Έναρξη χθες για το 3ο Agios Nikolaos Basketball Camp


(patris.gr)Με τη συμμετοχή 100 και πλέον παιδιών 6-18 ετών άρχισε το “Agios Nikolaos Basketball Camp” που αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια ανάπτυξης του μπάσκετ στην περιοχή.
      
  πηγή φώτο "agiosnikolaosbasketball"


Καινοτομία στη φετινή διοργάνωση σε σχέση με τις δύο προηγούμενες είναι ότι οι προπονήσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρία διαφορετικά γήπεδα, στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Νικολάου, στην αίθουσα του 2ου Γυμνασίου για τα πιο μικρά παιδιά και στο κλειστό του ΤΕΙ στα Λακώνια για τα μεγαλύτερα. Το καμπ θα διαρκέσει μέχρι τις 27 του μήνα και περιλαμβάνει καθημερινές προπονήσεις από νωρίς το πρωί, μέχρι το βράδυ.



 Οι αθλητές ήταν από νωρίς το πρωί στα γήπεδα, όπου μετά την πρώτη γνωριμία με τους προπονητές τους, ξεκίνησαν την προπόνηση. Τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά αγόρια και κορίτσια (μικρών τάξεων του δημοτικού) ανέλαβε ο προπονητής της ομάδας Νέων του Εργοτέλη Γιάννης Βισκαδουράκης και προπονήθηκαν στο κλειστό του 2ου γυμνασίου, με τον νεαρό τεχνικό να προσπαθεί να περάσει στους μικρούς αθλητές τους βασικούς κανονισμούς του αθλήματος, μέσα από το διπλό.

Στο κλειστό του Αγίου Νικολάου βρέθηκαν τα μεγαλύτερα παιδιά (των μεγαλύτερων τάξεων του δημοτικού), με τα αγόρια να προπονούνται με τον προπονητή του Ηροδότου Γιάννη Λαδουκάκη, ενώ τα κορίτσια με τον περιφερειακό προπονητή Κρήτης των κοριτσιών Μιχάλη Δασκαλάκη. Οι δυο προπονητές δούλεψαν πάνω στο κομμάτι της ατομικής βελτίωσης των παικτών σε όλους τους τομείς (τρίπλα, πάσα, σουτ, κλπ).

Τα μεγαλύτερα παιδιά τα οποία συμμετέχουν στο καμπ (γυμνασίου-λυκείου) προπονήθηκαν στο κλειστό του ΤΕΙ στα Λακώνια, υπό τις οδηγίες του προπονητή του Εργοτέλη Γιώργου Μακράκη και του περιφερειακού προπονητή Κρήτης των αγοριών Γιάννη Κόκκινο, με τους δύο τεχνικούς να δουλεύουν τα παιδιά πάνω σε ασκήσεις σε φάσεις τις οποίες συναντούν μέσα στο παιχνίδι.
Η πρώτη μέρα για τους μικρότερους αθλητές τελείωσε λίγο μετά τις 12:30, αφήνοντας τους τόσο αυτούς, όσο και τους προπονητές τους, απόλυτα ευχαριστημένους και ικανοποιημένους, από την εξέλιξη της πρώτης μέρας, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για σήμερα.

Τα μεγάλα παιδιά εκτός από την πρωινή προπόνηση στο κλειστό του ΤΕΙ, βρέθηκαν το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο του Αγίου Νικολάου όπου με τον Λευτέρη Ραφαϊλάκη δούλεψαν πάνω στον τομέα της φυσικής κατάστασης, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για έναν αθλητή, με κάποια παιδιά λόγω φροντιστηρίων να απουσιάζουν, αλλά θα έχουν την ευκαιρία τόσο σήμερα, όσο και τις επόμενες ημέρες που θα διαρκέσει το καμπ, να βρεθούν και να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση, αλλά και να μάθουν χρήσιμα πράγματα για την αξιολόγηση της. Να θυμίσουμε ότι αυτό το κομμάτι του καμπ, μπορούν να το παρακολουθήσουν όσα παιδιά γυμνασίου και λυκείου επιθυμούν χωρίς να είναι αναγκαία η συμμετοχή τους στις πρωινές προπονήσεις του μπάσκετ.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.