Ρέθυμνο Aegean| Να συνεχίσει το ίδιο καλά και το 2012 θέλουν οι Κρητικοί.

Το 2011 ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο για το Ρέθυμνο Aegean, το οποίο βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 14 βαθμούς και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον και δη το 2012....


Η προετοιμασία των «κυανόλευκων», επί ρεθυμνιώτικου εδάφους, ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα και η αποστολή αναχώρησε σήμερα τα ξημερώματα (5.00) για το «νησί των ιπποτών». Για σήμερα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η τελευταία προπόνηση, η οποία θα γίνει στο «Βενετόκλειο», γήπεδο που θα λάβει χώρα το αυριανό ματς, το οποίο θα ξεκινήσει στις 16.00.
Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετώπισε το τελευταίο τριήμερο ο Στέργιος Κουφός, έχει να κάνει με τον Περικλή Δορκοφίκη. Ο έμπειρος πάουερ-φόργουορντ ταλαιπωρείται από ίωση, με αποτέλεσμα να μην δώσει το «παρών» στις χθεσινές προπονήσεις. Βέβαια, δεν τίθεται θέμα απουσίας του από το αυριανό παιχνίδι, έστω και αν δεν είναι 100% έτοιμος. Από κει και πέρα, άπαντες προπονήθηκαν κανονικότατα και σε εντατικούς ρυθμούς, με στόχο ν’ αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, το πρώτο για το 2012.
Βέβαια, το έργο των «κυανόλευκων» μόνο εύκολο δεν χαρακτηρίζεται. Οι «θαλασσί» έχουν δείξει αξιοζήλευτη σταθερότητα στη φετινή τους πορεία, διαθέτοντας ένα πολύ «δυνατό όπλο», που δεν είναι άλλο από το «Βενετόκλειο». Η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά δεν έχει ηττηθεί στο «σπίτι της», στο οποίο αποκτά μεγάλη δυναμική, προσπαθώντας να ελέγχει πλήρως το ρυθμό του εκάστοτε παιχνιδιού.
Συνεπώς, ο έλεγχος του ρυθμού, η αποφυγή των λαθών και η συγκέντρωση στις λεπτομέρειες αναμένεται ν’ αποδειχθούν τα «κλειδιά» του πρώτου ροζ φύλλου αγώνα για το 2012.
Στις δηλώσεις του ο Στέργιος Κουφός, δεν έκρυψε πως  ζηλεύουν για τις νίκες που έχει σημειώσει.
"Έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη αποστολή. Ο Κολοσσός έχει πετύχει οκτώ νίκες, γεγονός που είναι πολύ όμορφο για την  ομάδα της Ρόδου και πραγματικά το ζηλεύουμε. Δικαιότατα βρίσκεται σε τόσο υψηλή βαθμολογική θέση" είπε αρχικά ο Κουφός και συνέχισε: "Ο Κολοσσός μπορεί να διαχειρίζεται ιδιαίτερα το παιχνίδι του, το οποίο βασίζεται στην διατήρηση του βασικού κορμού του. Οι Τσάμης, Χαρίσης και Ασημακόπουλος αποτελούν τους κινητήριους μοχλούς, με προεξέχοντα τον Τσάμη.
Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας, η καλή χημεία, η διατήρηση του περσινού κορμού, από την στιγμή μάλιστα που οι περισσότερες ομάδες έχουν κάνει πολλές αλλαγές στα ρόστερ τους σε σχέση με πέρυσι. Σε συνδυασμό με τις φετινές μεταγραφές και κυρίως του Έλληνες παίκτες, ο Κολοσσός έχει  δημιουργήσει κάτι πάρα πολύ όμορφο.
Σαφέστατα και έχουμε δύσκολή αποστολή. Περιμένουνε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα μας μετά τις γιορτές. Η ψυχολογία μας είναι πολύ υψηλή και θέλουμε να τη διατηρήσουμε. Στόχος μας για το 2012 είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε όλες τις ομάδες, όπως κάναμε το 2011.
Επίσης, τα παιχνίδια που διεξάγονται στη Ρόδο έχουν ιδιαιτερότητες. Η έδρα είναι δυνατή και υπάρχει πάθος στο γήπεδο. Εάν καταφέρουμε να σταματήσουμε αυτό το πάθος, με την ανακοπή των αιφνιδιασμών, τότε θα έχουμε πολλές πιθανότητες για να κατακτήσουμε το θετικό αποτέλεσμα".

Ο Αβραάμ Καλλινικίδης τόνισε: 

"Για το Ρέθυμνο το 2011 βάσει συγκομιδής βαθμών και εμφανίσεων ολοκληρώθηκε θετικά. Πλέον καλούμαστε να δώσουμε ανάλογη συνέχεια και για το 2012. Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στη Ρόδο, με αντίπαλο τον Κολοσσό. Είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά, νοιώθουμε αρκετά καλά και είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.
Ο Κολοσσός είναι μία πολύ καλή ομάδα, βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας και διαθέτει ένα ιδιαίτερο στιλ παιχνιδιού στην έδρα της. Παρόλα αυτά, εμείς βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, είμαστε αισιόδοξοι και πάμε στη Ρόδο για να πάρουμε τη νίκη, όπως κάνουμε σε κάθε ματς. Σεβόμαστε τη δυναμική του Κολοσσού, αλλά εμείς θα επιδοθούμε στον δικό μας τρόπο παιχνιδιού για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα.
Μέλημά μας, γενικότερα, είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και στα εκτός έδρας ματς και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε. Στην Καβάλα χάσαμε τη νίκη στο τέλος, λόγω κάποιων λαθών που κάναμε και στο Περιστέρι πήραμε μία πολύ μεγάλη και σημαντική νίκη. Το ίδιο θα επιδιώξουμε να κάνουμε και με τον Κολοσσό".


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.