Ρέθυμνο Aegean | Ανακοίνωσε Σιζόπουλο, το όνειρο του Δουλγεράκη, έγινε πραγματικότητα.

Το δρομολόγιο Ηράκλειο – Ρέθυμνο θα πραγματοποιήσει ο Ανδρέας Σιζόπουλος, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Στέργιου Κουφού.
Η επίσημη ανακοίνωση για τη μεταγραφή.

«Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον αθλητή Ανδρέα Σιζόπουλο (29 ετών, 1.90, γκαρντ) για έναν χρόνο».

Ο πρώην παίκτης του ΟΦΗ αναμένεται να βοηθήσει την περιφερειακή γραμμή του Ρέθυμνο Aegean, καθώς μπορεί να αγωνιστεί στο «1» και στο «2». Εκτός από τον ΟΦΗ ο Σιζόπουλος έχει αγωνιστεί και σε ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚΤ, Παπάγου, Μίλωνα, Νήαρ Ηστ, ΙCBS, Αρκαδικό και Πανερυθραϊκό.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης μεταγραφής, οι Ρεθυμνιώτες θα κάνουν ακόμα δύο κινήσεις για να ολοκληρώσουν το ρόστερ τους ενόψει της νέας σεζόν. Πρόκειται για έναν Αμερικανό πλέι μέικερ και έναν Έλληνα για τις θέσεις «2»-«3», με τους Καλαμπόκη, Δέδα και Κυρίτση να διεκδικούν τη μία θέση.

Μ. Δουλγεράκης: Από τις Ακαδημίες του Ρέθυμνο Aegean στην Α1!

Το όνειρο του Μάρκου Δουλγεράκη αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Ο 17χρονος Ρεθυμνιώτης γκαρντ, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες του ΑΓΟΡ, μετέχει στην προετοιμασία της ανδρικής ομάδας και πλέον είναι σε θέση να διεκδικήσει την παρουσία του στο ρόστερ του Ρέθυμνο Aegean ενόψει της νέας περιόδου στην Α1. Ο νεαρός αθλητής είναι ένα αυθεντικό ταλέντο και η συνύπαρξή του με παίκτες εγνωσμένης αξίας μόνο θετικά στοιχεία μπορεί του προσδώσει για την «εκτόξευση» της καριέρας του.


Ο Μάρκος Δουλγεράκης γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου του 1995, έχει ύψος 1.92 και μπορεί να αγωνιστεί τόσο στη θέση «2» όσο και σε αυτή του «3». Τα πρώτα μπασκετικά βήματα τα έκανε σε ηλικία 10 ετών και συγκεκριμένα από τις ακαδημίες του Ρέθυμνο Aegean. Επίσης, αποτέλεσε βασικό στέλεχος των Μικτών ομάδων της ΕΚΑΣΚ.
Μάρκος Δουλγεράκης: «Όνειρο το να βρίσκομαι δίπλα σε αθλητές που θαύμαζα»
Ο 17χρονος μπασκετμπολίστας έκανε πολλές θυσίες για να καταφέρει να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Δεν μετανιώνει, όμως, γι’ αυτές και δηλώνει πως όλο αυτό που ζει είναι σαν όνειρο. Επίσης, τονίζει πως θα κάνει τα πάντα για να αποδείξει πως δίκαια βρίσκεται στην ανδρική ομάδα του Ρέθυμνο Aegean.
«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που προωθήθηκα στην ανδρική ομάδα του Ρέθυμνο Aegean. Είμαι δίπλα σε αθλητές τους οποίους θαύμαζα και μέχρι πέρυσι τους έβλεπα από την κερκίδα. Δεν περιγράφεται αυτό, είναι σαν όνειρο. Δεν το περίμενα ούτε ο ίδιος, αλλά θα προσπαθήσω να αποδείξω πως αξίζω να βρίσκομαι στην ομάδα.
Δουλέψαμε πολύ το καλοκαίρι με ατομικές προπονήσεις, με το εφηβικό, αλλά και στο γυμναστήριο. Είναι μια τεράστια ευκαιρία για μένα και έχω να κερδίσω πολλές και μεγάλες εμπειρίες για την ηλικία που βρίσκομαι. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μπορέσω να την εκμεταλλευτώ.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ την οικογένειά μου και την παρέα μου, που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το μπάσκετ. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόουτς Σταύρο Μυκονιάτη που δουλέψαμε πολύ όλο το καλοκαίρι και όλους αυτούς που με εμπιστεύτηκαν».
Σταύρος Μυκονιάτης: «Προϊόν της σωστής δουλειάς η προώθηση Δουλγεράκη στην πρώτη ομάδα»
Οι Ακαδημίες του συλλόγου, πλέον, δουλεύουν σε διαφορετικά πλαίσια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με σωστό προγραμματισμό και βασιζόμενα σε επαγγελματικό τρόπο προπόνησης. Ο Σταύρος Μυκονιάτης, ο βοηθός του Στέργιου Κουφού, έχει αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο και δηλώνει πως όποιο παιδί αξίζει και έχει τις δυνατότητες, θα προωθείται στην ανδρική ομάδα. Επίσης, τονίζει πως ο Μάρκος Δουλγεράκης δούλεψε πολύ σκληρά για να τα καταφέρει και έχει όλα τα προσόντα για να ανταποκριθεί και να μείνει κοντά στην πρώτη ομάδα.
«Η παραπάνω εξέλιξη με την προώθηση του Μάρκου Δουλγεράκη στην πρώτη ομάδα είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί δείχνει πως οι Υποδομές δουλεύουν σωστά και η ανδρική ομάδα του Ρέθυμνο Aegean θέλει να επενδύσει σε αυτά τα παιδιά, δίνοντάς τους τις απαιτούμενες ευκαιρίες για να εξελιχθούν.
Πλέον τα τμήματα Υποδομής της ομάδας δουλεύουν σε άλλο τρόπο λειτουργίας και σε προγραμματισμό και σε πιο επαγγελματικά πρότυπα προπόνησης, με σκοπό να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα παιδιά. Όποιο παιδί ξεχωρίζει από αυτό το πλάνο και το πρόγραμμα, θέλουμε να το προωθούμε στην επαγγελματική ομάδα. Παράδειγμα είναι ο Μάρκος Δουλγεράκης, ο οποίος όλο το καλοκαίρι δούλεψε πάρα πολύ μαζί μου και με τους άλλους προπονητές των Ακαδημιών, για να μπορεί να μπει στην προπόνηση και την προετοιμασία της επαγγελματικής ομάδας.
Έχει όλα τα προσόντα να ανταποκριθεί και να μείνει κοντά στην ανδρική ομάδα. Με αυτό τον τρόπο, θα ανοίξουμε και τον δρόμο και σε άλλα ταλαντούχα παιδιά, βάζοντας σωστή προπόνηση και τρόπο σκέψης, για να μπορέσουν να πλησιάσουν την ανδρική ομάδα».
agor.gr
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.