Επιστολή Σταύρου Λυριντζάκη για ΕΚΑΣΚ


Ο  φίλος και συνοδοιπόρος Σ.Λυριτζάκης μας έστειλε επιστολή για την ΕΚΑΣΚ και την δημοσιεύομε ως έχει:



Μετά την δημοσιοποίηση μέσω του δελτίου τύπου της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης (Τρίτη 20-7-10) της καταψήφισης μου

“των έως σήμερα πληρωμών του ταμία και του οικονομικού απολογισμού”

όπως ακριβώς αναφέρεται στο παραπάνω δελτίο τύπου,

αλλά και δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ (www.cretalive.gr, εφ.ΠΑΤΡΙΣ, σχόλια σε http://basket-kreta.blogspot.com/  - ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ)

είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω τα παρακάτω :



Σε μια περίοδο όπου οι οφειλές τη ΕΚΑΣΚ έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, γεγονός βέβαια που οφείλεται στην καθυστέρηση καταβολής και στην μείωση των επιχορηγήσεων της ΓΓΑ και της ΕΟΚ, πρέπει η διαχείριση του πενιχρού αποθέματος της ΕΚΑΣΚ να γίνεται με τεράστια προσοχή και μετά από διεξοδική ενημέρωση και συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο.
Έχοντας υπόψη τα παραπάνω κατά την διάρκεια της τρέχουσας οικονομικής διαχείρισης της ΕΚΑΣΚ, (Αυγουστος 2009 έως Ιούλιος 2010) ζητούσα συχνά αναλυτική ενημέρωση για τα υπόλοιπα του ταμείου της ΕΚΑΣΚ και τις πληρωμές που γινόταν.
Όμως όπως αναφέρει και στην γραπτή εισήγηση του ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΑΣΚ κ. Γιάννης Λεβέβντης, δεν είχαμε δυστυχώς σωστή και πλήρη εικόνα του ταμείου της ΕΚΑΣΚ, αλλά και των οικονομικών εκκρεμοτήτων.
Για παράδειγμα στις 8-3-10 αναφέρθηκε στο ΔΣ ότι υπήρχαν στο ταμείο διαθέσιμα 20.000€ και βάσει αυτού αποφασίστηκε η διάθεση χρημάτων, αλλά έγινε και μετέπειτα διοικητικός προγραμματισμός, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες αποδείχθηκε ότι η εικόνα της 8-3-10 δεν ήταν σωστή.
Η ΕΟΚ για το Αναπτυξιακό της Πρόγραμμα στην Κρήτη την τρέχουσα οικονομική περίοδο δεν έχει δώσει καθόλου χρήματα και όμως όπως προκύπτει από τις καταστάσεις του ταμείου της ΕΚΑΣΚ έχουν δοθεί φέτος σε μετρητά πάνω από 13.000€ (χωρίς την πληρωμή των προπονητών), ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 20% του ποσού που έχει εισπράξει φέτος η ΕΚΑΣΚ από την ΕΟΚ.
Στο παραπάνω ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται τα εισιτήρια και τα ξενοδοχεία για ταξίδια των Μικτών ομάδων της Κρήτης εκτός του νησιού, αφού τα ποσά αυτά πληρώνονται απευθείας από την ΕΟΚ. Το ποσό των 13.000€ αναφέρεται σε φαγητά, έξοδα μετακίνησης με πούλμαν εντός της Κρήτης, δώρα σε αποστολές κλπ.
Φέτος δόθηκαν σε μετρητά στο κ. Κοτζά για μεταφορές με πούλμαν των ομάδων της ΕΚΑΣΚ εντός της Κρήτης περίπου 8.200€ εξοφλώντας τον πλήρως  (όπως αναφέρθηκε στο τελευταίο ΔΣ) και άλλα 1.400€ σε άλλα πρακτορεία μεταφορών με πούλμαν, την στιγμή που οφείλονται χρήματα σε Σωματεία από το 2003 και σε διαιτητές – κριτές – προπονητές σχεδόν 3 χρόνων. Οι πληρωμές αυτές έγιναν χωρίς να ενημερωθεί το ΔΣ και να εγκρίνει την εξόφληση τους.
Την φετινή περίοδο δόθηκαν 700€ σε ΟΤΕ και 900€ στην εταιρεία Hellas Phone για παροχή γραμμή internet, δηλαδή το συνολικό κόστος ήταν 1.600€, ποσό πολύ μεγάλο και δυσανάλογο με τα σημερινά δεδομένα στην αγορά των τηλεπικοινωνιών. Για το θέμα αυτό δεν υπήρξε καμία ενημέρωση του ΔΣ, παρόλο που όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος κ. Χαλαμπαλάκης είχε ζητήσει ο ίδιος να σταματήσει η συνεργασία με την Hellas Phone για να μειωθεί το κόστος τηλεπικοινωνίας, κάτι το οποίο για άγνωστο λόγο δεν έγινε.
Παρότι δόθηκαν αρκετά χρήματα σε πούλμαν, φαγητά, δώρα, είναι απλήρωτο ένα πολύ σημαντικό μέρος των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ της υπαλλήλου στην γραμματεία της ΕΚΑΣΚ, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Λεβέντης, με αποτέλεσμα να μπαίνουν και προσαυξήσεις στο όφελος αυτό, γεγονός για το οποίο δεν ενημερώθηκε το ΔΣ της ΕΚΑΣΚ.

Μετά από όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι δεν ήταν δυνατό να εγκρίνω ούτε τις έως σήμερα πληρωμές του ταμία, ούτε και τον οικονομικό απολογισμό της τρέχουσας περιόδου.



Σταύρος Λυριντζάκης

μέλος ΔΣ ΕΚΑΣΚ

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.