Σε 10 αγωνιστικές το Ρέθυμνο Aegean ανέδειξε 11 MVP.


«Το πλήρωμα του χρόνου» για τον πιο θεαματικό παίκτη του ελληνικού πρωταθλήματος που δεν είναι άλλος από τον Μπρέντ Πέτγουεϊ, ήρθε την τελευταία αγωνιστική, με την ανάδειξή του ως MVP.Ο Γ.Κούμουλος δηλώνει "Ευρώπη η τέλος το μπάσκετ", ενώ  το 2ο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ, με τον Πανιώνιο, χωρίς κόσμο στην Νέα Σμύρνη....

Η μεγαλύτερη «ατραξιόν» της φετινής ομάδας του Ρέθυμνο Aegean είναι, δίχως αμφιβολία, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ. Ο «ιπτάμενος» Αμερικανός προσφέρει μοναδικές στιγμές θεάματος σε κάθε παιχνίδι, με εντυπωσιακά καρφώματα, τάπες και γενικότερα με τη συμπεριφορά του, που παραπέμπει σε αληθινό σταρ.
Ερχόμενος από τους παγκοσμίου φήμης «Χάρλεμ», γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το πώς θα καταφέρει να ξεσηκώσει το κοινό και να το κάνει να ευχαριστηθεί αυτό που παρακολουθεί. 
«Το πλήρωμα του χρόνου» για τον πιο θεαματικό παίκτη του ελληνικού πρωταθλήματος ήρθε την τελευταία αγωνιστική, με την ανάδειξή του ως MVP.
Απέναντι στον ΚΑΟΔ, ο Αμερικανός ήταν συγκλονιστικός και σε 35 λεπτά συμμετοχής έκανε τα μηχανάκια της στατιστικής υπηρεσίας του ΕΣΑΚΕ «να χτυπήσουν κόκκινο», καθώς συγκέντρωσε 41 βαθμούς. Πέτυχε 25 πόντους (5/5 βολές, 7/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα), πήρε εννέα ριμπάουντ, έδωσε πέντε ασίστ, κέρδισε τέσσερα φάουλ και επιδόθηκε σε τρεις τάπες.
Η διοίκηση του Ρέθυμνο Aegean καταβάλει κάθε προσπάθεια για να κρατήσει στην ομάδα τον Πέτγουεϊ και οι συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του βρίσκονται σε καλό επίπεδο.  Όλα, όμως, θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες.
Με αφορμή την ανάδειξή του ως κορυφαίος της 26ης αγωνιστικής, ο Πέτγουεϊ δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ τα εξής: 
«Θέλαμε να κερδίσουμε το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, για να αφήσουμε μία χαρούμενη εικόνα σε όλον τον κόσμο. Το ματς με τον ΚΑΟΔ ήταν ανοιχτό, εμείς επιβάλλαμε τον ρυθμό μας, δείξαμε συγκέντρωση και προσφέραμε θέαμα, πράγμα πολύ σημαντικό για τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο.
Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα που τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Πρόκειται για τεράστια επιτυχία του συλλόγου και του Ρεθύμνου γενικότερα. Εμείς προσπαθούμε να ευχαριστιόμαστε τα παιχνίδια, γεγονός που το καταφέραμε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.
Σχετικά με τον τίτλο του MVP, όλη τη σεζόν προσπαθούσαν να τον κατακτήσω (γέλια) και επιτέλους τα κατάφερα. Και οι 11 συμπαίκτες μου με βοήθησαν για να αναδειχθώ κορυφαίος της 26ης αγωνιστικής και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ο κόσμος ευχαριστήθηκε με το θέαμα, τα καρφώματα και τις όμορφες φάσεις του παιχνιδιού και φυσικά από τη νίκη της ομάδας μας.
Πλέον έχουμε μπροστά μας τα πλέι οφ και μία πολύ δυνατή ομάδα, τον Πανιώνιο. Τα μεταξύ μας παιχνίδια στην κανονική διάρκεια παρουσίασαν ξεχωριστό ενδιαφέρον και κάτι τέτοιο θα γίνει και τώρα. Ο Πανιώνιος είναι μία σκληρή ομάδα, που παίζει πολύ δυνατή άμυνα. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την συγκέντρωσή μας και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Σε 10 αγωνιστικές το Ρέθυμνο Aegean ανέδειξε 11 MVP

Οι «κυανόλευκοι» κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου δεν σταμάτησαν να καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Σε 24 αγώνες κατέκτησαν 15 νίκες και υπέστησαν εννέα ήττες. Εξ αυτών, πανηγύρισαν εννέα φορές στο «Μελίνα Μερκούρη» και ηττήθηκαν μονάχα από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Καβάλα. Εξαιρετικός ήταν και ο απολογισμός μακριά από «σπίτι τους» με έξι νίκες και έξι ήττες. Και για όσους το παραβλέπουν ή το ξεχνούν ή το αποσιωπούν, το Ρέθυμνο Aegean είναι νεοφώτιστη ομάδα στην Α1 και στο παρελθόν είχε αγωνιστεί μόλις μία φορά «στην μεγάλη κατηγορία». Συνεπώς το φετινό επίτευγμα της κατάληψης της 4η θέσης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα.
Οι Ρεθυμνιώτες, λοιπόν, ανέδειξαν σε δέκα αγωνιστικές 11 MVP. Αυτό συνέβη γιατί την 20η αγωνιστική οι Ράιτ, Κρίστμας μοιράστηκαν το βραβείο του κορυφαίου, μετά το ματς με το Μαρούσι.
Αναλυτικά οι αγώνες και οι MVP στην ξέφρενη πορεία του Ρεθύμνου.
5η αγ.      Ρέθυμνο-Ηλυσιακός    Παπανικολάου
8η αγ.      Ρέθυμνο-Πανιώνιος    Ράιτ
9η αγ.      Περιστέρι-Ρέθυμνο     Κρίστμας
13η αγ.    ΚΑΟΔ-Ρέθυμνο          Ράιτ
14η αγ.    Ίκαρος-Ρέθυμνο        Ράιτ
18η αγ.    Ηλυσιακός-Ρέθυμνο   Ράιτ
19η αγ.    Ρέθυμνο-ΠΑΟΚ          Ράιτ
20η αγ.    Μαρούσι-Ρέθυμνο      Ράιτ & Κρίστμας
24η αγ.    Ρέθυμνο-Κολοσσός    Ράιτ
26η αγ.    Ρέθυμνο-ΚΑΟΔ          Πέτγουεϊ

Γιώργος Κούμουλος: «Ευρώπη η η  τελευταία μου εμφάνιση»

Ο μεγάλος άτυχος στο παιχνίδι του Ρεθύμνου με τον ΚΑΟΔ ήταν ο Γιώργος Κούμουλος. Ο «κυανόλευκος» αρχηγός αγωνίστηκε μόλις για εννέα λεπτά, όταν και τραυματίστηκε (θλάση στον οπίσθιο μηριαίο), με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.
«Στο ματς με τον ΚΑΟΔ θέλαμε τη νίκη για να εξασφαλίσουμε την 4η θέση. Παρά την απραξία τόσων ημερών και τα προβλήματα τραυματισμών, διψούσαμε για τη νίκη και αυτό φάνηκε στο παρκέ. Η σημερινή είναι μία ιστορική μέρα για το Ρέθυμνο, με μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συλλόγου.
Στην αρχή είχαμε θέσεις ως στόχο την παραμονή, στη συνέχεια κοιτάξαμε προς την 8άδα, στην 6άδα και με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να κατακτήσουμε την 4η θέση. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές και όλους τους συντελεστές.
Ενδεχομένως αυτή να ήταν η τελευταία μου εμφάνιση ως παίκτης της ομάδας, πρώτα όμως θα κάνω κάποιες συζητήσεις και θα δούμε. Αν η ομάδα αποφασίσει να αγωνιστεί στην Ευρώπη, θα ήθελα να είμαι μέλος της και να κλείσω έτσι την καριέρα μου. Μετά τη θλάση στο σημερινό παιχνίδι δύσκολα θα προλάβω τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Μακάρι οι συμπαίκτες μου να προκριθούν επί του Πανιωνίου για να μπορέσω ν’ αγωνιστώ ξανά τη φετινή χρονιά».

Χωρίς κόσμο ο Πανιώνιος στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης.

Ο Πανιώνιος τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή, όταν και το παιχνίδι διεκόπη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνεπώς, στο 2ο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ, οι «κυανέρυθροι» θα υποδεχτούν χωρίς κόσμο το Ρέθυμνο Aegean.
Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του αθλητικού δικαστή για την τιμωρία του Πανιωνίου:
«Για περιορισμένης εκτάσεως επεισόδια (ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο) που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αθλητή, καθώς και υβριστικά συνθήματα που απευθύνονταν από τους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας εναντίον αθλητή της φιλοξενούμενης ομάδας, ποινή της διεξαγωγής εντός έδρας αγώνα χωρίς την παρουσία θεατών για δυο (2) αγωνιστικές ημέρες και πρόστιμο 50.000,00 ευρώ, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό της 8-4-2012».
"rethnea.gr"
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.