Εργασιακό μπάσκετ Χανίων | Ναύσταθμος/Βετεράνοι-Πολυτεχνείο στον τελικό.

Μετά από πράγματι συναρπαστικά παιχνίδια βγήκε το ζευγάρι του τελικού στο φετινό εργασιακό τουρνουά μπάσκετ της Α1 κατηγορίας και για τον τίτλο θα παίξουν  Ναύσταθμος/Βετεράνοι-Πολυτεχνείο.Στις πρώτες αναμετρήσεις των ημιτελικών, η ομάδα Ναύσταθμος/Βετεράνοι κέρδισε 55-48 την περυσινή πρωταθλήτρια ομάδα Ασφάλειες Γλεντουσάκης, ενώ η Κάβα Κασιμάτης επικράτησε 58-57 του Πολυτεχνείου....

Κάβα Κασιμάτης
Οι επαναληπτικοί αγώνες διεξήχθησαν προχθές, στο κλειστό που βρίσκεται στο Καμπάνι και κυριολεκτικά, η διακύμανσή τους... έκοβε την ανάσα.
Πρώτα έπαιξαν  Ασφάλειες Γλεντουσάκης-Ναύσταθμος/Βετεράνοι και  η πρώτη ομάδα, έχοντας ένα εξαιρετικό 3ο δεκάλεπτο πήρε διαφορά 5 πόντων. Στην τελευταία περίοδο έγινε μεγάλη "μάχη" και τελικά ο αγώνας τελείωσε 71-64, δηλαδή με την ίδια διαφορά που είχαμε και στο 1ο ματς, οπότε χρειάστηκε η 5λεπτη παράταση για να ξεκαθαρίσει η πρόκριση. Σε αυτήν, η ομάδα Ναύσταθμος/Βετεράνοι κατάφερε να μειώσει και η τελευταία κόρνα από τη γραμματεία τη βρήκε ηττημένη, αλλά με μόλις 1 πόντο (73-72), άρα υπερτερώντας στη διαφορά (+6) πήρε αυτή το εισιτήριο για τον τελικό.
Τα δεκάλεπτα ήταν 17-17, 33-39 (ημιχρ.), 56-51, 71-64 (κ.α.), 73-72 (παρ.).
Για τις Ασφάλειες Γλεντουσάκης ο Μίχας σημείωσε 26 (7) πόντους και ο Πετρίδης 14, ενώ Αλεξάκης με 20 (3) και Τζουβαδάκης με 19, ήταν οι πρώτοι σκόρερ των ηττημένων μεν, προκριθέντων δε.
Ακολούθησε το παιχνίδι Πολυτεχνείο-Κάβα Κασιμάτης, που με τη διαφορά μόλις ενός πόντους από την πρώτη αναμέτρηση εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με την Κάβα Κασιμάτης να ξεφεύγει 6 πόντους με τη λήξη της 3ης περιόδου, όμως στην τελευταία, το Πολυτεχνείο έκανε... αντεπίθεση και τελικά κατάφερε να πάρει αυτό  τη νίκη με 51-49. Έτσι, έχοντας +1 πόντο διαφορά, "σφράγισε" και το εισιτήριο για τον τελικό.   
Τα δεκάλεπτα ήταν 18-16, 27-26 (ημιχρ.), 38-32, 49-51, για τους ηττημένους ο Μπουζουνιεράκης σημείωσε 14 πόντους και ο Χριστινάκης 12 (2), ενώ πρώτοι σκόρερ των νικητών ήταν οι Ανεζάκης (19), Μουντριανάκης 9 (1).

Όσον αφορά τα πλέι άουτ, όπως μας ενημέρωσαν, τελικά θα υποβιβαστεί μόνο μια ομάδα και θα είναι η ηττημένη του ζευγαριού Μηχανικοί-Κίσσαμος Πικάντικο, αφού στα ματς της α' φάσης είχαμε. ΙΝΚΑ Χανίων-Κίσσαμος Πικάντικο 56-54
Μηχανικοί- Ωρίωνας 44-78 (πρώτοι αγώνες)
 Κίσσαμος Πικάντικο-ΙΝΚΑ Χανίων 54-58
Ωρίωνας-Μηχανικοί 58-36 (επαναληπτικοί).

Τέλος, στους αγώνες κατάταξης, τ' αποτελέσματα ήταν: 

Ελεύθεροι Επαγγελματίες/Κομμώσεις Βυρουράκη-Οικοδόμοι 58-76
Πολεμικό Ναυτικό-Τροχός & Κίνηση Ριτζάκης/Planet Fitness 46-55
Οι αγώνες κατάταξης είναι προγραμματισμένο να συνεχιστούν την προσεχή Δευτέρα, με αναμετρήσεις μεταξύ των νικητριών ομάδων των προαναφερομένων  ζευγαριών, αλλά και μεταξύ των αντίστοιχων ηττημένων.

Α2 κατηγορία
Στην Α2 κατηγορία, τώρα, την άνοδο στην Α1 εξασφάλισαν οι Τραπεζικοί/Burgermania έχοντας καλύτερη διαφορά (+7) από τους Κύκλωπες, τους οποίους κέρδισαν 62-49 στο πρώτο παιχνίδι, ενώ ηττήθηκαν 56-62 στο δεύτερο. Οι αναμετρήσεις στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών ολοκληρώνονται την προσεχή Δευτέρα, οπότε θα παίξουν για δεύτερη φορά Ενετικόν-Καφέ Πυξίδα (62-57 το σκορ του πρώτου αγώνα) και η ομάδα που θα επικρατήσει εξασφαλίζει την άνοδο στην Α1, ενώ θ' αγωνιστεί με την Τραπεζικοί/Burgermania για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας.
Ακόμη, σε αγώνες κατάταξης είχαμε: 
Θύελλα/Επιπλα Γιαννουδάκης-Ιπ...Πότες 55-52
Δικηγόροι-Γερμανός Καλύβες 22-28
Μελισσοκομία Κατσανεβάκης-ΤΕΙ  25/05/12. 

* Υπενθυμίζουμε ότι και τα δυο τουρνουά τα διοργανώνει το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Χανίων.
haniotika-nea.gr

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.