Β.Πλεξουσάκης | Δεν μπαίνουμε στη λογική "ας ξεκινήσουμε και βλέπουμε"...."

Βαρυσήμαντη συνέντευξη στην "Εφ.Ανατολή", έδωσε ο γ.γ της ΕΚΑΣΚ Β.Πλεξουσάκης σχετικά με την απόφαση της Ένωσης για αναστολή επ αόριστο την έναρξη των Πρωταθλημάτων της....

Διαβάστε περιεκτικά παρακάτω τι τόνισε ο Ιιεραπετρίτης γενικός γραμματέας, ενώ σε εικόνα, υπάρχει το απόκομμα της Εφημερίδας "Ανατολή", με όλο το άρθρο Αναλυτικά."Πατήστε τη" για μεγένθυση...
"Όπως καταλαβαίνετε, η κατάσταση εξελίσσεται άσχημα αν και ήταν αναμενόμενο. Μια Πολιτεία που δεν νοιάζεται ούτε για το παρόν και το μέλλον των παιδιών, στερώντας μέχρι και τα βασικά από τα σχολεία (μεταξύ όλων των άλλων) θα ήταν ευσεβής πόθος μας, να περιμένουμε ότι θα ασχοληθεί με την άθλησή τους. Οι περικοπές στις Ομοσπονδίες ήταν κάτι λοιπόν, που το περιμέναμε. Και εμείς στην ΕΚΑΣΚ , περιμένουμε να μας πει η "μητρική" Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για το πως θα κινηθούμε , αφού αυτή έχει την ευθύνη για το μπάσκετ στη χώρα. 
Κάποιες Ενώσεις (κι αυτές καταχρεωμένες) ξεκίνησαν πρωταθλήματα με τη λογική "ας ξεκινήσουμε και βλέπουμε" , μεγαλώνοντας τα χρέη προς διαιτητές,κριτές και άλλους. Όμως το τωρινό Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚ έχει δεσμευτεί ότι δεν θα αυξήσει ούτε ένα ευρώ , τα ήδη υπάρχοντα χρέη που άφησαν κληρονομιά οι προηγούμενες διοικήσεις. Κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο , παρά το γεγονός ότι αναγκαστήκαμε να ακολουθήσουμε τις ήδη υπάρχουσες προκηρύξεις, μειώσαμε κατά πολύ το κόστος των πρωταθλημάτων (βοήθησαν διαιτητές&κριτές σε αυτό) μειώνοντας μετακινήσεις διαιτητών-κριτών και διαμορφώνοντας το πρόγραμμα ανά εβδομάδα στην βάση της λογικής της οικονομίας. Για τον σκοπό αυτό έτρεξε κυρίως ο Πρόεδρος κος Δασκαλάκης, που πήρε την κατάσταση στα χέρια του και δεν άφηνε καμιά λεπτομέρεια να του διαφύγει, ενημερώνοντας παράλληλα συνεχώς τα σωματεία για τις όποιες αλλαγές αναγκάζονταν να κάνει. Εξίσου πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του κου Πασχαλίδη που έβγαζε κάθε εβδομάδα το κόστος των αγώνων και συμφωνώντας τα ποσά με τους Συνδέσμους Διαιτητών-Κριτών, φτάσαμε στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου να τους έχουμε εξοφλήσει για την περίοδο 2010-11.
Παράλληλα, διακανονίσαμε ή εξοφλήσαμε πολλά από τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων .
 Όλα αυτά τα αναφέρω , για να τονίσω ότι η ΕΚΑΣΚ δεν πρόκειται , αν δεν διασφαλίσει έσοδα, να ξεκινήσει να χρεώνει έξοδα , παραπέμποντας πληρωμές στις καλένδες χωρίς προοπτική εξόφλησης. Τι κάνουμε λοιπόν? Καλούμε τα σωματεία να αρχίσουν να προβληματίζονται για την επόμενη μέρα (σε περίπτωση δήλωσης αδυναμίας της Ε.Ο.Κ. ώς αποτέλεσμα των περικοπών από τη Γ.Γ.Α.) και να καταθέσουν προτάσεις για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων , τουλάχιστον των υποδομών, με δικά μας μέσα (σαν σωματεία). Προσωπικά, έχω κάποια σχέδια για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε σαν σωματεία για την διεξαγωγή πρωταθλημάτων,  αν τα πράγματα οδηγηθούν στα άκρα στις σχέσεις ΕΟΚ-ΓΓΑ και μείνουν οι Ενώσεις χωρίς ενίσχυση. Το σίγουρο είναι ότι όπως και να έχει, δεν θα αφήσουμε τους νεαρούς αθλητές μας χωρίς αγώνες και νομίζω όλα τα σωματεία κινούνται με αυτήν την λογική. Απλώς περιμένουμε σαν ΕΚΑΣΚ τις οδηγίες της "μητρικής" Ομοσπονδίας για το πως θα κινηθούμε τις επόμενες ημέρες. 
Όπως ανέφερα και πριν όμως, είναι προαπαιτούμενη η συμμετοχή όλων των συλλόγων στη λήψη αποφάσεων για την επόμενη μέρα. Εξάλλου οι διαδικασίες "άμεσης δημοκρατίας" θα μας χρειαστούν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, ιδιαίτερα τώρα στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε ως πολίτες αυτής της χώρας".

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να μας πείτε τι κάνετε για να διασφαλίσετε έσοδα (σπόνσορες ίσως?)

Ή περιμένετε να πέσουν ως μάννα εξ ουρανού?

Για το γηπεδικό απέχετε, για τα πρωταθλήματα απέχετε. Τι κάνετε?

Ανώνυμος είπε...

εγω βλεπω οτι εχετε επιλεξει την ευκολη λυση δεν μας δινουν λεφτα δεν ξεκιναμε τα πρωταθληματα συγνωμη κυριοιαλλα δεν διοικεις ετσι ψαχνεις να βρεις λυση δεν περιμενεις τον βασιλακοπουλο ποτε δεν θα ειναι αδιαθετος για να σε δεχθει και ετσι και αλλοιως ξερουμε οτι λεφτα δεν θα δωσει η ομοσπονδια ομως οι μερες περνουν και καθεσται και περιμενετε με σταυρωμενα τα χερια αραγε τι καλεστε τα σωματεια σε μια συσκεψη να δουμε τι θα γινει τελικα να βοηθησουν ολοι

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.Ο Γ.Γ.ΤΗΣ ΕΚΑΣΚ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ.ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ.ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΚ!c

Ανώνυμος είπε...

ειναι ο μόνος που παραγει παικτες! ολες οι υπόλοιπες ομάδες της εκασκ (άρα και η δικία σου ) ειναι εξαφανισμένες !

Ανώνυμος είπε...

to θεμα ειναι να ανεβασουμε το κρητικο μπασκετ το να βγαζεις ενα παιχτη και να τον στελενεις εκτος κρητης αυτο δεν βοηθα το κρητικο μπασκετ δυστυχως και μην μου πειτε οτι δεν εχουμε ομαδες να κρατησουμε τα παιδια αυτα δοξα το θεο απο σε ολες της εθνικες κατηγοριες εχουμε ομαδες φετος

Ανώνυμος είπε...

πλάκα κάνεις? εδώ οι κρητικές ομάδες ειναι με μισθοφόρους κατα 80% και δεν βάζουν να παιξουν ουτε τους δικους τους έφηβους!

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά τζάμπα διαφημιση στον πλεξουσάκη κάνουμε? τα σχόλια τα θεωρώ κακιπροαιρετα! ελέος να ποινικοποιήσουμε και τον μοναδικό που παράγει κατι στην κρήτη και ταυτοχρονα να κατηγορουμε και ολους τους υπολοιπους επειδή δεν παράγουν!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

και ο Εργοτέλης έχει καλές υποδομές , μην το ξεχνάμε.

Ανώνυμος είπε...

Και το ποιες ομάδες είναι εξαφανισμένες ας δούμε τα αποτελέσματα σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο!!(αν και δεν είμαι "κιτρινόμαυρος").Απλά κάποιοι έχουν καλές δημόσιες σχέσεις και κάποιοι άλλοι όχι.Γιατί μη μου πείτε ότι τα πάντα στο χώρο του μπάσκετ,όπως και γενικά,βασίζονται στην αξιοκρατία!!

Ανώνυμος είπε...

τα καλύτερα παιδικοεφηβικά τα εχουν ο ΑΓΟΡ ,το Ηράκλειο και ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ , δεν μπορουμε να παραβλέψουμε ομως οτι η ιεράπετρα βγάζει παικτες , δεν φτάνουν οι δημόσιες σχέσεις αν ενας παικτης ειναι "πακέτο" ,εξάλου αν η ιέραπετρα κρατούσε τους παικτες που δίνει θα ήταν εξίσου καλή στα παιδικοεφηβικά .Γνώμη μου ειναι οτι απλά πρέπει να λέμε μπράβο σε οτι θετικό γινεται στην κρήτη χωρις να προσπαθουμε για σκοπιμότητες (να θιξουμε π.χ. τον πλεξουσάκη ) να ακυρώνουμε σημαντικές προσπάθειες. Οποιος απο τους παλιους της εκασκ τα έχει με τους νέους της εκασκ μπορεί να παρουσιάσει επιχειρήματα "εκασκ" (χρέη ,σπόνσορες κλπ).

Ανώνυμος είπε...

Και πριν που κρατούσε τους παίκτες,όπως λες,δεν κατόρθωσε κάτι αξιόλογο εκτός από να φτάσει σε 1 τελικό εφήβων με τον ΑΓΟΡ,όπου και έχασε.Ως μέλος της ΕΚΑΣΚ και ειδικά γενικός γραμματέας τι έχει κάνει εκτός από την τακτοποίηση των οικονομικών(ας ειναι καλά οι ομάδες και οι διαιτητές-κριτές για την παραγραφή των οφειλομένων προς αυτούς)?Είδατε κάτι καινούριο και πρωτοποριακό να συμβαίνει?Έχει βαλτώσει το μπασκετ στην Κρήτη.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο περυσι: 1η θεση στους παμπαιδες β',2η θεση παμπαιδες α' , 3η θ'εση παιδικο.