Λ.Θεοδωράκης | "Θα αργήσουμε να καταλάβουμε το μέγεθος της επιτυχίας μας"!


Σε πελάγη ευτυχίας ζουν οι πρωταθλητές  Κρήτης του Κύδωνα και μαζί με τον... πρωτομάστορα Ελευθέριο Θεοδωράκη  προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν ότι κατάφεραν το (φαινομενικά) ακατόρθωτο στο πρωτάθλημα  παίδων της ΕΚΑΣΚ.
Διαβάστε τι δήλωσε στο kritikobasket.gr, για την τεράστια αυτή επιτυχία του Χανιώτικου μπάσκετ, πως αντιμετώπισε ο"Δαυίδ τον Γολιάθ" ,τα θαύματα που  έκαναν σήμερα  98άρια και  το 99αρι, γιατί δήλωσε πως πήρε δίκαια τον τίτλο, ενώ μας εξέπληξε στην ερώτηση για το τι θα κάνει στα Πανελλήνια.
Σε μια εποχή που τα όνειρα δεν γίνονται εύκολα πραγματικότητα, δώδεκα παιδιά και ένας προπονητής έκαναν το όνειρο τους αληθινό.

Τα Χανιά μετά από έξι ολόκληρα χρόνια πανηγυρίζει τίτλο σε επίσημο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ, αφού το τελευταίο ήταν πάλι στο παιδικό με την ομάδα του 2008 του κ. Ιωανίδη,στο final four του Κλαδισού κόντρα στον ΑΓΟΡ , Εργοτέλη και ΟΦΗ.

Τρισευτυχισμένος ο προπονητής Λ.Θεοδωράκης που έχει ζήσει παρόμοιες επιτυχίες  στο γυναικείο τμήμα του ΟΑΧ (σε μικρότερες κατηγορίες) ως βοηθός στο πλευρό της Φρ.Δημητρουλάκη και εν συνεχεία ως επικεφαλής δεν είχε λόγια να περιγράψει αυτό που έζησε στον αγώνα παίδων με το Ηράκλειο.

Οι δηλώσεις του στο kritikobasket.gr:
"Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε κάνει, ούτε εγώ ούτε τα παιδιά και μάλλον θα αργήσουμε να το κάνουμε.", δήλωσε εξ αρχής και πρόσθεσε
"Είναι ένα όνειρο που  έγινε πραγματικότητα. Είμαστε τυχεροί και ευτυχισμένοι που το ζούμε, δεν γίνεται καλύτερα", υποστήριξε ο κ.Θεοδωράκης που..ζητούσε από τους διπλανούς του να τον τσιμπήσουν , για να... ξυπνήσει και να δει ότι αυτό που ζούσε δεν ήταν όνειρο. 

"Είναι η πρώτη φορά για μας που κατακτάμε που κατακτάμε τίτλο σε πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό μας κάνει πιο πολύ υπερήφανους.Με την κοσμοπλυμμήρα που είχε σήμερα ο Κλαδισός και με την επιτυχία μας ελπίζουμε να φέρουμε περισσότερα παιδιά στο μπάσκετ".

Για το παιχνίδι τελικός με το Ηράκλειο τόνισε:
"Δεν είμαστε το φαβορί. Όταν όμως φτάσαμε κοντά τότε το πιστέψαμε και το κατακτήσαμε, γιατί το θέλαμε πιο πολύ απ' όλους τους άλλους" και συνέχισε "πήγαμε αποφασισμένοι στον μέχρι το τέλος. Είχαμε πάθος και ψυχή. Όλη η ομάδα είναι σαν μια οικογένεια: Από τις παίκτες έως το τεχνικό επιτελείο. Το αφιερώνουμε σε όλους όσους είδαν τους αγώνες μας όλο την χρονιά ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες".

Παράλληλα μοίρασε συγχαρητήρια τους παίκτες του.
"Τα συγχαρητήρια ανήκουν στα παιδιά και σε κανέναν άλλο.Αυτοί έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία. Υπερέβαλαν εαυτούς, έδωσαν και την ψυχή τους. Όποιος προπονητής και να είναι στον πάγκο με τέτοια παιδιά θα οδεύει στην επιτυχία.

Για τον μεγάλο αντίπαλο του ο νεαρός τεχνικός τόνισε:
"Το Ηράκλειο είναι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα.Δεν είναι τυχαίο ότι παίκτες του επιλέγονται στις Εθνικές και την αντρική ομάδα.Την  σεβαστήκαμε δεν την φοβηθήκαμε".

Για την ομάδα του ο Χανιώτης τεχνικός τόνισε:
Όταν μια ομάδα ομάδα κατακτά τον τίτλο στην τελική φάση των παίδων αήττητη, τότε νομίζω ότι τον κατακτά δίκαια.Ας είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό", και συνέχισε " Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται από έξι 97αρια,τα τρία αγωνιστικά έτοιμα, τα άλλα τρία όχι αφού ξεκίνησαν αργά το μπάσκετ.

Οι Ξυλάκης Αλεξίεβ , Σκανδάλης έδειξαν τις δυνατότητές τους και σε αυτό το παιχνίδι.
Τα υπόλοιπα είναι του 1998 και ένας του 1999.Χωρίς να θέλω να ξεχωρίσω κάποιον ο 99αρης μας ο Βλάχάκης σήμερα πήγε πολύ καλά. Έβαλε το μοναδικό μας τρίποντο σε καθοριστικό σημείο, ενώ είχε και ένα δυο όμορφα λει απ. Έχει θάρρος.Και είναι και μικρότερος ηλικιακά και κοντύτερος από όλους τους άλλους.
Αλλά και τα 98αρια μας βοήθησαν πολύ.Ο Φιωτοδημητράκης με τους καθοριστικούς πόντους που σημείωσε (σ.σ 6 πόντους), αλλά και ο Πρωτοπααδάκης.
Όλα τα παιδιά ήταν υπέροχα.Τους αξίζουν συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά".

Στην ερώτησή μας για το τι στόχους έχει από εδώ και πέρα στο Πανελλήνιο παίδων, μας άφησε....άφωνους:

"Λυπάμαι δεν μπορώ να πω τίποτα τώρα.Δεν ξέρω ούτε που συμμετέχουμε ούτε με ποιες ομάδες ,ούτε που θα γίνουν.Δεν το είχαμε  κοιτάξει γιατί δεν μας ενδιέφερε.Κοιτάζαμε παιχνίδι-παιχνίδι.Πάντως το γεγονός ότι θα αγωνιστούμε εκτός Κρήτης και θα παίξουμε με άλλες ομάδες διαφορετικού επιπέδου, θα βοηθήσουν να κερδίσουν εμπειρίες και εμείς και τα παιδιά".


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.