Ηράκλειο | Δυο δεύτερα....και η γραμματεία .


Το παιχνίδι του «Ηράκλειο» με τον Δούκα, τελείωσε με τον πιο οδυνηρό τρόπο για την Ηρακλείωτικη ομάδα, όμως  ένσταση που υπέβαλαν οι παράγοντες του «Ηράκλειο» θεωρώντας ότι το νικητήριο φόλοου του Ζακυνθινού ήταν εκπρόθεσμο, ενδέχεται να έχει τύχη.Αυτό το στηρίζουν, αφού αναφέρουν ότι πρόκειται  για λάθος της γραμματείας η οποία άργησε να χτυπήσει την κόρνα της λήξης....

Το γεγονός πως ο χρόνος μετά την επαναφορά ( απέμεναν 2,1’’) άρχισε να κυλάει καθυστερημένα, αποτελεί το πιο σημαντικό επιχείρημα για το «Ηράκλειο», καθώς αποδεικνύεται μέσω του βίντεο του αγώνα.
Αξίζει να τονιστεί ότι ότι οι διαιτητές βλέποντας το βίντεο του αγώνα, έδωσαν δίκιο στους παράγοντες της Κρητικής ομάδας, όμως η ζημιά είχε γίνει.Στο «Ηράκλειο» κάνουν λόγο για «κλοπή» ( όχι με πρόθεση φυσικά) καθώς αν η επιτροπή ενστάσεων της ΕΟΚ δεν τους δικαιώσει, τότε η ομάδα δύσκολα θα μπορέσει να καλύψει αυτήν την εκτός προγράμματος ήττα.
Στην Ομοσπονδία εχει κατατεθεί συμπληρωματικό υπόμνημα από την πλευρά του «Ηράκλειο» στο οποίο θα αναφέρεται η παράβαση (τεκμηριωμένα) για το εκπρόθεσμο καλάθι του Ζακυνθινού.

Ας δούμε τι αναφέρουν τα κυριότερα μπασκετικά site και όχι μόνο, για την υπόθεση αυτή:

(cretesports.gr):«Μετά και την εξέταση του βίντεο, είναι δεδομένο ότι έγινε τραγικό λάθος σε βάρος της ομάδας μας που μπορεί να κοστίσει την άνοδο. Αν ο χρόνος κυλούσε κανονικά, τότε το καλάθι δε θα μετρούσε ποτέ. Δε μας ενδιαφέρει ποιος χρεώνεται το λάθος. Ο σκοπός είναι να βρούμε το δίκιο μας από τα αρμόδια όργανα, στα οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη», τόνισε ο προπονητής του «Ηράκλειο» Βασίλης Ράλλης με το πιο ψύχραιμο μάτι της επόμενης μέρας.

(infobasket.gr) Η φάση της αγωνιστικής

Επειτα από ενδελεχή έρευνα (και μόνο έπειτα από αυτή) το σουτ του Γιάννη Ζακυνθινού μοιάζει να είναι εμπρόθεσμο (ακριβώς τη στιγμή που μηδενίζεται το χρονόμετρο), με τη διαφορά ότι τα 2,1’’ αρχίζουν να μετρούν αντίστροφα με μικρή καθυστέρηση (0,1’’ ή 0,2’’) μέχρι να πάρει ο Αχής τη μπάλα στα χέρια του για το τρίποντο… Όπως και να ‘χει, η φάση είναι τόσο οριακή, που καμία εκ των δύο ομάδων δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται για οποιαδήποτε απόφαση έπαιρναν στη συγκεκριμένη φάση οι διαιτητές. Όχι από τη στιγμή που δεν προβλέπεται πουθενά η χρήση instant replay, πολύ περισσότερο δε video από μία διαδικτυακή μετάδοση…

Το ματς της αγωνιστικής

Στο Λίντο έγινε το ματς που συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο για το φινάλε του. Ο Δούκας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 13 πόντους διαφορά στο 26′, με 7 περίπου 2,5 λεπτά πριν από τη λήξη, στο τέλος όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη (74-73) χάρη σε ένα σερί 7-0, που είχε ως κατάληξη του το αμφιλεγόμενο καλάθι του Ζακυνθινού στη λήξη του αγώνα. Αξιο αναφοράς είναι ότι ο Δούκας άρχισε το 3οδεκάλεπτο χάνοντας τα 12 από τα πρώτα 13 σουτ που επιχείρησε. Συνολικά είχε στην 3η περίοδο 4/15 δίποντα και 0/7 τρίποντα, κι όμως νίκησε…

(basketnet.gr) Στην Κρήτη, χάρη σε ένα φόλοου που θύμισε έντονα το καλάθι του Τσίλντρες απέναντι στην Παρτίζαν στο Φάιναλ Φορ του 2010, ο Ζακυνθινός μετά το αίρμπολ του Άχη σε σουτ τριών πόντων έδωσε την σπουδαία νίκη στο Δούκα κόντρα στο Ηράκλειο. Στη συνέχεια υπήρξε ένταση από την πλευρά των γηπεδούχων που θεωρούσαν πως το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο, όμως το βίντεο δείχνει να δικαιώνει -έστω και οριακά- τους διαιτητές.

Στα σχόλια που έστειλε στο kritikobasket.gr, ο (απόλυτα έγκριτος και σοβαρός) Μιχάλης Κουμάκης αναφέρει:
Από την στιγμή που ο Αχής πιάνει την μπάλα στην επαναφορά, περνούν 3/10 (τρία δέκατα) του δευτερολέπτου χωρίς να ενεργοποιηθεί το χρονόμετρο. Όταν η μπάλα έχει φύγει από τα χέρια του Ζακυνθινού στο φόλοου απομένει 1/10 του δευτερολέπτου (εμπρόθεσμα). Την όλη ζημιά την έχει κάνει ο χρονομέτρης και στην πραγματικότητα το καλάθι είναι εκπρόθεσμο κατά 2/10 του δευτερολέπτου.
Μιχάλης Κουμάκης
Y.Γ. Στην διάθεση του καθένα το δικό μου βίντεο πίσω από την μπασκέτα όπου φαίνεται όλη η φάση με τον πίνακα και τον χρόνο στο βάθος και ανάλυση καρέ καρέ των πάντων.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να δούμε πότε θα το καταλάβετε,δεν υπάρχει το "βίντεο του αγώνα".δεν είναι επίσημο στοιχείο.απλά τυγχάνει να βιντεοσκοπητε ερασιτεχνικά ο αγώνας!