Ανοίγουν τον Ιανουάριο του 2012 τα βοηθητικά στα “Δύο Αοράκια” .


Μέχρι τέλος του 2011 αρχές του 2012 τα δύο βοηθητικά γήπεδα του μεγάλου γυμναστηρίου στα “Δύο Αοράκια” θα δοθούν στον αθλητισμό της πόλης για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες που έχει στο γηπεδικό...


Ο Δήμος Ηρακλείου υπέγραψε με την ΓΓΑ το πρωτόκολλο Διοικητικής παραλαβής για την χρήση του γυμναστηρίου και απομένουν τυπικές λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί επίσημα η διάθεση του κλειστού στους Ηρακλειώτες. Τα “Δύο Αοράκια” από τον Απίρλιο θεωρητικά είχαν περάσει στη δικαιοδοσία του Δήμου Ηρακλείου, πρακτικά όμως δεν είχε απόλυτη ελευθερία στη διαχείρισή τους. Τώρα με την Διοικητική Παραλαβή που υπογράφτηκε πριν μέρες, ο δήμος έχει αρχίσει ήδη να ετοιμάζει τις μελέτες για την χρήση του αλλά και να διαμορφώνει τους χώρους για να φιλοξενήσει αγώνες και συλλόγους που θα το ζητήσουν.

Ως γνωστόν, σε οικόπεδο τού πρώην Δήμου Αλικαρνασσού στη θέση “Δύο Αοράκια” κατασκευάστηκε από την ΓΓΑ το μεγάλο κλειστό κατασκευή που ξεκίνησε το 2003 και η ολοκλήρωσή της αναμενόταν μέσα στο 2005, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Ωστόσο, το μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο ολοκληρώθηκε κατά 99% με μεγάλη καθυστέρηση, μέσα στο 2008 και κατά 100% (οδική πρόσβαση) το 2010, λίγο πριν το All Star Game του ΕΣΑΚΕ.

Η χωρητικότητα του κλειστού γηπέδου είναι 5.222 θεατές, από τους οποίους οι περίπου 1.000 σε πτυσσόμενες εξέδρες. Δίπλα ακριβώς στην κυρίως σάλα (εμβαδού 2.098 τ.μ.) έχει κατασκευαστεί ένα βοηθητικό γυμναστήριο / προπονητήριο (εμβαδού 1.600 τ.μ.). Αυτό θα χρησιμοποιούν οι σύλλογοι σε πρώτη φάση.

Το Κλειστό Γυμναστήριο, όπως έχουμε δει με το μπάσκετ και το βόλεϊ, μπορεί να φιλοξενήσει αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα. Ο Δήμος Ηρακλείου έχει εκπονήσει μελέτη βιωσιμότητας και αξιοποίησης σύμφωνα με την οποία μπορεί να φιλοξενήσει αθλητικά γεγονότα διεθνούς κύρους (Μπάσκετ, Βόλευ, Χαντμπολ, Ενόργανη Γυμναστική, Πυγμαχία, Πάλη, Ξιφασκία, άρση Βαρών, αθλήματα ΑμΕΑ κ.α.) και ταυτόχρονα να λειτουργήσει ως χώρος προπόνησης, δημοτικό γυμναστήριο για τον «Αθλητισμό για όλους», πολιτιστικά γεγονότα, συναυλίες, εκθεσιακός χώρος κ.α.
Το κόστος κατασκευής του ανέρχεται στα 28 εκατ. ευρώ.

patris.gr
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.