Αγία Γαλήνη |1o τουρνουά Streetbasketball-Τρίποντα, καρφώματα, αλλά και με ρακή!!!.

Έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του "ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN" και του ΓΑΣ Μεσσαράς, οι διοργανωτές είχαν δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό χώρο, κάτω από τα αγάλματα του Δαίδαλου και του Ίκαρου.

Καράγκουτης, Μπαρλάς, Κούμουλος και Ντιαλό έκλεψαν την παράσταση στο 1ο τουρνουά Streetbasketball στην Αγία Γαλήνη Κρήτης, με χρυσό χορηγό τη Forthnet. Νικητής στον διαγωνισμό τριπόντων επίδειξης, με συνοδεία ...ρακής ο Γιώργος Καράγκουτης. Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές.

Καρφώματα, τρίποντα και μάχες σώμα με σώμα, με φόντο το λιβυκό πέλαγος. Ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίας Γαλήνης πήρε άριστα στην διοργάνωση του 1ου τουρνουά Streetbasketball, το οποίο έγινε στο λιμάνι της περιοχής, στα νότια παράλια του Ρεθύμνου, το διήμερο 17-18 Ιουλίου, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής εβδομάδας. 

Έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του "ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN" και του ΓΑΣ Μεσσαράς, οι διοργανωτές είχαν δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό χώρο, κάτω από τα αγάλματα του Δαίδαλου και του Ίκαρου (σύμφωνα με τη μυθολογία, πέταξαν από την Αγία Γαλήνη πριν το τελευταίο τους ταξίδι), με τους αθλητές των 30 ομάδων που δήλωσαν συμμετοχή να αψηφούν τη ζέστη και να δίνουν τα πάντα για να κατακτήσουν την πρώτη θέση.

Επίσημοι προσκεκλημένοι των διοργανωτών, οι οποίοι αποτέλεσαν και την ομάδα επίδειξης ήταν ο Γιώργος Καράγκουτης, ο Παναγιώτης Μπαρλάς, ο Γιώργος Κούμουλος και ο Α. Ντιαλό. Οι τέσσερις αθλητές έδειχναν να απολαμβάνουν την παρουσία τους στην Αγία Γαλήνη, η οποία συνοδεύθηκε από πολλές ρακές τόσο στην παραλία, όσο και κατά τη διάρκεια των αγώνων !!! Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο νικητής στο διαγωνισμό επίδειξης τριπόντων, Γιώργος Καράγκουτης, πριν από κάθε σουτ είχε ζητήσει να έχει δίπλα του έναν δίσκο με ποτηράκια γεμάτα ρακές. Όπως ...αποδείχθηκε, μάλλον έβλεπε το καλάθι πιο ...μεγάλο, γι' αυτό και κατέκτησε την πρωτιά. Ένσταση πάντως δεν έκανε κανένας από τους συμμετέχοντες για ...ντοπάρισμα του Καράγκουτη την ώρα του διαγωνισμού.

"Ήταν ένα απόλυτα επιτυχημένο τουρνουά και ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη φιλοξενία. Η Αγία Γαλήνη είναι ένα μέρος που συνιστώ σε όλους για να κάνουν τις διακοπές τους, αφού το σίγουρο είναι ότι θα περάσουν υπέροχα", τόνισε μεταξύ άλλων στην κάμερα της NOVA ο Γιώργος Καράγκουτης, ενώ με τη σειρά του ο Παναγιώτης Μπαρλάς υποστήριξε: "Ήταν όλα άψογα. Η διοργάνωση ήταν επιτυχημένη 100% και νομίζω ότι τουρνουά streetbasketball στην Αγία Γαλήνη πρέπει να γίνει θεσμός. Εμείς νιώσαμε τη ζεστασιά του κόσμου και περάσαμε υπέροχα. Ευχαριστούμε για όλα".

Το δικό του σόου τη μέρα των τελικών έκανε και ο "ΑΓΟΡΙΝΟΣ", η μασκότ της ομάδας του Ρεθύμνου που εκπροσωπεί την Κρήτη στην Α1 ανδρών. Ο Γιώργος Κούμουλος, ο οποίος τίμησε για πολλά χρόνια το ελληνικό μπάσκετ και φέτος έβαλε τέλος στην καριέρα του ως αθλητής, βραβεύθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο Αγίας Γαλήνης και στη συνέχεια δήλωσε:

"Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου έκανε ο πολιτιστικός σύλλογος. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουν την προσπάθειά σου. Η Αγία Γαλήνη είναι ένα υπέροχο μέρος και οι αγώνες στέφθηκαν από τεράστια επιτυχία". Το τουρνουά τίμησε με την παρουσία του και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΣΑΚΕ, κ. Γιώργος Μαμαλάκης.

Ο ταμίας του πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Γαλήνης, Κώστας Νικηφοράκης, υποστήριξε στην κάμερα της NOVA: "Ήταν η πρώτη μας απόπειρα για τουρνουά Streetbasketball και στόχος μας είναι να γίνει θεσμός στην Αγία Γαλήνη. Ευχαριστούμε πολύ τη Forthnet για την οικονομική της στήριξη, καθώς και την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και όλους τους υπόλοιπους χορηγούς μας. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι γι' αυτό".

Με το τέλος των αγώνων άπαντες συμφώνησαν ότι το τουρνουά Streetbasketball 3X3 στην Αγία Γαλήνη θα γίνει θεσμός στην πριοχή και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι. 

Η Πολιτιστική εβδομάδα, στην οποία χρυσός χορηγός είναι η Forthnet, ολοκληρώνεται το βράδυ της Παρασκευής 20 Ιουλίου με τη μεγάλη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.

novasports.gr- Φωτο: facebook.com/pages/ΓΑΣ-ΜΕΣΣΑΡΑΣ-BASKETBALL



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.