υψηλό επίπεδο και όλοι ζουν και αναπνέουν για αυτή την ομάδα».

* Για τις συνήθειες που έχει πριν από το τζάμπολ σε κάθε παιχνίδι.
«Ένα τελετουργικό είναι πριν από κάθε παιχνίδι, το οποίο ακολουθώ πάντα».

* Γιατί σταμάτησες την κίνηση να προσπαθείς να ακουμπήσεις με το κεφάλι το ταμπλό;
«Θέλω να κρατήσω τα πόδια μου ζωντανά…».

* Που μπορεί να φτάσει η ομάδα πλέον;
«Δεν κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας, είναι μια σειρά τριών νικών, πέντε παιχνιδιών (μακάρι να παίξουμε πέντε παιχνίδια). Ξέρουμε με ποιον παίζουμε. Αν ήταν ένα εντός έδρας παιχνίδι ίσως ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά γνωρίζοντας ότι για να περάσει η ομάδα στον τελικό πρέπει να κάνει 3 νίκες με τον πρωταθλητή Ευρώπης είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο».

* Πως θα αντιμετωπίσεις τον Χάινς;
«Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον Χάινς. Είναι σαν μηχανή, πολύ δυνατός».

* Πόσες πιθανότητες δίνεις στο Ρέθυμνο απέναντι στον Ολυμπιακό;
«Εγώ θα έδινα 10-15% σε εμάς απέναντι στον Ολυμπιακό».

* Ο κόουτς Γιαπλές είπε στη συνέντευξη τύπου με τον ΠΑΟΚ, ότι «η υπέρβαση έγινε, το όνειρο συνεχίζεται». Που μπορεί να φτάσει η ομάδα;
«Αν μας αποκλείσει ο Ολυμπιακός, τότε θα δούμε τα σειρά του μικρού τελικού. Στην κανονική διάρκεια δείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και τον Πανιώνιο και τον Άρη. Έχουμε δείξει πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στον ρυθμό. Ο Πανιώνιος έχει πιο γεμάτη ομάδα, ο Άρης λιγότερο. Όλα είναι πιθανά».

* Όσον αφορά τον στόχο της ομάδας στα επόμενα ματς.
«Στην σειρά με τον Ολυμπιακό το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και εμείς θα προσπαθήσουμε να τους πιάσουμε στον ύπνο, να κάνουμε έστω μια νίκη. Όσον αφορά την συνέχεια, εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό γιατί έχουμε δείξει πως μπορούμε να καταφέρουμε να βγούμε και 3οι».

* Για το πώς προτιμά τον Γιώργο Κούμουλο, ως συμπαίκτη ή ως μάνατζερ της ομάδας.
«Προτιμώ τον Γιώργο σαν team manager γιατί μου έκανε πολύ πιο εύκολη την ζωή φέτος».

* Για το αν το έχει κουράσει η ιστορία με το τραγούδι μετά από το All Star Game: 
«Η αλήθεια είναι πως αρχίζει λίγο να γίνεται κουραστικό. Είναι ωραίο να βλέπεις πως έχει ανταπόκριση από τον κόσμο, αλλά έχει περάσει καιρός και είναι καιρός να το αφήσουμε πίσω».

* Για τη νέα χρονιά και τις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την Μπάμπεργκ.
«Υπήρχαν πολλές προτάσεις, δεν ήταν μόνο η γερμανική ομάδα. Έχω συμβόλαιο με την ομάδα του Ρεθύμνου και το μόνο που σκέφτομαι είναι το Ρέθυμνο και οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας».

* Για το αν θα ήθελε να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα με μία από τις δύο μεγάλες Ελληνικές ομάδες.
«Έχω μια ιδιαίτερη κλήση σε μια ομάδα, που είναι ο Ολυμπιακός και πιστεύω να μην με «σκοτώσουν» οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Αυτή προέρχεται από τον τρόπο και την αγωνιστική φιλοσοφία που έχει ο Ολυμπιακός, που τρέχει περισσότερο, είναι πιο αθλητική ομάδα και μου ταιριάζει περισσότερο στο στυλ μου».

* Σε έχει προσεγγίσει κάποια από τις Ελληνικές ομάδες;
«Όχι δεν με έχει προσεγγίσει καμία Ελληνική ομάδα. Όλοι οι φίλαθλοι των ομάδων θα ήθελαν να βρίσκομαι στην ομάδα τους»

* Πόσο χαρούμενο σε κάνει που είσαι αναγνωρίσιμος σε όλη την μπασκετική Ελλάδα;
«Είμαι πολύ χαρούμενος που αντιμετωπίζουν έτσι οι φίλαθλοι. Παραξενεύτηκα που το ένιωσα αυτό ακόμη και στο γήπεδο της Πυλαίας από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, που είναι κάπως πιο περίεργοι, αλλά έδειξαν την αγάπη και την εκτίμηση τους».

* Εξάλλου είσαι και ο πιο θεαματικός παίκτης της Α1.
«Στον κόσμο αρέσει να βλέπει κάτι θεαματικό στο παιχνίδι, καρφώματα και μπλοκ. Ακόμη και σε αυτόν που δεν ξέρει πολλά πράγματα από το μπάσκετ είναι κάτι εντυπωσιακό και τρελαίνεται να βλέπει με προσμονή όμορφες φάσεις».

* Πόσο εύκολο είναι να συνδυάσεις το θέαμα και την ουσία;
«Πιο σημαντικό σίγουρα είναι να κερδίζεις, αλλά αν καταφέρεις να συνδυάσεις και τα δύο είναι πολύ σπουδαίο και το ιδανικό. Σαν αθλητές μας αρέσει το θέαμα, αλλά υπάρχει και πολύ «βρώμικη» δουλειά. Η ουσία έρχεται πρώτη».

* Πως σε προσέγγισε ο Στέργιος Κουφός πριν από 2 χρόνια και πως είδε την προοπτική να έρθει στο Ρέθυμνο;
«Δεν ήταν πολύ δύσκολο, αφού βοήθησε το γεγονός πως είχα συνεργαστεί με τον κόουτς Κουφό στον Ηλυσιακό. Κάποια στιγμή είδα ένα μήνυμα στο Facebook, από τον manager του Στέργιου, τον Δημήτρη Μπούρα, που με ρωτούσε αν ήθελα να κατέβω στο Ρέθυμνο. Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Η απόφαση μου ήταν στιγμιαία».

* Η σύγκριση του Πέτγουεϊ για την περυσινή και την φετινή ομάδα.
«Οι δύο ομάδες είναι πολύ διαφορετικές, αν και η αγωνιστική φιλοσοφία είναι η ίδια. Πέρυσι στηριζόμασταν περισσότερο στον Ζακ (Ράιτ) και στον Ντίο (Κρίστμας), αλλά στην φετινή χρονιά δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει. Τη μία ημέρα είναι ο Μαρκ (Κάρτερ), ο Μπρέντ, ο Νέστορας (Κόμματος), ο Αγγελόπουλος».

* Με ποιον συμπαίκτη σου έχεις την καλύτερη χημεία αγωνιστικά;
«Δύσκολη ερώτηση. Αν και ο Προύιτ είναι καινούριος, έχει τρομακτική πάσα. Αφομοιώθηκε εξαιρετικά γρήγορα στην ομάδα και από τον τρόπο που κινείται μέσα στο γήπεδο, έχει την στόφα πολύ μεγάλου παίκτη».

* Ανησύχησες καθόλου μετά από την οριστική αποχώρηση του κόουτς Κουφού;
«Όχι, δεν ανησύχησα καθόλου. Η χημεία που είχαμε ήταν πολύ καλή και ο κόουτς Γιαπλές ακολούθησε την ίδια φιλοσοφία. Τα παιχνίδια που ακολούθησαν ήταν πολύ σημαντικά και με που τα κερδίσαμε, τονώθηκε η αυτοπεποίθηση μας, όλα πήγαν καλά».

* Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φίλους σου στο Ρέθυμνο;
«Θέλω να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ για αυτές τις δύο πανέμορφες χρονιές και για αυτά που περάσαμε. Ή θα με δει εδώ του χρόνου ή διαφορετικά θα με δει πάλι εδώ, επιστρέφοντας και κλείνοντας την καριέρα μου εδώ».
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.