ΕΚΑΣΚ |Αφιέρωμα στο τοπικό πρωτάθλημα μπάσκετ ανδρών.

Ένα πολύ ενδιαφέρον και αξιόλογο αφιέρωμα, παρουσιάζει σήμερα στην "εφ.Νεα Κρήτη" η Νίκη Μηλιαράκη, για το πρωτάθλημα των Ανδρών της ΕΚΑΣΚ.Για όσους δεν το διάβασαν δείτε παρακάτω.... 


Αφιέρωμα στο τοπικό πρωτάθλημα μπάσκετ ανδρών
Με δέκα ομάδες θα διεξαχθεί φέτος το τοπικό πρωτάθλημα μπάσκετ των ανδρών, καθώς από τις δεκατρείς που υπήρχαν πέρυσι ο Ηρόδοτος ανέβηκε κατηγορία, ο Χερρονάσιος δε θα κατεβάσει ανδρική ομάδα και ο Λιβυκός Κουτσουρά αποβάλλεται, καθώς στο περιθώριο των δύο χρόνων που είχε για να δημιουργήσει ομάδα παίδων και εφήβων δεν τα κατάφερε.
Υπήρξε το ενδεχόμενο οι ομάδες του τοπικού να είναι εννέα, αλλά τελικά η Ιεράπετρα αποφάσισε να κατεβάσει και ανδρική ομάδα. Έτσι, μαζί με την Ιεράπετρα, τη δεκάδα συμπληρώνουν (με αλφαβητική σειρά) οι Ακαδημία Ρεθύμνου, Αναγέννηση, Ανδρογέας, Δειλινό, Κύδων, Μεσαρά, Σητειακός, Φιλαθλητικός και Χάνδακας.
Κάποιες από τις 10 ομάδες φαίνεται να επενδύουν στα νιάτα, κάποιες ενισχύθηκαν ανακυκλώνοντας τους ήδη υπάρχοντες αθλητές και άλλες θα στηριχθούν στον περυσινό τους κορμό. Ανδρογέας, Δειλινό, Χάνδακας και Φιλαθλητικός, οι ομάδες του Ηρακλείου δηλαδή, φαίνεται να διαθέτουν τα πιο δυνατά ρόστερ, ενώ Ιεράπετρα, Κύδων και Σητειακός επενδύουν στους νεαρούς αθλητές. Η Ακαδημία Ρεθύμνου έχει κάνει ελάχιστες αλλαγές, όπως και η Μεσαρά. Ιδιαίτερα αποδυναμωμένη είναι η Αναγέννηση, η οποία επίσης θα στηριχθεί σε νεαρούς αθλητές.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ελάχιστες είναι οι ομάδες που διατήρησαν τους προπονητές που είχαν πέρυσι στους πάγκους τους. Για την ακρίβεια, η Ιεράπετρα κράτησε τον Μαρίνο Γαϊτανάκη, ο Ανδρογέας τον Γιάννη Πετεινό, η Ακαδημία Ρεθύμνου τον Γιάννη Σταθόπουλο και η Αναγέννηση τον Μανόλη Μαραγκάκη. Από εκεί και πέρα στο Δειλινό πήγε ο Μάνος Καρλάφτης, στη Μεσαρά ο Στέλιος Καρκανάκης, στο Χάνδακα ο Δημήτρης Κασαπίδης, ενώ πρωτοεμφανιζόμενοι είναι ο Θόδωρος Λεκάκος στον Κύδωνα και ο Δημήτρης Κουπασιάρης στο Σητειακό.
Να υπενθυμίσουμε ότι η κλήρωση του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία έναρξης. Το σίγουρο είναι ότι το πρωτάθλημα θα γίνει με σύστημα πουλ (όλοι θα παίξουν με όλους και ο πρώτος αναδεικνύεται πρωταθλητής) και ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα.
Αναλυτικά, το μεταγραφικό... παζάρι του τοπικού πρωταθλήματος μπάσκετ των ανδρών έχει ως εξής:

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Προπονητής: Γιάννης Σταθόπουλος.
Ήρθαν: Ο Ηλίας Παρασκευόπουλος (Απόλλων Αθηνών) και ένας ακόμη αθλητής από το Λεβαδειακό, το όνομα του οποίου δε γίνεται ακόμα στη δημοσιότητα.
Έφυγαν: -
Πρεμιέρα προετοιμασίας: 10/9/11.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Προπονητής: Μανόλης Μαραγκάκης.
Ήρθαν: Κρεμασμένος (Χερσόνησος), Χελιδόνης (Χάνδακας), Γερακιανάκης (Φιλαθλητικός).
Έφυγαν: Κοκκιάδης, Σηφάκης, Τζάνης, Γιαβρίδης και Χάτζη.
Πρεμιέρα προετοιμασίας: 29/08/11

ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ
Προπονητής: Γιάννης Πετεινός.
Ήρθαν: Δοκιμάκης (Δειλινό), Τερζάκης (Δειλινό), Παπαδάκης (Δειλινό), Αναστασάκης (Ηρόδοτος), Σταματάκης (Ηρόδοτος), Αλεβιζάκης (Ηρόδοτος), Σεϊμένης και Δρακάς (οι δύο τελευταίοι είχαν αγωνιστεί στο παρελθόν στο «Ηράκλειο»).
Έφυγαν: Αρβανίτης, Μηλαθιανάκης, Χριστοδουλάκης, Μουδάτσος, Μπαξεβάνης, Καπετανάκης, Βισκαδουράκης, Χωματάς, Χαριτάκης.
Πρεμιέρα προετοιμασίας: 22/08/11.

ΔΕΙΛΙΝΟ
Προπονητής: Μάνος Καρλάφτης.
Ήρθαν: Χριστοδουλάκης (Ανδρογέας), Κοκκιάδης (Αναγέννηση), Τζάνης (Αναγέννηση), Γιαβρίδης (Αναγέννηση), Καλασούντας (Εργοτέλης), Συντυχάκης Μην. (Εργοτέλης), Αναστασάκης (Ηράκλειο), Αγγελόπουλος.
Έφυγαν: Παπαδάκης, Οικόνομου, Δοκιμάκης, Τερζάκης.
Πρεμιέρα προετοιμασίας: 22/08/11.

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Προπονητής: Μαρίνος Γαϊτανάκης.
Ήρθαν: Ο Ζοφοριανάκης (Εργοτέλης) και πιθανότατα θα αποκτηθούν και κάποιοι παίκτες από το Λιβυκό Κουτσουρά, μια και η ομάδα διαλύθηκε.
Έμειναν: Στρατάκης, Κορνιωτάκης, Κοροβέσης, Μαντζαράκης, Ανδρουλάκης.
Έφυγαν: Νατσίδης, Μάλλιαρης, Μπότσογλου, Χατζηιωαννίδης, Κολοβός.
Πρεμιέρα προετοιμασίας: Τέλος Αυγούστου.


ΚΥΔΩΝ
Προπονητής: Θοδωρής Λεκάκος.
Ήρθαν: Αδοντάκης, Κριθινάκης, ενώ αποκτήθηκε και ένας πλέι μέικερ από τη Λάρισα που είναι φοιτητής, αλλά το όνομά του δεν έγινε γνωστό.
Έφυγαν: Ρούτσης, Ηλίας και Θόδωρος Λεκάκος.
Πρεμιέρα προετοιμασίας: 18/08/11.


ΜΕΣΑΡΑ
Προπονητής: Στέλιος Καρκανάκης.
Ήρθαν: Κατσαπρακάκης Γιώργος (Κερατέα), Κτιστάκης Παναγιώτης (έπαιζε πρόπερσι στον Πειραϊκό, πέρυσι δεν αγωνιζόταν), Ορφανουδάκης Μιχάλης (Ιπποκράτης Κω), Κονταξάκης Γιώργος (πρόπερσι έπαιζε σε ομάδα του Αιγάλεω, πέρυσι απείχε).
Έφυγαν:-
Επέστρεψαν: Χαραλαμπάκης Νίκος (Κύπρο), Λυρώνης Κώστας.
Πρεμιέρα προετοιμασίας: 22/08/11.

ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ
Προπονητής: Κουπασιάρης Δημήτρης.
Ήρθαν: Παυλής Παναγιώτης (ΑΟ Πηλίου «4»), Γκικάκης Μιχάλης (Κουτσουράς), Μιχελάκης Κώστας (Κουτσουρά), ενώ επιστρέφουν στη δράση ο Μακρυνάκης Μανόλης και πιθανότατα ο Μάνος Τσουκάλης.
Έφυγε: Περακάκης Γιώργος.
Προωθούνται απ’ τις υποδομές: Στογιάνοβιτς Άντριαν, Κοκολάκης Νίκος, Καραγιαννάκης Μίλτος και Δερμιτζάκης Μανόλης.
Πρεμιέρα προετοιμασίας: 22/08/11


ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
Προπονητής: -
Ήρθαν: Χατζής Δημήτρης (φοιτητής), Σαπουτζάκης (Χερρονάσιος), Θεολογήτης (Εφηβικό ΟΦΗ), Καλλέργης (εφηβικό Εργοτέλη), Χωματάς (Ανδρογέας), Χαραλαμπάκης (Ηρόδοτος), Ουρανός («Ηράκλειο»).
Έφυγαν: Βαρνάβας(Εργοτέλης).
Πρεμιέρα προετοιμασίας: Τέλος Αυγούστου.

ΧΑΝΔΑΚΑΣ
Προπονητής: Δημήτρης Κασαπίδης.
Ήρθαν: Μουδάτσος (Ανδρογέας), Βισκαδουράκης (Ανδρογέας), Μπαξεβάνης (Ανδρογέας), Καπετανάκης (Ανδρογέας), Κουτρούλης (Χερρονάσιος), Βαλαμούτσουνος, Βεργετάκης, Τσαγκαράκης, Συντυχάκης (Χερρονάσιος), Σηφάκης (Αναγέννηση), Τσεπαπαδάκης Μιχ. , Αντωνογιωργάκης, Ζαχαριουδάκης, Δότσιος.
Έφυγαν: Αθουσάκης, Πίτσος, Τσεπαπαδάκης Απόστ., Μπορμπαντωνάκης, Δεληδάκης, Σταθόπουλος, Σταματάκης, Μαμάκας, Χελιδόνης, Φαλελάκης, Σγουράκης, Καβρουλάκης, Λιναρδάκης Βαγγ. Και Θαν.
Πρεμιέρα προετοιμασίας: 22/08/11.

Πηγή: "neakriti.gr"
Share on Google Plus

About kreta

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.