Υποδομές-παίδων | Πρωταθλητής Κρήτης και αήττητος ο Κύδων στους παίδες.


Στο πιο καθοριστικό παιχνίδι που θα έκρινε τον παγκρήτιο τίτλο του πρωταθλήματος παίδων στο μπάσκετ, ανάμεσα σε Κύδωνα Χανίων και Ηράκλειο, στο κλειστό Κλαδισού το μεσημέρι (14.00) της Κυριακής 21   Απριλίου για την εξ αναβολής αγωνιστική, ο Κύδων πήρε την μεγάλη νίκη-τίτλο απέναντι στο Ηράκλειο με 57-54 και θα εκπροσωπήσει την Κρήτη στα Πανελλήνια πρωταθλήματα.



Φαντάζει σαν πραξικόπημα η ανατροπή χωρίς  να είναι την ημέρα της 36ης επετείου  της κίνησης των συνταγματαρχών.
Κι όμως ο Κύδων του κόουτς Θεοδωράκη, που δεν είχε καν τον τίτλο του αουτσάιντερ  στο πρωτάθλημα παίδων κέρδισε το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας το Ηράκλειο , με 57-54 κατακτώντας αήττητος τον τίτλο.

Τα πάντα όμως κρίνονται μέσα στο παρκέ και εκεί οι Χανιώτες απέδειξαν ότι διαθέτουν ομαδικότητα και ψυχή  ενώ παράλληλα πίστεψαν στην νίκη.

Για την φιλοξενούμενη ομάδα του Ηράκλειο που έχει ακούσει τόσα καλά λόγια από τους ειδικούς,  ενώ έχει παίκτες στην αντρική του ομάδα και στην Εθνική, ή ήττα αυτή θα το κάνει σοφότερο, ενώ είμαστε σίγουροι πως του χρόνου θα δείξει  τις πραγματικές του δυνατότητες.

Αγωνιστικά το παιχνίδι ξεκίνησε επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά.Δηλαδή ήταν ντέρμπι.

Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το ημίχρονο που βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά με την ελάχιστη διαφορά (29-28).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Α.Πινακουλάκη, ανέβασαν ρυθμό και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα και να χτίσουν μια σημαντική διαφορά 8 πόντων(44-36).

Οι Χανιώτες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη αντέδρασαν ροκάνισαν την διαφορά και 2' 08" πριν την  λήξη με  τρίποντο του Βλαχάκη  έφεραν το παιχνίδι στα ίσα(50-50).

Οι παίκτες του Ηρακλείου από εκείνο το σημείο και μετά δεν είχαν καθαρό μυαλό, γηπεδούχοι το πίστεψαν και διαθέτοντας ψυχή ολοκλήρωσαν την πολύ μεγάλη επιτυχία τους που θα την θυμούνται (δίκαια) για χρόνια.


ΚΥΔΩΝ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ 57-54
Δεκάλεπτα: 19-12, 10-16 (29-28 ημίχ.), 07-16 (36-44 γ΄δεκάλεπτο), 21-10 (57-44 τελικό).

ΚΥΔΩΝ (Ελ.Θεοδωράκης):Βυζουκάκης , Βλαχάκης 13(1), Σκανδάλης 10, Περάκης Βροντάκης , Φιωτοδημητράκης 6, Πρωτοπαπαδάκης 2, Μυλωνάκης, Αλεξίεβ 9, Ξυλάκης 13, Χαραλαμπάκης 4, Χριστοφορίδης .
ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Α.Πινακουλάκης, Ι.Κυριάκογλου):Καλαϊτζάκης Γ.Γεωργόπουλος 4,Στεφανάκης , Θεωδορίδης 19(1), Σπυριδάκης 4, Γιάνναρης, Τσαγκαράκης 2, Παπασταυράκης 2, Σαμιώτης 4, Φραγκιαδάκης 15(2), Σταφυλάκης, Πεδιαδιτάκης 4.
  







Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Βλαχάκης ήταν εξαιρετικοτατoς μου θύμισε λίγο τον μπαμπά του στα νιάτα του...!!