Απο το Ρέθυμνο δεν περνά κανείς !!!! (Ρέθυμνο Aegean-Πανιώνιος 77-67).



Το κάστρο στο Ρέθυμνο υψώνεται συνεχώς !!! Άλλη μια σπουδαία νίκη για το σύνολο του Σ.Κουφού που εκμεταλλεύτηκε την έδρα του , σημειώνοντας την τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 και την δεύτερη συνεχόμενη στο κάστρο του Ρεθύμνου...


Η δύναμη της έδρας μίλησε και πάλι για το Ρέθυμνο που επιβλήθηκε του Πανιωνίου με 77-67. Ήταν η τέταρτη νίκη των γηπεδούχων και παράλληλα η πρώτη ήττα των «κυανέρυθρων» μετά από έξι συνεχόμενα επιτυχημένα αποτελέσματα. 
 Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά με πολλά άστοχα σουτ, λάθη και κακές επιλογές στην επίθεση. Σταδιακά όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βελτιώσουν σημαντικά την απόδοσή τους και με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Δορκοφίκη και Καλλινικίδη προηγήθηκαν 12-6 στο 5’. Έχοντας βρει τον ρυθμό τους οι Κρητικοί άρχισαν να αυξάνουν τη διαφορά προηγούμενοι 21-12 στο 9’. Οι Νεοσμυρνιώτες με 4/12 σουτ εντός παιδιάς στην πρώτη περίοδο βρέθηκαν από νωρίς να κυνηγάνε στο σκορ. Το Ρέθυμνο παρουσιάστηκε ακόμα καλύτερο στη δεύτερη περίοδο. Με τον Ράιτ να οργανώνει υποδειγματικά και τον Τζόνσον να δίνει λύσεις προερχόμενος από τον πάγκο ξέφυγε με 30-16 στο 13’ και ανέβασε τη διαφορά μέχρι τους 19 πόντους (47-28) με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Στην τρίτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι και προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά ώστε να γίνουν απειλητικοί, αλλά δεν κατάφεραν και πολλά πράγματα. Κι αυτό διότι το Ρέθυμνο με τους Κρίστμας και Ράιτ να είναι ζεστοί στην επίθεση κατάφερε να συντηρήσει ένα προβάδισμα γύρω στους 14 πόντους, κάνοντας έτσι το έργο του «Ιστορικού» εξαιρετικά δύσκολο. Στην τέταρτη περίοδο ο Πανιώνιος συνέχισε την προσπάθεια με τους Στίβεσον, Μπάρλο και Ξανθόπουλο να σηκώνουν το μεγαλύτερος βάρος στο επιθετικό κομμάτι, το μόνο όμως που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 73-65 δύο λεπτά πριν το φινάλε. Κορυφαίοι των νικητών οι Κρίστμας και Ράιτ. Από τον Πανιώνιο ξεχώρισαν οι Στίβεσον, Μπάρλος και Ξανθόπουλος. Άποντος τελείωσε τον αγώνα ο Κις. Να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία των Πηλοΐδη, Σταματόπουλου και Μπήτη. 
Τα δεκάλεπτα: 23-14, 45-27, 63-51, 77-67.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Κουφός): Κρίστμας 18 (1), Κούμουλος, Παπανικολάου 8 (2), Ράιτ 15, Καλλινικίδης 8 (1), Δορκοφίκης 3 (1), Τζόνσον 11, Λάτοβιτς 5 (1), Πέτγουεϊ 2, Δέδας 3 (1), Κατσαρές 4
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 12 (2), Κις, Αθανασούλας, Στίβεσον 16 (7/7 διπ.), Ντίμπλερ 2, Γιάνκοβιτς 10, Καββαδάς 3, Ιωάννου 2, Σαρικόπουλος 2, Νάντζφεϊ 4, Παραγιός, Μπάρλος 16.
Πηγή: "basketnet.gr".

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.