Αδυναμία της Ένωσης να διοργανώσει όλα τα πρωταθλήματα της

Στην χθεσινή συνεχιζόμενη ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΚΑΣΚ, κυρίαρχο θέμα ήταν η διεξαγωγή πρωταθλημάτων της  περιόδου 2010-2011, καθώς στην γενική προκήρυξη της Ένωσης ,αναφέρεται ότι δεν μπορεί να διεξάγει όλα τα πρωταθλήματα, εκτός έξι υποχρεωτικών.



 -Η ΕΚΑΣΚ μπορεί οικονομικά να αναλάβει μόνο τα υποχρεωτικά επίσημα αγωνιστικά Πρωταθλήματα της ΕΟΚ (Ανδρών - Γυναικών - Εφήβων - Νεανίδων - Παίδων - Κορασίδων).

-Οι εκπρόσωποι των σωματείων  λοιπόν, ψήφιζαν ξεχωριστά ένα,αν μπορούν να συμμετέχουν,τόσο στα υποχρεωτικά όσο και στα υπόλοιπα που η Ένωση δεν μπορούσε να ανταποκριθεί.
Ψηφίστηκε λοιπόν από το σώμα της Γ.Σ. να μην διεξαχθεί για φέτος το Κύπελλο Μάχης Κρήτης και το Τουρνούα Κ.Διονυσόπουλος να γίνει κάποιο από ψηφισθέντα πρωταθλήματα.

-Οι εκπρόσωποι των Σωματείων ψήφισαν  (και να αναλάβουν οι ίδιοι την χρηματοδότηση), την διεξαγωγή  των Πρωταθλημάτων Νέων Ανδρών, Παμπαίδων Α’ – Β’ και Παγκορασίδων Α’ – Β
Αυτό σημαίνει δηλαδή,  η πληρωμή διαιτητών και γραμματείας, θα γίνεται  πριν από κάθε παιχνίδι από την εκάστοτε γηπεδούχο ομάδα.

-Παράλληλα αποφασίστηκε ο τρόπος διεξαγωγής πρωταθλημάτων να συζητηθεί και να ψηφιστεί κατά την διάρκεια της κλήρωσης των πρωταθλημάτων.

-Εξαίρεση αποτέλεσαν τα πιο μικρά πρωταθλήματα της Ένωσης ,(Παμπαιδες Β΄-Παγκορασίδες Β΄)που ψηφίστηκε να διεξαχθούν Νομαρχιακά.

Σε αυτό το σημείο έγιναν προτάσεις  από τους εκπρόσωπους των σωματείων,από προπονητές και από τον κ.Τούλη προτάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων που δεν μπορεί να αναλάβει οικονομικά η Ένωση.

-Τα σωματεία είπαν να αναλάβουν αυτά το βάρος αρκεί οι Παμπαιδες Α,να γίνουν Νομαρχιακά στην πρώτη φάση .Στο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Α’ θα μπει κατά την κλήρωση κλειδάριθμος ώστε να αποφευχθούν στην πρώτη φάση μεγάλες (χιλιομετρικά)μετακινήσεις ομάδων.
Τα Πρωταθλήματα Παγκορασίδων Α' και Β' θα γίνουν όπως και την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

-Ο κ.Τούλης πρότεινε να συνεργαστούν οι Δήμοι όλης της Κρήτης και οι Αθλητικοί οργανισμοί τους
να αναλάβουν "εξ ίσου"το οικονομικό βάρος της διοργάνωσης.

-Ο πρόεδρος του ΣΥΔΚΑΚ  κ.κ. Μ.Μαχαιρινάκης ,τόνισε σε αυτό το σημείο ότι "όσοι Δήμοι διοργανώνουν τουρνουά και εργασιακά Πρωταθλήματα οι Δήμοι έχουν αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις τους".

-Παράλληλα  πολλοί εκπρόσωποι Σωματείων έθεσαν τον προβληματισμό τους  ότι στα Πρωταθλήματα που θα χρηματοδοτήσει η ΕΚΑΣΚ από τους δικού της πόρους, να πληρώνονται διαιτητές  και  γραμματεία πριν τον αγώνα ώστε να μην ανοίξει και άλλο το  οικονομικό έλλειμμα της ΕΚΑΣΚ.

-Επίσης  συζητήθηκε ότι  η νέα επιτροπή  Πρωταθλημάτων να είναι εξαμελής (κι όχι τριμελής που είναι τώρα) με την συμμετοχή μέλους της ΕΚΑΣΚ, προπονητών και εκπροσώπους σωματείων.

-Τέλος συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν (όπου χρειάστηκε),οι (έγγραφες και εμπρόθεσμες) προτάσεις της Ιεράπετρας.



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.