"Ηράκλειο"-Εργοτέλης: Όλα έτοιμα για το ντέρμπι

Αντιγράφουμε απο την εφημερίδα "Νεα Κρήτη", το άρθρο της Νίκης Μηλιαράκη.

- Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κυριακάτικη αναμέτρηση ανάμεσα στο «Ηράκλειο» και τον Εργοτέλη, η οποία θα φιλοξενηθεί στις 5 μ.μ. στο Λίντο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου Νότου της Γ’ Εθνικής. 
-Μετά από πολλά χρόνια, ένα ηρακλειώτικο ντέρμπι σε Εθνική κατηγορία κλέβει την παράσταση και παρόλο που οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους (το «Ηράκλειο» την άνοδο και ο Εργοτέλης την παραμονή), η αγωνία παραμένει αναλλοίωτη. Εξάλλου, όποια ομάδα διεκδικεί παραμονή στη φετινή Γ’ Εθνική δεν απέχει πολύ από αυτή που πάει για άνοδο, μιας και η αναδιάρθρωση απαιτεί πρωταθλητισμό. 
-Οι δύο ηρακλειώτικες ομάδες αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα τραυματισμών, καθώς το τυπικά γηπεδούχο «Ηράκλειο» ίσως στερηθεί τις υπηρεσίες του Στεφανάκη, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο. Επίσης, ο Κωτούλας ταλαιπωρείται από ίωση και απέχει από τις προπονήσεις τις δύο τελευταίες ημέρες. 
Όσον αφορά στον Εργοτέλη, ο Γεωργοπαπαδάκος ανέβασε ρυθμούς στις προπονήσεις, θα κάνει ένεση σήμερα και εφόσον δεν αισθάνεται ενοχλήσεις ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή. Απών θα είναι ο Γρύλλος μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Χαλκιαδάκη (μέση). 
**Αναφερόμενος στο κυριακάτικο παιχνίδι, ο Μανόλης Δημητριάδης επισήμανε: «Είναι ένα παιχνίδι που έχει την ιδιαιτερότητα του τοπικού ντέρμπι. Μπορεί εμείς να έχουμε περισσότερη ποιότητα ως ομάδα, αλλά σε τέτοιου τοπικού χαρακτήρα παιχνίδια παίζει ρόλο η δύναμη και η ψυχή των αθλητών. Σίγουρα και οι δύο ομάδες θα έχουν την τακτική τους και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του αντιπάλου τους. Θεωρώ ότι για εμάς είναι πολύ πιο σημαντικό το παιχνίδι, αφενός γιατί θεωρητικά αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και αφετέρου γιατί δεν μπορούμε να έχουμε άλλη απώλεια στην προσπάθεια που κάνουμε για την άνοδο στη Β’ Εθνική. Για εμάς η νίκη είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου». 
**Ο προπονητής του Εργοτέλη, Γιώργος Μακράκης, τόνισε από την πλευρά του: «Οι στόχοι των δύο ομάδων είναι διαφορετικοί. Από την άλλη πλευρά δικός μας στόχος είναι όλα τα παιχνίδια να τα παλεύουμε εντός και εκτός έδρας. Και σε αυτόν τον αγώνα ό,τι μας αναλογεί θα το διεκδικήσουμε. Το «Ηράκλειο» διαθέτει έμπειρους παίκτες και δεν αναφέρομαι μόνο στον Χαρίση, αλλά και στον Πετράκη, τον Αγαπητό, τον Στεφανάκη, αθλητές που μπορούν και μόνοι τους να πάρουν ένα παιχνίδι. Και αυτοί που συμπληρώνουν, όμως, το ρόστερ έχουν σημαντικό ρόλο την ομάδα. Εμείς θα προσπαθήσουμε με ομαδική άμυνα να τους σταματήσουμε και γενικά θεωρώ ότι η άμυνα και τα ριμπάουντ είναι αυτά που θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο». 
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.