Γυναίκες ΕΚΑΣΚ | Πρωταθλητής Κρήτης ο Ηρόδοτος (74-54 τον ΟΑΧ).

Το...πολυσυζητημένο ντέρμπι τίτλου στις γυναίκες, ανάμεσα σε Ηρόδοτο και ΟΑΧ, είχε χρώμα μπλε, αφού η ομάδα της Δ.Σταυρακάκης έκανε το sweep και επικράτησε στο 5ο και τελευταίο παιχνίδι με 74-54...


Το παιχνίδι, ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Ηροδότου αφού μετά το αρχικό 4-0, προηγήθηκε στο 5΄28" με 9-2 με την Γαλιτσιάνου να σημειώνει το πρώτο καλάθι της Χανιώτικης ομάδας.Οι γηπεδούχοι έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου στην κατάμεστη Αλικαρνασσό, έκλεισε το δεκάλεπτο με 19-14 με καλάθι των Νυσταζάκη (Ηρόδοτος και Φοβάκη (ΟΑΧ).



Στο δεύτερο δεκάλεπτο η....υπηρεσιακή (λόγω τιμωρίας του Λ.Θεοδωράκη), προπονήτρια του ΟΑΧ Χανίων Φ.Δημητρουλάκη, πίεσε έκλεψε μπάλες ασταμάτητο τρέξιμο και προσπάθησε να μειώσει (24-14 στο 6΄50") αλλά η Μαθιουδάκη με τρίποντο απάντησε (27-16).
Το ημίχρονο  έκλεισε με 36-23.



Στην ανάπαυλα και λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, η ΕΚΑΣΚ δια του Αντιπροέδρου του κ.Περυσινάκη Δ. τίμησε με πλακέτες τον παλαιό παίκτη και παράγοντα τώρα του Ηράκλειο κ.Γ.Χαρωνίτη, όπως επίσης τίμησε την μνήμη του παλαιού αθλητή και προπονητή του ΟΑΧ Θοδωρή (Τζέρι) Παπαγρηγοράκη.Την πλακέτα την παρέλαβε η σύζυγός του.



Στην επανάληψη η Φρόσω Δημητρουλάκη, χρησιμοπίησε τις (πολλές) νεαρές παίκτριες της με ζον πρες προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς και μείωσε ακόμα και στους 8 πόντους (56-48) 7’:47’’ πριν το φινάλε του αγώνα. Σε αυτό το καθοριστικό σημείο οι γηπεδούχες είχαν την ψυχραιμία να κρατήσουν το πλεονέκτημα και με σερί 6-0 επανέφεραν τη διαφορά στους 14 πόντους (62-48), ενώ στο τέλος την αύξησαν κιόλας με το τελικό +20 να αποτελεί τη μέγιστη τιμή της. 

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι δίκαια η ομάδα της Δ.Σταυρακάκη κατέκτησε τον τίτλο, ενώ από την άλλη ο ΟΑΧ, έδειξε ότι με το υλικό που διαθέτει, θα είναι η ανερχόμενη δύναμη στο Γυναικείο Κρητικό μπάσκετ.
Η ομάδα της Αλικαρνασσού πλέον θα διεκδικήσει την επάνοδό της στην Α2 γυναικών μέσω των μπαράζ, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ιβίσκο Ρόδου, τον Κούρο Σάμου, τον Αρη Θήβας και την Άμιλλα Τρίπολης.
Στους οργανωμένους οπαδούς του Ηροδότου που βρέθηκαν στο παιχνίδι, υπήρχε συνεχώς η παρουσία και ο έλεγχος αυτών, του προέδρου του Ηροδότου κ.Γ.Πασχαλίδη.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ- ΟΑΧ  74-54
Διαιτητές: Χαλαμπαλάκης, Γιαννακουδάκης.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-14, 36-23 (ημίχ.), 54-42, 74-54.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Δ. Σταυρακάκη): Γιαλιτάκη 13, Νισταζάκη 13, Κοιλάδη 15, Δακανάλη, Βλαχάκη 4, Μαθιουδάκη 18 (2), Παπαϊωσήφ 5, Δεδελετάκη 6, Δανδουλάκη.
ΟΑΧ (Φ. Δημητρουλάκη): Κουτσουρελάκη 5, Φραντζεσκάκη 2, Τζουγκράκη, Κασσωμένου 3 (1), Φοβάκη 3, Λαμπιθιανάκη 4, Ζύφη, Κώτσου 8, Γραμματικάκη, Γαλητσιάνου 25 (1), Φουράκη 2, Βαρυπατάκη 2. 


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.