Συνέντευξη Παντελή Ρυακιωτάκη.

Ο πρόεδρος του Ηράκλειο Ο.Α.Α.  κ.κ Π.Ρυακιωτάκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στον athleticradio.gr και με ξεκάθαρη γλώσσα, έιπε για όλους και για όλα.Αντιγράφουμε..
«Μας ενδιαφέρει το καθαρό σπορ στο Ηράκλειο»
Με… μπασκετικές καταβολές αλλά και ξεκάθαρες αθλητικές απόψεις ο Παντελής Ρυακιωτάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή του Γιώργου Κορτσιδάκη.
  
Πήρε τα ηνία του ΟΑΑΗ αναλαμβάνοντας με μια ομάδα ανθρώπων την διοίκηση του ιστορικού συλλόγου. Ο πρόεδρος του Ομίλου... έπαιξε μπάλα «Στο γήπεδο του Athletic» για την προσπάθεια που επιτελείται τόσο στο μπάσκετ, όσο και στα υπόλοιπα τμήματα του Ηρακλείου…


Πως προέκυψε η  ενασχόληση σας με τα διοικητικά του ΟΑΑΗ…
«Όπως όλοι εμάς έτσι και εγώ έχω στενή σχέση από μικρός με τον αθλητισμό. Και επί Παπακαλιάτη είχα εθελοντικά προσφέρει στην ομάδα χωρίς να είμαι στο διοικητικό κομμάτι. Ήμουν πάντα μέλος του ομίλου. Και στο παρελθόν ασχολήθηκα στα διοικητικά της ΕΚΑΣΚ. Δυστυχώς κάποιοι δεν θυμούνται. Αυτοί είναι οι μονίμως απόντες. Και οι εθελοτυφλούντες. Αν η κριτική δεν έχει να κάνει με επιφανειακές ή οπαδικές συμπάθειες δεν έχω πρόβλημα. Και ο κρίνων κρίνεται. Διακρίνω όμως ότι κάποιοι ξεκινούν με σκοτεινές ή θολές σκοπιμότητες.Το τίμημα του να κατέχεις μια θέση είναι ότι η κριτική είναι εύκολη. Είμαι και εγώ έτοιμος να το πληρώσω».


Τι μπορούμε να πούμε για το διοικητικό σας  συμβούλιο…
«Το νέο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν σχέση με τον αθλητισμό».


Ποια είναι τα πιο σημαντικά  προβλήματα που αντιμετωπίζει  το «Ηράκλειο»;
«Έχουμε το τένις, το σκάκι, τον πινγκ- πονγκ και το μπάσκετ. Επιτυχίες υπάρχουν σε όλα τα αθλήματα και Πανελλήνιους τίτλους. Στην υλικοτεχνική υποδομή ο όμιλος διαθέτει σήμερα οκτώ υπέροχα γήπεδα Τένις που είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Διαθέτει αίθουσα για το σκάκι και για το πινγκ-πονγκ. Το πρόβλημα είναι στην καλαθοσφαίριση. Θα μπορούσε ο σύλλογος επί εποχής Παπακαλιάτη να έχει ένα χώρο ιδιόκτητο. Ένα κλειστό γυμναστήριο 1500 ανθρώπων. Όπως έγινε στον ΟΦΗ επί Υφυπουργίας Κουράκη, με τον Βασίλη τον Ξημέρη. Αν το είχε σκεφτεί ο Μανόλης πιστεύω ότι θα το είχε κάνει, με τα χρήματα που διέθετε εκείνη την εποχή. Έχουμε αυτήν την ώρα ένα κλειστό που είναι κυριολεκτικά …κλειστό. Τα έξοδα είναι πράγματι τεράστια. Αλλά έχει δίπλα ένα χώρο ένα προπονητήριο, το οποίο θα μπορούσε να έχει διατεθεί σε ομάδες. Κάναμε μια συνάντηση και αυτό που είπαμε ότι αν διατεθεί θα ήταν καλό για την πόλη. Το  προπονητήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα. Όχι μόνο για το μπάσκετ, αλλά και το βόλεϊ. Κάθε χώρος θα έδινε λύσεις».


Η ομάδα του μπάσκετ έχει θέσει πρωταγωνιστικό στόχο στην Β’ Εθνική…
«Για μας ο στόχος είναι η παραγωγή παικτών είναι μονόδρομος. Αυτός είναι ο στόχος μας για το μπάσκετ. Από εμένα δεν θα ακούσετε τίποτε άλλο. Κάνουμε μια συλλογική προσπάθεια. Από πολλούς από λίγα. Δεν μπορεί να γίνει σήμερα διαφορετικά. Οι χρηματοδότες στο μπάσκετ είναι πλέον λίγοι. Η πόλη και η κοινωνία του Ηρακλείου ανταποκρίθηκε με στήριξη στην ομάδα».


Η επιστροφή του Νίκου Τούλη;
«Ο Νίκος Τούλης εκφράζει το μπάσκετ στην Κρήτη. Ήταν επιλογή του Γιάννη Χαρωνίτη, να τον φέρουμε κοντά να βοηθήσει. Είναι ο μεγαλύτερος προπονητής που έχει αναδείξει η Κρήτη. Ο Νίκος έχει και την ευθύνη των ακαδημιών  του μπάσκετ που μας ενδιαφέρουν πολύ. Έχουμε κοντά μας  και τον Παύλο  Βαρζακιάν  διοικητικά, ο οποίος μας δίνει λύσεις σε πολλά θέματα».


Η  οικογένεια Παπακαλιάτη συνεχίζει να στηρίζει τον όμιλο;
«Είναι κοντά και αγαπάνε τον όμιλο. Είναι οι ευεργέτες του Ομίλου. Όλη η οικογένεια. Μάλιστα βοηθούν ακόμη και υλικά την προσπάθεια και ενισχύουν αυτό που γίνεται. Γενικά μπορώ να πώ ότι είναι συγκινητική η βοήθεια όλης της πόλης στην προσπάθεια μας. Μας ενδιαφέρει υγεία στην ομάδα μας και το καθαρό σπορ».


Πως είδατε  τις εκλογές της ΕΚΑΣΚ…
«Ο Μιχάλης ο Δασκαλάκης είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη ιστορία. Συμμετείχε στο θαύμα της ΓΕΗ μαζί με το Νίκο Τούλη. Αλλά και με μεγάλη προσφορά στο γυναικείο μπάσκετ. Χρειαζόταν να μπει στην ΕΚΑΣΚ νέο αίμα. Είναι θετική και η παρουσία του Βαγγέλη Πλεξουσάκη από την Ιεράπετρα. Ενός ανθρώπου που έχει προσπαθήσει πολύ για το μπάσκετ στην περιοχή του. Και μάλιστα έχει αναδείξει σημαντικές πρωτοβουλίες».


Ένα σχόλιο για  τις Kρητικές ομάδες…
«Ο Εργοτέλης έχει κάνει μια σοβαρή προσπάθεια σε ένα δύσκολο οικονομικό κλίμα. Έχει καλό προπονητή τον Γιώργο Μακράκη. Και ανθρώπους που ασχολούνται σοβαρα. Εύχομαι να πετύχουν τους στόχους τους. Ο ΟΦΗ παίζει ελκυστικό μπάσκετ, με ένα προπονητή τον Βαγγέλη Βλάχο που έφτιαξε ένα εκπληκτικό ρόστερ. Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ θα ανέβει κατηγορία. Το Ρέθυμνο με την αλλαγή προπονητή, δείχνουν φέτος πιο ώριμο πρόσωπο. Ο προπονητής έχει βάλει το στίγμα του στην ομάδα αυτή. Και θα βοηθήσει και αυτός ο προπονητής να ανεβεί το επίπεδο».
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.