Μ. Δασκαλακης: «Επικρατεί χάος στην ΕΚΑΣΚ»

Διευκρινήσεις στη συνέχεια της χθεσινής συνέντευξης, έδωσε ο πρόεδρος στης ΕΚΑΣΚ κ.κ Μιχάλης Δασκαλάκης στο ραδιοφωνικό σταθμό και στην ιστοσελίδα sporfm.gr.Την αντιγράψαμε παρακάτω:
Με δεδομένο πλέον ότι το άνοιγμα της ΕΚΑΣΚ ξεπερνά της 256.000 ευρώ η νέα διοίκηση αναζητά λύσεις προκειμένου να αντιστρέψει την υπάρχουσα κατάσταση.
Ο νέος πρόεδρος της Κρητικής Ένωσης κ. Μιχάλης Δασκαλάκης φαίνεται να μην πιστεύει στους λανθασμένους χειρισμούς της απερχόμενης διοίκησης και δε δίστασε να παραδεχτεί ότι «επικρατεί ένα χάος. Είναι δύσκολες οι καταστάσεις και πρέπει να βοηθήσουν όλοι»Ο ίδιος, όμως, φαίνεται ότι υποψιαζόταν την πραγματικότητα, καθώς όπως λέει:
«Στην τελευταία γενική συνέλευση είχα πει ότι το άνοιγμα θα ξεπερνά της 230.000 ευρώ και δυστυχώς δικαιώθηκα. Δε θεωρώ ότι υπήρξαν ατασθαλίες από την προηγούμενη διοίκηση, αλλά δεν τους βγήκε ο υπολογισμός σε πολλά πράγματα. Δεν μπορείς να υπολογίζεις ότι θα πάρεις για παράδειγμα δέκα ευρώ από την ΕΟΚ, κάνεις έξοδα δεκαπέντε και τελικά παίρνεις οκτώ. Αυτό ήταν το πρόβλημα και γι’ αυτό δημιουργήθηκε αυτό το υπόλοιπο. Υπήρχε έλλειψη σωστού προγραμματισμού ειδικά από τη στιγμή που έβλεπαν ότι κάθε χρόνο η ΕΟΚ έδινε και λιγότερα. Έγινε λάθος σχεδιασμός και στους ορισμούς των πρωταθλημάτων, όπως αυτό των νέων».
Ακυρώσεις και διακοπή πρωταθλημάτων
Μάλιστα, όπως παραδέχτηκε: «πιθανότατα δε θα διεξαχθεί φέτος. Υπάρχει η περίπτωση ακόμα και να διακοπούν όλα τα πρωταθλήματα εκτός από αυτά των παμπαίδων-παγκορασίδων, των οποίων τα έξοδα έχουν αναλάβει εξολοκλήρου τα σωματεία. Να σταματήσουν οι αγώνες μέχρι να βρούμε τι θα κάνουμε». Στη νέα διοίκηση έχουν βγει τα κομπιουτεράκια και ως το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται να γίνει γνωστό το ακριβές ποσό που θα χρειαστεί για τη διεξαγωγή των φετινών πρωταθλημάτων.
Αλλαγές στο Παίδων
Ο Μιχάλης Δασκαλάκης, πάντως πιστεύει: «και οι φετινές προκηρύξεις βγήκαν χωρίς σωστό προγραμματισμό με αποτέλεσμα τα συστήματα διεξαγωγής να είναι απαράδεχτα σε ορισμένα πρωταθλήματα, όπως αυτό των παίδων που έχει χωριστεί σε δύο κατηγορίες. Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα γίνουν πολλοί αγώνες, αλλά θα πρέπει ως το Μάιο να έχουμε βγάλει πρωταθλητή. Την περίοδο των εξετάσεων θα γίνονται ταυτόχρονα και αγώνες. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως έβαλαν το Ακρωτήρι στο β’ όμιλο, όπου υπάρχουν μόνο ομάδες απομακρυσμένες όπως η Σητεία και ο Αγ. Νικόλαος».
Αναβολή λόγω ποδοσφαίρου σάλας!
Μόνιμο πρόβλημα αποτελεί τα τελευταία χρόνια και το γηπεδικό, στο οποίο στάθηκε ο νέος πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ προαναγγέλλοντας μάλιστα και την αναβολή του αγώνα ανδρών Ακαδημία Ρεθύμνου-Ηρόδοτος καθώς το ερχόμενο Σάββατο το κλειστό «Μ. Μερκούρη» είναι γεμάτο από αγώνες βόλεϊ και ποδόσφαιρο σάλας! Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα διεξαχθεί το επόμενο Σάββατο 4 Δεκεμβρίου.
Μπορεί να μετακομίσει
Ο πολύπειρος προπονητής, αλλά πρωτάρης στην προεδρία, Μιχάλης Δασκαλάκης επισημαίνει ότι: «υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν μπορούμε να βρούμε λύσεις από τη μία μέρα στην άλλη. Τα τηλέφωνα στα γραφεία είναι κομμένα, χρωστάμε ενοίκια από το Μάιο, ενώ από το ξεκίνημα του 2011 θα υπάρξει αύξηση στο ενοίκιο και δεν αποκλείεται να μετακομίσουμε σε μία αίθουσα του Παγκρήτιου σταδίου προκειμένου να γλυτώσουμε κάποια χρήματα. Του χρόνου υπολογίζουμε ότι θα πάρουμε 40.000 ευρώ από την ΕΟΚ την ίδια ώρα που τα πάγια έξοδά μας είναι 30.000 χωρίς να υπολογίζουμε αυτά που θα χρειάζονται για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων».
«Εγώ δε θα βάλω μέσα την ΕΚΑΣΚ»
Παρά το γεγονός ότι τα πράγματα είναι δυσοίωνα ο Μιχάλης Δασκαλάκης είναι αποφασισμένος να προσπαθήσει να σώσει  την κατάσταση. «Εγώ δεν πρόκειται να βάλω άλλο μέσα την ΕΚΑΣΚ. Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν στη γενική συνέλευση που θα γίνει ώστε να βρούμε λύσεις. Το πιθανότερο είναι να ζητήσουμε από τα σωματεία να διαγραφούν κάποια χρέη του παρελθόντος. Θα ακούσουμε και τις δικές του προτάσεις και θα αποφασίσουμε για το καλύτερο της Ένωσης», κατέληξε. 
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.